23 TEMMUZ SALI ANKARA 75.YIL HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖ) 1600Çim

HAYALET ŞEHİR: Düzlüğü 3.dönen safkan SULEIMAN'ın dışından yaptığı ataklarıyla fotoya yakın rakibine hakim olup boyun farkıyla kazanırken son 800'ünün 0.51.96 olmasıyla ilk yarışı için oldukça ümit vermiştir.

SULEIMAN: Son 200'de liderliği KIRMIZI BAŞLIKLIKIZ'dan alan safkan dışından gelen HAYALET ŞEHİR'e fotoya yakın boyun farkıyla geçilerek 2.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

2.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1200Kum

SPEEDY EDA: İç kulvardan yaptığı güçlü ataklarıyla dışındaki SPAS'a son anda hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan formunu bulduğunu göstermesi ve 1.14.81 derecesiyle ilk yarışında etkili koşar.

SPAS: 75 gün aradan sonraki yarışına son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan içinden gelen SPEEDY EDA'ya fotoya yakın baş farkıyla geçilerek 2.olurken 1.14.83 bitiriş derecesiyle ilk yarışında dikkat diyoruz.

JONAH HEX: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200'de ataklarına başlayıp SPEEDY EDA ve SPAS ile arasındaki farkı fotoya kadar azaltarak koşuyu 3.tamamlarken 1.14.94 bitiriş derecesiyle ilk yarışında dikkat edilmelidir.

3.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1300Kum

SUSTURUCU: Yarışı önde götüren safkan AFTERNIGHT ve EXPELLIARMUS'un tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelip 5 boy farkla kazanırken ilk yarışında  adından söz ettirir.

AFTERNIGHT: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla dışındaki EXPELLIARMUS ile ikincilik mücadelesi veren safkan rakibine boyun farkıyla hakim olarak koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında takibe alınız.

EXPELLIARMUS: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla AFTER NIGHT ile ikincilik mücadelesi veren safkan rakibine boyun farkıyla geçilerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında dikkat diyoruz.

4.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1/MOUNTAIN CAT KŞ.) 1300Çim

TYWIN LANNISTER: Dış kulvardan viraj dönüldüğünde temposunu yükselterek koşuya son 300 geçildiğinde hakimiyetini hissettiren safkan farkı açarak fazla zorlanmadan kazanırken 1.18.15 derecesi aynı gün  diğer Şartlı-1 kazanan ZAMBUR AGA'nın 1.19.62 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında değerlendiriniz.

SPEEDING BULLET: Yarışa hakimiyetini hissettiren TYWIN LANNISTER'in dışından yaptığı atakları rakibini yakalamaya yetmese de 2.liği kurtaran safkanın 1.19.07 derecesi aynı gün  diğer Şartlı-1 kazanan ZAMBUR AGA'nın 1.19.62 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında takibe alınmalıdır.

GARDAŞOV: İç kulvardan son 200'de etkili ataklarıyla gelen safkan dışındaki SPEEDY BULLETın boyun farkıyla gerisinde koşuyu 3.tamamlarken 1.19.12 derecesi aynı gün  diğer Şartlı-1 kazanan ZAMBUR AGA'nın 1.19.62 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında adından söz ettirir.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14/D) 1900Çim

SNOW SHOW: Temposunu düzlüğü çıkıldığında yükselterek son 200'de rakiplerine hakimiyetini hissettirip kazanan safkan ilk yarışında etkili sonuç alır.

MERRY MOON: Yarışı önde kabullenen safkan son 200'de SNOW SHOW'a karşı gelemese de mücadeleden tam kopmayıp 2.liği vermezken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

GÜR FIRTINASI: Grubun en gerisinde giderek virajı 10.dönen safkan orta kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek 3.olurken o gelişiyle 2.liği kurtarabilirdi. Formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında notlarınız arasına alınız.

ROCKET FUEL: Dış kulvardan son 400'de ataklarına başlayan safkan mücadelesini fotoya kadar sürdürerek yakın ara 4.lüğü ile formda görünürken takibe alınmasını öneririz.

6.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-8/DHT) 1500Kum

KALBİMDESİN: Bekleme yaparak virajı 7.dönen safkan orta kulvardan etkili ataklarıyla gelip son 200'de aldığı liderlikle farkı fotoya kadar açıp fazla zorlanmadan kazanarak formunu bulduğunu gösterirken ilk yarışında söz sahibidir.

HULKİ: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren safkan son 200'de KALBİMDESİN'e yakalanıp karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında dikkat ediniz.

BEYAZIŞIK: Dış kulvardan son 200'den itibaren güçlü ataklarıyla gelip HULKİ ile arasındaki farkı azaltarak koşuyu 3.bitiren safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında notlarınız arasına alınız.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-16) 1400Çim

NATIVE ABILITY: Düzlüğü 3.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de koşuya ağırlığını koyup dışından gelen BABA RACİ'ye fotoya kadar direnerek kazanırken ilk yarışında etkili sonuç alır.

BABA RACİ: Son 200'den itibaren NATIVE ABILITY'nin dışından ataklarına başlayan safkan tüm çabalarına rağmen rakibini yakalayamayıp koşudan 2.ayrılırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında dikkat ediniz.

YOU ARE JUST FINE: Startla birlikte yarışı önde kabullenen safkan son 200'de NATIVE ABILITY'e yakalanıp 2.liği de BABA RACİ'ye kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

CHILLI CHARLIE: Grubun gerisinde giderek bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 50'de güçlü sprinti ile gelip fotoya canlı girişiyle 4.olurken o gelişiyle 3.lüğü kurtarabilirdi. İlk yarışında geç kalmaması durumunda daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

8.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 2000Kum

DEVRİALEM: Önde yarışın lideri olan YENGİZ'in dışından virajı kolay tempoda dönerek rakibine son 300'de hakim olarak kazanan safkan farkı giderek açıp fazla zorlanmaması ile ilk yarışına ışık tutmuştur.

YENGİZ: Uzun mesafede yarışın tüm yükünü çeken safkan son 300'de dışından gelen DEVRİALEM'e karşı gelemese de boşlukta koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkate alınmasını öneririz.

9.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1/MOUNTAIN CAT KŞ.) 1300Çim

ZAMBUR AGA: Düzlüğe 4.çıkan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de THE WHITE STORM ile başa baş birincilik mücadelesi verip rakibine hakim olarak kazanırken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

THE WHITE STORM: Orta kulvardan gelip son 200'de ZAMBUR AGA ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine az farkla geçilerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçtedir.

23 TEMMUZ SALI KOCAELİ KARTEPE HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1200Kum

AKTAŞ SITAR: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan üstünlüğünü fotoya kadar koruyup dışından farkı azaltarak gelen ÖYKÜLÜ KIZ'a karşı gelerek kazanırken 1.24.76 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan YEDİ BEYZA'nın 1.25.83 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında değerlendiriniz.

ÖYKÜLÜ KIZ: Orta kulvardan özellikle son 100'de güçlü ataklarıyla gelip AKTAŞ SITAR ile arasındaki farkı boyuna kadar düşürerek 2.olan safkanın 1.24.82 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan YEDİ BEYZA'nın 1.25.83 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınız.

ELA KIZ: Önde yarışın lideri olan AKTAŞ SITAR'ı ilk metrelerden itibaren kovalayan safkan 2.liği ÖYKÜLÜ KIZ'a kaptırıp sonlarda düşen temposuna rağmen 3.lüğü ile gelişme gösterirken ilk yarışında notlarınız arasına alınız.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 2000Kum

EZREBİ: Yarışı ön tarafta kabullenerek forse eden safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp beyaz bayrak ayna kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışında etkili sonuç alır.

BALIK KIZ: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan EFSANE AT'a son 200 geçildiğinde üstünlüğünü hissettirerek 2.olurken ilk yarışında daha iyi sonuç alacak güçtedir.

3.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-3/D) 1400Kum

ELEGİE: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde dışındaki rakiplerinden kurtulup YENNEFER'a fotoya kadar karşı gelerek kazanan safkan 1.27.62 bitiriş derecesiyle ilk yarışında etkili olur.

YENNEFER: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip ELEGİE ile arasındaki farkı fotoya kadar yarım boya düşürerek 2.olan safkan 1.27.67 bitiriş derecesiyle formunu bulduğunu gösterip yakın takibe alınız.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16) 1800Kum

LEBRON: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde COMO ESTAS ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine fotoya yakın hakim olarak kazanırken ilk yarışında dikkat diyoruz.

COMO ESTAS: En dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde LEBRON ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine 1 boy farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

FORTUNELLO: 1400 startında önündeki ANADOLU KASIRGASI'nın dış kulvara savrulmasından etkilenip kendisi de pistin en dışına sürüklenmesinden dolayı mücadeleden kopup koşuyu kendi halinde 7.bitiren safkanın ilk yarışını buna göre değerlendiriniz.

ANADOLU KASIRGASI: 1400 startında bir anda pistin en dışına açılarak ön gruptaki mücadeleden kopup koşuyu kendi halinde 8.tamamlayan safkanın ilk yarışını buna göre değerlendiriniz.

I RO: Jokeyini düşürerek koşuyu derecesiz bitirmiştir.

NANSIO: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 1400Kum

KING OF DELATIERRA: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde yarışa hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

CAPTAIN COOPER: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200'de canlı ataklarıyla gelerek 2.liği DURUŞU YETER'den kurtarırken ilk koşusunda notlarınız arasına alınız.

DURUŞU YETER: İç kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan dışındaki CAPTAIN COOPER'a 2.liği boyun farkıyla kaptırarak 3.olurken ilk yarışında dikkate alınmasını tavsiye ederiz.

PRENSES ECE: Jokeyini düşürerek koşuyu derecesiz bitirmiştir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1200Kum

YEDİ BEYZA: 61 kilo ile start aldığı yarışına son 300'de hakimiyetini hissettirerek içinden gelen VİZYONLU ve dışındaki ZÜMRA HANIM'a fotoya kadar karşı gelerek kazanan safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

VİZYONLU: İç kulvardan ataklarına başlayıp bariyer dibinden son 200 geçildiğinde güçlü sprintiyle gelerek YEDİ BEYZA ile arasındaki farkı yarım boya düşürüp 2.olan safkan ilk yarışında takibe alınmalıdır.

ZÜMRA HANIM: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip öndeki YEDİ BEYZA ve VİZYONLU ile arasındaki farkı eritip yakın ara koşuyu 3.bitiren safkan ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1200Kum

KATI ZAMANI: Önde yarışın hakimi olan HIZLI MEHMET'in dışından viraj dönüldüğünde ataklarına başlayıp rakibine kısa bir mücadele sonrası 300'de hakimiyetini hissettirerek farkı 6.5 boya çıkartıp zorlanmadan kazanırken ilk yarışında müthiş formuyla söz sahibi olur.

HIZLI MEHMET: Önde yarışın liderliğini yapan safkan son 300'de dışından gelen KATI ZAMANI'na karşı gelemese de geriden gelen rakiplerinden etkilenmeyip boşlukta 2.olurken ilk koşusunda dikkat diyoruz.

8.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1200Kum

DELİCE: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan rakiplerinin ataklarından etkilenmeyip 4.5 boy farkla kazanırken 1.24.34 derecesi aynı gün  diğer Maiden kazanan AKTAŞ SITAR'ın 1.24.76, YEDİ BEYZA'nın 1.25.83 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında değerlendiriniz.

TUZDALI: Orta kulvardan yaptığı atakları öndeki DELİCE'yi yakalamaya yetmese de 2.liği kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp 1.25.26 derecesi aynı gün  diğer Maiden kazanan YEDİ BEYZA'nın 1.25.83 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınız.

BENİM DELİ YARİM: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelip 3.lüğü BERKİYE'den kurtaran safkanın fotoya canıl girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğu not edilmiştir.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW/D) 1200Kum

DENİZİNKIZI: Son 800 geçildiğinde yarışın liderliğini alan safkan dışındaki GİDEROS ve içindeki YEK GÜLÜM'ün tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek kazanırken formunu bulması ile ilk yarışında dikkat ediniz.

GİDEROS: Dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip öndeki DENİZİN KIZI ile arasındaki farkı fotoya kadar yarım boya düşürerek 2.olan safkan iyi formuyla ilk yarışında adından söz ettirir.

YEK GÜLÜM: Son düzlüğe çıkıldığında bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan öndeki DENİZİNKIZI ve dışındaki GİDEROS ile arasındaki farkı azaltıp verdiği mücadele ile yakın ara 3.olurken ilk yarışında etkili formu ile adından söz ettirir.