21 TEMMUZ PAZARTESİ İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW/D) 1200Sent.

GENÇ SEVDA:İyi bir start çıkışı ile liderliği alan safkan temposunu bozmayıp son 200 geçildiğinde farkı daha da açarak zorlanmadan gösterişli kazanırken 1.22.38 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Esrabo'nun 1.22.62 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için ümit vermiştir.

BİRSENSİN SULTAN: Düzlüğü 7.dönerek yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan yaptığı canlı atakları ile 2.liği kurtarırken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

GOLD SİNEM: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla 2.liğe giren safkan  dışından gelen BİRSENSİN SULTAN'a son anda geçilerek 3.olurken ilk yarışında daha iyi netice alacak güçtedir.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW/Y2) 1900Çim

KAŞIKÇIBEYİ: Ön gruba yakın giderek son 600'de liderliği alan safkan rakipleri ile arasındaki farkı fotoya kadar koruyup kazanması ile ilk yarışında adından söz ettirir.

GÖKYÜZÜNDE: Son 400 geçildiğinde KAŞIKÇIBEYİ'nin dışından ataklarına başlayan safkan rakibini yakalayamasa da 2.liği vermezken yakın takibe alınmalıdır.

TUNÇYILMAZ: En dış kulvardan ataklarına başlayıp son 200 geçildiğinde orta kulvara girerek mücadelesini sürdürüp zaman kaybeden safkan 2.olabileceği koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha iyi netice alır.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-6/DHÖW) 2200Sent.

YİĞİTKARDEŞ: Önde yarışın hakimi olan HÜR UÇAN'ın içinden ataklarına başlayan safkan rakibine fotoya yakın hakim olarak kazanırken yakaladığı formuyla başarılı koşularına devam eder.

HÜR UÇAN: Yarışı önde kabullenerek 1300 startında liderliği AVCITOKOÇİN'e veren safkan temposunu düzlüğe çıkıldığında yükseltip son 400'de tekrar koşuya hakim olurken içinden gelen YİĞİTKARDEŞ'e tam fotoda geçilerek 2.oldu. Formunu bulması ile ilk yarışında değerlendiriniz.

AVCITOKOÇİN: 1300 startında yarışın liderliğini HÜR UÇAN'dan alan safkan son 400'de rakibine yakalanıp düşen temposu ile koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1600Çim

ANEMON ÇİÇEĞİ: Son 400'de 5.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de NANDO ile başa baş birincilik mücadelesi verip burun farkıyla kazanırken formunu bulduğu görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

NANDO: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de dışındaki ANEMON ÇİÇEĞİ ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine burun farkıyla geçilerek 2.olurken yakaladığı formuyla ilk yarışında dikkat ediniz.

YAVUZKEYF: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de geç kalan atakları ile 3.olurken ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması durumunda çok daha iyi sonuç alacak güçtedir.

MERTCAN TAY: İlk metrelerden itibaren yarışı önde kabullenen safkan son 200'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-7/M.NECDET NARİN KŞ.) 2000Sent.

ALTINSİMA: Son düzlüğü iç kulvardan dönerek bariyer dibinden yarışa 300'de hakimiyetini hissettiren sfkan dışındaki JAWINGER'e hakimiyetini hissettirip kazanırken formunu bulması ile ilk yarışında adından söz ettirir.

JAWINGER: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.liği SFORZA RING'den kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında daha iyi sonuç alacak güçtedir.

SFORZA RING: Önde yarışı forse ederek son 300'de ALTINSİMA'ya yakalanan safkan dıştan gelen JAWINGER'e de karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında etkili formu ile notlarınız arasına alınız.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (GR-2/BEYOĞLU KŞ.) 2100Sent.

BORREGO: Bariyer dibinden yaptığı atakları ile son 300'de koşuya hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen MADRAS'a karşı gelerek kazanırken ilk yarışında söz sahibidir.

MADRAS: Son 400'de 8.durumda olan safkan dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü sprintiyle gelip BORREGO ile arasındaki farkı 1.5 boya düşürerek 2.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

COUNTACH: İç kulvardan ataklarına başlayıp son 200'de bariyer dibine girerek sprintine devam edip 3.lüğü kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

PITFALL: Grubun en gerisinde yarışı takip ederek aşırı bekleme yapan safkan sonlarda dış kulvardan iyi yüklenerek gelmesine rağmen yetiştirimeyip 5.olurken ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması durumunda daha iyi sonuç alacak güçtedir.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (G3/D/ÖZDEMİR ATMAN KŞ.) 2100Çim

GİZ: Virajı 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı etkili atakları ile son 200 geçildiğinde koşuya hakimiyetini hissettirip kazanırken bu formuyla ilk yarışında etkili sonuç alır.

FLYING SPICE: Temposunu son 400'den itibaren yükselterek ön grupta mücadele veren safkan GİZ'e karşı gelemeyerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında yakaladığı formuyla adından söz ettirir.

QUEEN PROTEO: Orta kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan OHRID İNCİSİ ile verdiği 3.lük mücadelesinden rakibine hakim olarak kazanması ile ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

8.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (KV-8/HÜSAMETTİN TAMER KŞ.) 1200Çim

DEO VOLANTE: Kolay tempoda virajı dönerek öndeki FADELESS MOONLIGHT'ın dışından el oynatmadan gelen safkan rakibine son 300'de transit bir şekilde hakim olup farkı 6 boya çıkartarak gösterişli kazanırken 1.11.13 derecesiyle ilerki yarışlarında adından sıkça söz ettirecek güç ve kalitededir.

FADELESS MOONLIGHT: Yarışın liderliğini startla birlikte alan safkan dışından gelen DEO VOLANTE'ye son 300'de karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

9.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW/D) 1200Sent.

ESRABO: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 400 geçildiğinde koşuya hakimiyetini hissettirip farkı 10 boya çıkartarak zorlanmadan kazanan safkanın ilk yarışında etkili koşacak güçte bir isimdir.

KÜÇÜK FUNDA: İlk metrelerden itibaren ön grupta giderek viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan ESRABO'ya karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında dikkate alınmasını öneririz.

21 TEMMUZ PAZAR İZMİR ŞİRİNYER HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 2200Kum

BURHANİYEM: Uzun mesafede yarışı önde kabullenen safkan temposunu bozmayıp son 200'de dış kulvara açılmasına rağmen rakiplerine karşı gelerek beyaz bayrak ayna kazanması ile ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

MATT MURDOCK: Orta kulvardan yaptığı atakları öndeki BURHANİYEM'i yakalamaya yetmese de 2.liği vermezken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini öneririz.

KING ÇAĞDAŞ: İç kulvardan son 200'den itibaren canlı atakları ile gelerek MATT MURDOCK ile arasındaki farkı azaltıp 3.olan safkan ilk yarışında takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1200Kum

LAST STROM: İlk defa start aldığı yarışına iyi başlayıp önde numara götüren safkan dışından farkı azaltarak gelen BAKIRINOĞLU'na karşı gelerek kazanırken ilk yarışında değerlendiriniz.

BAKIRINOĞLU: Önde yarışın hakimi olan LAST STORM'un dışından yaptığı ataklarıyla rakibi ile arasındaki farkı azaltarak 2.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınız.

3.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1200Kum

GOLDEN SKIN: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren safkan temposunu bozmadan çıktığı gibi kazanarak 1.15.49 bitiriş derecesiyle ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

SÜSLÜCAN: İç kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki GOLDEN SKIN'i yakalayamayıp 2.liği LOVE ANGEL'den kurtarırken 1.15.93 derecesiyle ilk yarışında takibe alınmalıdır.

LOVE ANGEL: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla SÜSLÜCAN ile ikincilik mücadelesi veren safkan rakibine boyun farkıyla geçilerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 1300Çim

OĞLUM MUSTAFA: İlk metrelerden itibaren yarışın liderliğini alan safkan temposunu bozmadığı gibi farkı 7 boya çıkartarak çıktığı gibi kazanırken ilk yarışı için ümit vermiştir.

LAGUNA BOY: Son viraj dönüldüğünde öndeki OĞLUM MUSTAFA'nın dışından ataklarına başlayan safkan rakibiyle arasındaki farkı kapatamasa da 2.liği vermezken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

MUĞLALI ADNAN: 161 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan LAGUNA BOY'un burun farkıyla gerisinde koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha iyi sonuç alır.

GÖZ GÖZ SERKAN: İç kulvardan ataklarına başlayıp fotoya kadar mücadelenin içinde kalarak koşuyu yakın ara 4.tamamlayan safkanı ilk yarışında notlarınız arasına alınız.

BABAMERDO: Orta kulvardan ataklarına başlayan safkan özellikle son 100 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek koşudan 5.ayrılırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW/Y1) 1900Çim

ERVANAZ: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de yarışa hakimiyetini hissettirip içinden gelen SON AKTAŞ'a karşı gelerek kazanması ile formunu bulduğu görülüp ilk yarışında dikkat ediniz.

SON AKTAŞ: Yarışa son 200'de hakim olan ERVANAZ'ın dışındayken bu metreler geçildiğinde rakibinin içine girerek zaman kaybı yaşayıp 1.5 boy gerisinde koşudan 2.ayrılan safkan ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçtedir.

PINAR AĞASI: Bekleme yapan safkan sonlarda bariyer dibinden güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 3.tamamlarken o gelişiyle 2.olabilirdi. Formunda gelişmeler görülüp takibe alınız.

PONÇİKTAY: Düzlüğü ön grubun gerisinde dönerek bekleme yapan safkan bariyer dibinden sonlarda etkili sprinti ile gelerek koşuyu 4.bitirirken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-8/DHÖW/İZMİR JANDARMA KŞ.) 1700Çim

TUNÇ SİPERİ: Kolay tempoda düzlüğü dönerek dış kulvardan ataklarına başlayan safkan yarışın hakimi olan AKTAŞKAYA'ya tam fotoda hakimiyetini hissettirerek kazanırken ilk yarışında adından söz ettirir.

AKTAŞKAYA: Son 200'de orta kulvardan yarışa üstünlüğünü hissettiren safkan dışından gelen TUNÇ SİPERİ'ne tam fotoda geçilerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında yakaladığı formuyla değerlendiriniz.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1200Çim

CRAZY AMAZON: Bekleme yaparak virajı 5.dönen safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip son 200 geçildiğinde yarışa hakim olarak kazanırken 1.10.04 bitiriş derecesi ve yakaladığı formuyla ilk yarışında söz sahibidir.

DR AZİZ: Kısa mesafede grubun gerisinde giderek bekleme yapan safkan dış kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelerek 2.liği kurtarırken 1.10.43 bitiriş derecesiyle ilk yarışında dikkate alınız.

KEEN EYE: Son düzlüğe çıkıldığında iç kulvardan temposunu yükselterek ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadeleden kopmayıp 3.olurken 1.10.52 bitiriş derecesiyle ilk yarışında adından söz ettirir.

KARA MEHMET: İç kulvardan son 200'den itibaren güçlü atakları ile gelerek yakın ara koşuyu 4.tamamlayan safkanı 1.10.81 bitiriş derecesiyle ilk yarışında takibe almanızı öneririz.

FULL THROOTLE: Makineden tereddütlü çıkarak kısa mesafede avantaj kaybeden safkanın son 50'de dış kulvardan yaptığı atakları ancak 5.olmasına yeterken bugün için çok daha iyi sonuç alabilirdi. 1.10.86 bitiriş derecesiyle ilk yarışında adından söz ettirir.

8.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1200Kum

BATIMERT: Düzlüğü bariyer dibinden dönerek yarışa son 300'de üstünlüğünü hissettirip rakipleriyle arasındaki farkı 6 boya çıkartarak fazla zorlanmadan kazanan safkanın 1.15.90 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan LAST STROM'un 1.17.87 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat ediniz.

CAN AYVALIK: Son 400'de 5.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla BATIMERT'in 1.liği garantilediği yarışı 2.bitirirken 1.16.77 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan LAST STROM'un 1.17.87 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınız.

KOBAN NEHRİ: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan CAN AYVALIK'a 2.liği kaptırarak 3.olurken ilk yarışında notlarınız arasına alınız.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 2000Çim

AKGOBAK: Yarışın üstünü olan MAHİNURUM'un içinden yaptığı ataklarıyla rakibine son 200'de hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan formunu bulmasıyla ilk yarışında adından söz ettirir.

MAHİNURUM: Yarışın liderliğini son 400'de ele geçiren safkan içinden gelen AKGOBAK'a son 200'de karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

BERTAN: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya canıl griişiyle koşuyu 3.bitirirken etkili formu ile ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

MİR KARTALI: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında fazla geç kalmadığı taktirde çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

KONDUBEYİ: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprint ile gelip fotoya canlı girişiyle 5.olurken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilecek güçtedir.

MAMUŞOĞLU: Start verildikten sonra binicisinin ayakları zağmadan çıkıp oturarak önde numara götüren safkan rakiplerine düzlükten sonra yakalanıp koşuyu kendi halinde 11.tamamlarken ilk yarışında çok daha iyi sonuç alacak güçtedir.