Formda safkan ALP THE HERO bir kez daha kazanmaya yakın "İSTANBUL"

1.Koşu: Bu pist ve mesafedeki başarılı koşularının ardından idman pistinde formda bir görünüm sergileyen (4) ATEŞ AYAZ birinciliğe en yakın isim. Kapalı gözlük takıldığı bu pist-mesafedeki son yarışında bir hayli başarılı koşarak 1.47.81 ile ikinci olurken formunu bulduğunu belli eden (5) TRAKUS uygun kilosu ile ikinci atımdır. Hafta içi sert rakiplerinin yanındaki koşusu bir nevi bu yarışının galobu gibi gelen (2) LORDUM bu kez dişine göre grupta ihmale gelmez. Kazandığı yarıştaki güzel formunu düzenli idmanlar yaparak muhafaza eden müsait kilolu (8) diğer şans verdiğim isim olup kısa bir aranın ardından koşup dördüncü olduğu yarıştan daha da iyi duruma gelen (6) AZAPKAPI'ya bir çarpı atılmalı.

2.Koşu: Hafta içi 2000 kumda koşup yarışın tüm yükünü çeken, son 300'e kadar önde gelip ikinci olurken göz dolduran tırnağının ucundaki (3) YENGİZ, bir üst gruptaki son koşusu bence formunun ölçüsü olmayan ciddi hazırlığa sahip (2) DEMİRYUMAK ve tabela yer aldığı son koşularında dikkat çeken bir performans sergileyen (1) HOŞSEDA birincilikte eşit şans verdiğim isimlerdir.

3.Koşu: Maiden'a 1200 kumda bariyer dibinden yaptığı etkili atağı ile rakiplerine son 200'de hakim olarak kalan metrelerde de farkı 5.5 boya çıkartarak kazanıp veda eden (2) SUNDANCE ve Kv-6'daki son yarışında beşinci kalsa da form durumu iyi (3) LİVZARA arasında geçmesini beklediğim bir koşu.

4.Koşu: Üç ay ara verdikten sonra girdiği Bursa'daki yarışını 1300 çimde 1.17.25 ile kazanarak Ankara'ya hazır ve formda gelen (1) ALWAYS LUCKY'nin kilosu ağır olsa da bu tip mesafeli çim yarışlaarıına uyumu ile ilk planda şans verdiğim isim. Üç koşu önce burada 1300 çimde kazanan, İstanbul çimindeki son dördüncülüğü de ışıltılı elverişli kilolu (9) TESORO ve İstanbul sentetik pistteki son koşusunu ölçü almadığım çim piste yatkın (2) BEST OF CANAN favorimin öncelikli raakipleridirler. Son yarışlarında tabela dışı kalsa da hafta içindeki idmanlarında formunu toparlamış görünen grubun kalitelisi (4) SHIELD MAIDEN'daan bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Bu sezon 1400 çimde 1.23.45 ile kazanan, son yarışında sert rakiplerinden etkilendiği görülen (3) SERİDAY'a lehine pist ve mesafede bir çarpı atılmaalı. (5) BEWITCHED şanslı bir başka isim olup sürprizi ise Kocaeli'den hazırlanıp gelen (8) WMURCOTT'dan bekliyorum.

5.Koşu: Adana çiminde Şartlı-5'de mücadele verip tabelada yer aldığı son koşusu ile bu aralar artan formu buluunduğunu belli eden (4) YAVUZERİM, bu kez kazanabileceği grubu buldu. E.Sincan ile ilk şans verdiğim isim. Gücü nispetinde dikkat çeken yarışllar sergileyebilen A.Sözen'in bindiği (3) VARDA VELA'nın koşuları üst üste gelmesine rağmen sevdiği pist ve mesafede ikinci atımdır. Uzun mesafedeki son üçüncülüğünde beklenenin üzerinde bir performans sergileyerek toparlandığını belli eden (6) GIRL OF DORA hücumda geç kalmaması halinde yine ses getirebilir. Kolay kolay tabeladan düşmeyen piste yatkın (1) DERKO şanslı bir başka isim olup üç yarış önce burada 1600 çimde kazanan, son koşularında tabela dışı kaldıktan sonra kısa bir ara verse de düzenli hazırlaanan Müs.Çelik'li (5) DALLAS GIRL kuponlara işaretlenmeli.

6.Koşu: Güzel bir form tutup bu pist-mesafedeki son yarışını 1.55.55 ile yine kazanmayı başaran ve 1200/1,19,0 1,03,8 25,7 R galobunda form durumu beğenilen (2) ALP THE HERO'nun yyine kazanmasını bekliyor, M.S.Çelik ile günün bankosu olarak öneriyorum.

7.Koşu: Yine böyle bir ağır kiloyla katıldığı bu pist-mesafedeki son koşusunu 2.25.14 ile kazanmayı başaran (1) CİHANA BEDEL koruduğu formuyla yine birinciliğe en yakın isim. Tabela içerisinde kendisine yer bulduğu son koşuları dikkat çekici olup 600/42,8 27,9 R galobunda beğeni toplayan M.Akyavuz'un biindiği (5) KAŞEMUMKARA ve Bursa kum pistindeki son üçüncülüğünde beğendiğim bu kez daha yatkın olduğu pist-mesafede start alan (4) ÇELİKKALKAN favorimin en sert rakipleridirler. Geçen hafta koşup kazandığı koşusu ile nedenli formda bir isim olduğunu belli eden usta ellerdeki (2) ERKŞAN şanslı bir başka isimdir.

8.Koşu: Kum pistte mesafe ayırt etmeksizin istikrarlı koşular sergileyen, özellikle 2100 kumdaki son Gr-3 üçüncülüğüyle beğeni toplayan (1) SHARP GLASS en şanslı isim. Aranın ardından başarılı iki yarış çıkaran G.Kocakaya'nın bindiği (4) KING BATUR ve iki yarış önce 2000 kumdda kazanan, son koşusunda 1500'de yakın ara üçüncü kalan formda safkan (3) IGUAZU FALLS favorimin en yakın rakipleri olup bir türlü hedefe uzanamasa da koşularını beğendiğim tırnağının ucundaki (2) BLENDE RENDE ihmale gelmez.

9.Koşu: Gördüğü her yarış sonrası artan formu bulunduğunu bu pist-mesafedeki son koşusunda 1.57.70'lik performansı ile ikinci oolarak belli eden iç pistteki hazırlığı iyi (8) ROYAL HERO ve son iki koşusunda 1600-1400 çim pistte başarılı ikincilikler elde eden sürekli aşama kaydeden (2) ANOTHER BANGER arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesinden sonda binicisinin az hata yapanın kazanacaağını düşünüyor, ayırt etmiyorum.

BİRİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4-5-2-8-6

2.Ayak: 3-2-1

3.Ayak: 2-3

4.Ayak: 1-9-2-4-3-5-8

5.Ayak: 4-3-6-1-5

6.Ayak: 2

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1-9-2-4-3-5-8

2.Ayak: 4-3-6-1-5

3.Ayak: 2

4.Ayak: 1-5-4-2

5.Ayak: 1-4-3-2

6.Ayak: 8-2

Artan formu ile GÖKBARAN'ın Maiden'dan çıkmasını bekliyorum "İZMİR"

1.Koşu: 3 Yaşlı Arap taylarının Maiden'dan çıkabilmek için mücadele vereceği 1200 çim pistteki mücadelesinde sıralamam; iki ay aranın ardından geçen hafta Bursa'da etkili bir yarış koşan ekürilerden (2) DEKÇİ BEY, bu pist-mesafedeki son beşinciliği dikkat çekici olan artan formuyla (4) ÖZGÜR BABA, iki yarış koşup formunu daha da geliştiren müsait kilolu (12) ÖZGÜR ODİN, son koşusu ölçü olmayan (1) BAŞ MUHAFIZ, Bursa çim pistindeki son üçüncülükleri ışıltılı (6) TOKUŞ AĞA ve bir yarış koşup farklılaşan (9) CEYLAN MAZEN şeklinde olacaktır.

2.Koşu: Güzel bir form yakalayıp son iki yarışını Ankara'da ve burada kazanan (4) HAPPY BOY, istikrarlı koşuları ile göz dolduran hazırlığı güzel (5) ATEŞ PRENS ve bu tip uzun mesafelere yatkın bir isim olan (2) BRILANTE birincilikte eşit şans verdiğim isimlerdir.

3.Koşu: Geçen haftaki yarışında tabela dışı kalsa da bir koşu önce 1300 çimde kazanmayı başaran (5) SELCAN HATUN bu kez daha farklı koşacak olup ilk atım. İstanbul'daki son koşusunda 2000 sentetikte son 200'e kadar ön tarafta forse ettiği yarışı beşinci bitirirken verdiği mücadelesini beğendiğim grubun en kalitelisi (1) GÜNYELİ ikinci atımdır. Yakın aralıklar ve ağır kilo ile start alacak olsa da son haftalarda yükselişte olan (7) ŞİNTAY diğer şans verdiğim isim  olup (11) SUFLE ve (3) MAHİNURUM kuponlarda bulunulması gereken isimlerdir.

4.Koşu: Koştuğu tüm yarışlarında çim-kum ayırt etmeksizin söz sahibi olan (2) KIZIM UTKUN ve idman pistindeki form durumu beğenilen (1) DIAMOND OF BODRUM ikilisi ayırt edilmemelidir.

5.Koşu: Günün ilk ayağı bana göre zorlu bir yarış ile başlıyor. 4 ve Yukarı Arap safkanlarının 1200 çim pistteki Hand-17 mücadelesinde sıralamam; (3) BABA CAVİT başta olmak üzere (3) EMİRENES, (4) YANKIALP, (1) NAİFOĞLUM, (5) DİLAN KIZ, (10) ÖZÜMCAN, (11) MİKSER ve (6) KIZILVAZO şeklinde olup bütçenize göre değerlendirmeye almanızı öneriyorum.

6.Koşu: Kapalı gözlük aksesuarı denendiği bu pist-mesafedeki son yarışında gayet başarılı koşarak 1.21.39 ile etkili bir üçüncülük yapan (1) GÖKBARAN geliştirdiği formuyla bu kez birinciliğe en yakın isim olup tek yazılabilir.

7.Koşu: Güzel bir form yakalayıp Bursa çim pistindeki son üç yarışını da kazanma başarısını gösteren (2) JESKO birinciliklerine bir yenisini daha ekleyebilir, ilk şans verdiğim isimdir. Geçen hafta 1900'de çim pistte koşup orta kulvardan son 300'den sonra yaptığı etkili atağı ile ikinci olan istikrarlı safkan (1) PATRICK WILDING'in yarışları üst üste gelse de bu formuyla ikinci atımdır. Uzun mesafe deneyimi başarılı olan (3) KING DEVIL'ın kısa bir aranın ardından ilk yarışı olsa da ihmal edilmemeli. İki ay aranın ardından ilk yarışını koşacak olsa da İzmir'deki idmanlarında kıpır kıpır görünen grubun en kalitelisi (7) ICE BEAR sevdiği çim pistte diğer şans verdiğim isim olup istikrarlı yarışları ile göz dolduran eküri avantajına sahip bulunan (4) ULTRA FAST ile (5) İSYAN ARZUM'da yazılarak bu ayağı rahat seyredelim.

8.Koşu: Bir türlü beklenilen çıkışı yapamasa da hafta arasındaki 800/49,0 24,5 R güzel galobu ile formunu toparladığının izlenimlerini bırakan (7) DELAWERA sevdiği İzmir pistinde önde istediği tempoyu bulabilmesi halinde bitirebilir, ilk atım. Grubun formda ve istikrarlı koşan ismi olup bu pistteki son yarışını 2100'de 2.18.01 ile 4 boy önde kazanma başarısını gösteren (4) LUCKY JUSTEN ikinci atımdır. Üç ay aranın ardından ilk yarışını koşacak olsa da düzenli idmanlarında formunu toparlamış görünen (8) DRAGON FIRE dinçlikle ihmal edilmemeli. İdeal pist ve mesafesini bulan güzel hazırlığa sahip (9) PİKO PİKO şanslı bir başka isim olup ağır sikletine rağmen İzmir kum pistine yatkınlığı ile (1) GOLD CASH kuponlarda bulunulmalıdır.

9.Koşu: Her yarışını bir öncekinden daha da başarılı koşmaya başlayıp bu pist-mesafedeki son startında düzlükten itibaren fotoya kadar güzel bir mücadele verip 1.18.51 ile üçüncülüğüyle dikkatimi çeken artan forma sahip (6) HIPPIE WINNER ve Bursa'daki son yarışlarında çim-kum ayırt etmeksizin oldukça başarılı bir performans sergileyerek İzmir'e fit durumda gelen (8) MİKEA arasında geçmesini beklediğim bir yarış olup ayırt edilmeden birlikte yazılmalılar.

10.Koşu: Yarış hayatına İstanbul'da 1200 sentetikte üçüncülükle başladıktan sonra ikinci startında bu pist-mesafede 1.22.11 ile başarılı bir ikincilik elde eden, hafta içi Bursa'daki 800/55,0 27,6 Ç beğenilen galobu ile sürekli formunun üzerine koyduğunu belli eden (1) GENÇKAN bu kez birinciliğe en yakın isim. Yarış koştukça formunu bir adım daha da ileriye taşıyan (3) MAHMUDUNOĞLU eküri koşma avantajı ile bence Gençkan'ın en ciddi rakibi olup ayırt edilmemelidir.

BİRİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-4-12-2-1-9

2.Ayak: 4-5-2

3.Ayak: 5-1-7-11-3

4.Ayak: 2-1

5.Ayak: 3-2-4-1-5-10-11-6

6.Ayak: 1

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-2-4-1-5-10-11-6

2.Ayak: 1

3.Ayak: 2-1-3-7-4-5

4.Ayak: 7-4-8-9-1

5.Ayak: 6-8

6.Ayak: 1-3

KÜÇÜK WESME'nin kazanmasını bekliyorum "DİYARBAKIR"

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5-7-6-3

2.Ayak: 3-4-1

3.Ayak: 2-4-1-5-3-7

4.Ayak: 2-3-1-6-5-4

5.Ayak: 2

6.Ayak: 8-3