22 TEMMUZ PAZARTESİ BURSA OSMANGAZİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1400Çim

ZAGROS ASLANI: Son 400'de 6.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı güçlü sprintiyle TARÇINKIZ'a tam fotoda hakim olup kazanırken etkili formuyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

TARÇINKIZ: Yarışa dış kulvardan son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan tam fotoda ZAGROS ASLANI'na geçilerek boyun farkıyla gerisinde 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

RODE KIZI: Orta kulvardan son 200'den itibaren yaptığı atakları öndeki iki rakibini yakalamaya yetmese de 3.lüğü ile formda görünen safkanı takibe alınız.

2.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN/D) 1200Çim

QUEEN SPENTA: Son 200'de lider olan RUSCUK'un dışından ataklarına başlayan safkan rakibine hakim olarak kazanırken ilk yarışı için ümit vermiştir.

RUSCUK: Yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen QUEEN SPENTA'ya fotoya yakın geçilerek koşudan 2.ayrılırken bu formu ile Maiden'dan çıkması yakındır.

MAGIC TOUCH: 94 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan yaptığı ataklarıyla sonlarda farkı azaltarak gelip RUSCUK'un yarım boy gerisinde 3.olan safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

BELLE DU JOUR: Yarışa biraz geç adapte olan safkan orta kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla koşuyu 4.tamamlarken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmalıdır.

3.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (SATIŞ-2) 1500Çim

RABATTO: Düzlüğü 4.dönen safkan orta kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla son 200'de rakiplerine hakim olup kazanırken ilk yarışında etkili sonuç alır.

APPASSIONATA: Dış kulvardan etkili ataklarıyla gelen safkan RABATTO'yu yakalayamayıp koşuyu 2.bitirirken iyi formuyla ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

ANZAKLI: Bekleme yaparak en dış kulvardan son 100'de etkili sprinti ile gelip 3.olan safkanın fotoya canlı girmesi dikkat çekip ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-16) 1400Kum

APPRECIATE PROTEO: Yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan rakipleriyle arasındaki farkı açarak fazla zorlanmadan kazanırken 1.28.67 bitiriş derecesiyle ilk yarışı için ümit vermiştir.

LAST WHISPER: Öndeki APPRECIATE PROTEO'nun farkı açıp birinciliği garantilediği koşuyu dış kulvardan yaptığı atakları ile 2.tamamlayan safkan takibe alınmalıdır.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1400Çim

THE HIGHLIGHTS: Düzlüğe çıkıldığında dış kulvardan ataklarına başlayan safkan DAWN RUNNER ile son 200'de başa baş mücadele verip rakibine hakim olarak 1 boy farkla kazanırken ilk yarışında değerlendiriniz.

DAWN RUNNER: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de THE HIGHLIGHTS ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine fotoya yakın geçilerek 2.olurken formunu bulmasıyla ilk yarışında dikkat ediniz.

CATIMINI: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 3.bitiren safkanın fotoya canlı girişiyle formda olduğu görülüp yakın takibe alınmalıdır.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14) 2200Çim

BABA HAMDİ: İlk metrelerden itibaren önde numara götüren safkan temposunu viraj dönüldükten sonra bozmayıp rakiplerine karşı gelerek beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında adından söz ettirir.

TRIPLE AZAREKS: İç kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan BABA HAMDİ'nin 1 boy gerisinde yarışı 2.bitirirken formunu bulduğu görülmesi ile ilk yarışında dikkat ediniz.

RISING BOY: Bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 200 geçildiğinde etkili sprinti ile gelerek fotoya canlı girişiyle koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

STAIN FREE: Düzlüğü ön grubun gerisinde dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 50'de etkili sprinti ile gelerek 4.olurken fotoya canlı girişiyle takibe alınmalıdır.

STORMY RIVER: Grubun gerisinde yarışı takip ederek dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 5.tamamlayan safkan ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-8) 2000Çim

MR BAYBARS: Yarışın liderliğini 1500 startından itibaren alarak koşuya tempo veren safkan rakipleriyle arasındaki farkı viraj dönüldükten sonra açarak fazla zorlanmadan kazanırken ilk yarışında söz sahibidir.

HEGEL: Son düzlüğe çıkıldığında dış kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki MR BAYBARS'ın farkı açıp birinciliği garantilediği koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında notlarınız arasına alınız.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-7/DHÖW) 1200Çim

ŞANVERDİ: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan en dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip BERKENİN KIZI ile son 50'de verdiği birincilik mücadelesinden rakibine hakim olarak kazanırken ilk yarışı için ümit vermiştir.

BERKENİN KIZI: Dış kulvardan etkili ataklarıyla gelen safkan son 50'de en dıştaki ŞANVERDİ ile başa baş birincilik mücadelesi verip rakibine az farkla geçilerek 2.olurken bu formuyla kazanması yakındır.

TOPAZ GIRL: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan dışından gelen ŞANVERDİ ve BERKENİN KIZI'na son 100'de yakalanıp fotoya kadar karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

KÖYAĞASI DEMİR: Orta kulvardan son 100 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 4.tamamlayan safkan o gelişiyle 3.lüğü TOPAZ GIRL'den kurtarabilirdi. Fotoya canlı girişi dikkat çekerek ilk yarışında dikkat edilmeli.

9.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN/D) 1200Çim

EFES: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan dışından farkı azaltarak gelen LITTLE WING'e fotoya kadar karşı gelerek kazanırken 1.12.06 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan QUEEN SPENTA'nın 1.12.13 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında değerlendirilmelidir.

LITTLE WING: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla lider olan EFES ile arasındaki farkı fotoya kadar yarım boya düşürerek koşuyu 2.bitiren safkanı yakın takibe alınız.

ŞEN MADENCİ: Önde yarışın lideri olan EFES'i kovalayan safkan son 300'de bir anda pistin en dışına açılarak zaman kaybı yaşarken jokeyinin atını düzeltmekle uğraşmasıyla koşuyu 3.tamamlarken bugün için çok daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında adından söz ettirir.

10.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1300Kum

CANDARLI: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelip POWER OF QUATRO'ya tam fotoda hakim olarak kazanırken ilk yarışında yakaladığı formuyla adından söz ettirir.

POWER OF QUATRO: Yarışı startla birlikte önde götüren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen CANDARLI'ya geçilerek az farkla 2.olurken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

KUTADGU: İç kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 3.bitiren safkanın fotoya canıl girişi dikkat çekerken formunu bulmaya başlaması ile takibe alınmasını tavsiye ederiz.

GARİPLERBEYİ: Orta kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan istediği gibi artıramasa da 4.lüğü ile formda görünürken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

SON ŞAMPİYON: İç kulvardan son 400'de ataklarına başlayan safkan fotoya kadar verdiği mücadele ile koşuyu yakın ara 5.bitirirken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

21 TEMMUZ PAZARTESİ ELAZIĞ HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW/D) 1900Kum

BİTİRİM SEDA: Düzlüğe çıkıldığında iç kulvara girerek bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan son 150'de koşuya hakimiyetini hissettirerek kazanırken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

HARPUT ATEŞİ: Orta kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla 2.liği GUPSEZEN'den kurtaran safkanın fotoya canlı girişi dikkat çekerken yakın takibe alınmasını öneririz.

GUPSEZEN: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelerek koşuyu 3.bitirirken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınız.

NUR SALKIMI: Yarışın liderliğini startla birlikte alarak numara götüren safkan rakiplerine son 200'de yakalnıp fotoya kadar düşen temposu ile 4.olurken özellikle kısa mesafedeki ilk yarışında çok daha iyi koşacak güçte bir isimdir.

2.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1200Kum

BLUE QUEEN: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp 5.5 boy farkla kazanırken ilk yarışında adından söz ettirir.

MY IRON: En dış kulvardan son 200'de ataklarına başlayan safkan 2.liği kurtarıp formda görünürken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini öneririz.

KING İHSAN: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.lik mücadelesi veren safkan MY IRON'a fotoya yakın geçilerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1600Kum

THE PUISSANT: Bekleme yaparak düzlüğü 5.dönen safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip COOL CHILD'e son 20 metrede hakim olarak kazanırken ilk yarışında değerlendiriniz.

COOL CHILD: Yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen THE PUISSANT'a fotoya 20 metre kala geçilerek koşudan 2.ayrılırken bu formu ile Maiden'dan çıkması yakındır.

KOSHER: Bariyer dibinden yaptığı atakları öndeki rakiplerini yakalamaya yetmeyip koşuyu 3.tamamlayan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHT) 1200Kum

SERHANBATUR: Orta kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla son 150'de rakiplerine hakimiyetini hissettirerek kazanan safkanın formunu bulduğu görülüp ilk yarışında dikkat ediniz.

ESAS TAY: 61 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında adından söz ettirir.

ALNASİP: Düzlüğü 9.dönerek grubun gerisinde yarışı takip eden safkan dış kulvardan sonlarda müthiş sprinti ile gelerek koşuyu yakın ara 3.tamamlarken o gelişiyle çüok daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

AZİZ AĞA: İki ay aradan sonra yarışı ön tarafta kabullenen safkan üstünlüğünü son 50'ye kadar korurken rakiplerine fotoya yakın geçilerek koşuyu yakın ara 4.tamamladı. İlk yarışında çok daha fraklı koşacak güçte olup değerlendiriniz.

ÖZARAS: Düzlüğe çıkıldıktan sonra ön grubu yakalayan safkan son 50'de düşen temposu ile rakiplerine karşı gelemeyerek 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 2000Kum

ERGÜÇLÜ: Startla birlikte liderliği alan safkan viraj dönüldüğünde temposunu bozmayıp rakipleriyle arasındaki farkı 5 boya çıkartarak kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışında söz sahibidir.

YUTANGİRDAP: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki ERGÜÇLÜ'yü yakalayamasa da 2.liği vermezken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

OĞLUM GİRAY: Bekleme yaparak virajı ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

GECE IŞIĞI: Son 400'den itibaren orta kulvardan ataklarına başlayan safkan dışından gelen OĞLUM GİRAY'a 3.lüğü son anda kaptırarak 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-7/YURTBAŞI BLD.BŞKL. KŞ.) 2000Kum

KURTULUŞ ANADOLU: Yarışın liderliğini startla birlikte ele geçiren safkan temposunu viraj dönüldükten sonra da bozmayıp beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında adından söz ettirir.

BAYBARS HAN: Öndeki KURTULUŞ ANADOLU'yu ilk metrelerden itibaren kovalayan safkan rakibini tüm çabalarına rağmen yakalayamasa da 2.liği ile formda görünürken ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

KANEKONUN TORUNU: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde ikincilikteki BAYBARS HAN ile arasındaki farkı azaltarak gelip koşuyu 3.bitiren safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5/D) 1600Kum

MODEST GIRL: Düzlüğü 2.dönen safkan son 200'e gelinmeden yarışa hakimiyetini hissettirerek kazanırken farkı 10 boya çıkarmasıyla ilk yarışında etkili koşar.

MISS MYERS: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek koşuyu 2.tamamlayan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınız.

CRİSTİNA: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200'de canlı ataklarıyla gelip koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında fazla geç kalmaması halinde daha farklı sonuç alır.

BALİ KIZI: İlk metrelerden itibaren yarışa ön grupta başlayıp düzlüğü lider dönen safkan son 100'de halen 2.durumda olmasına rağmen düşen temposu ile 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1600Kum

LİON SANCTUARY: Yarışın liderliğini startla birlikte alan safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp 9 boy farkla çıktığı gibi kazanırken 1.49.86 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan THE PUISSANT'ın 1.50.82 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat ediniz.

WONDER HORSE: Son düzlüğe çıkıldığında iç kulvardan yaptığı atakları LİON SANCTUARY'i yakalamaya yetmeyip koşuyu 2.bitiren safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

TULKAS: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.