14 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 4 koşuda Özcan Yıldırım ÖZGAN isimli safkan ile 1100 metre startı geçilirken yarıştaki ciddi rakibi KAÇANADAM'ın  dışına çıkmak istemesi ULUÖZE foul yaparak çıkması apranti Ü.Levent atı ile birlikte yıkılma tehlikesı geçirirken bağrışmalar oldu ki kırmızı formalı H.Kaplan dönüp baktı ne oluyor diye bu foule cezası ihtar tüm Hipodromlar'da  foul'erde son zamanlarda bu sistem uygulanmakta olduğu görülmektedir. Start çıkışında ilk 30 metrede KAÇANADAM'ın binicisi Onur Yıldız HEKİMOĞLU, ULUÖZ, OZGAN foul yaparak liderliği  aldı ihtar ve 562 TL para cezası komiserler kurulu kararı verdi. Bu koşunun bitiriş derecesi 1.17.87 son 800: 0.51.48 KAIZBERT erkek yavrularına Aygır kısraklarına bakanlık damızlık belgesi vermeye başlaması ile birlikte 5 ‐ 10 sene sonra yeni nesil pist rekorları çim pistte  yapacak olması bekleniyor.

Koşuda 1 numarada kayıtlı OZGAN isimli atın Binicisi ÖZCAN YILDIRIM, koşunun 1100 metresi yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ÖZCAN YILDIRIM; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 2 numarada kayıtlı KAÇANADAM isimli atın Binicisi ONUR YILDIZ, koşuda start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ONUR YILDIZ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

,