20 TEMMUZ CUMARTESİ ANKARA 75.YIL HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1200Kum

AYDINTAY: Düzlüğe bariyer dibinden çıkarak son 300'de orta kulvara açılan safkan rakiplerine son 100 geçildiğinde hakimiyetini hissettirerek kazanırken 1.25.89 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Zeybek Yavuz'un 1.27.12 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

TOP TIER: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.liği kurtaran safkanın 1.26.60 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Zeybek Yavuz'un 1.27.12 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

AZERBAYCANLI: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son ana kadar mücadelenin içinde olan safkan koşuyu ÇİZMELİ SEMEND ile atbaşı 3.bitirirken 1.26.72 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Zeybek Yavuz'un 1.27.12 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında değerlendirmenizi öneririz.

ÇİZMELİ SEMEND: İyi bir çıkışla yarışın liderliğini alan safkan rakiplerine son 200'de yakalansa da fotoya kadar mücadelesini sürdürerek AZERBAYCANLI ile atbaşı koşuyu 3.tamamlarken 1.26.72 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Zeybek Yavuz'un 1.27.12 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1300Çim

DELİKANLI POYRAZ: Startla aldığı liderliği fotoya kadar sürdürüp rakiplerine karşı gelerek kazanan safkan yakaladığı formu ile ilk yarışında değerlendirilmelidir.

OĞUZHANTAY: Son 400'de 6.durumda olan safkan iç kulvardan yaptığı güçlü atakları ile 2.liği kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

BABADENİZ: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan yakın ara 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte görülmüştür.

ÇAĞLAYAN DENİZ: İlk metrelerden itibaren ön grupta giden safkan orta kulvarda fotoya kadar mücadelenin içinde kalarak 4.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

GÖRKEMLİKIZ: Son 300'den itibaren dış kulvarları fazla dolaşan safkan sonlara kadar mücadelesini sürdürerek 5.liği ile formda görünürken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-7/DHÖW) 2100Kum

ERKŞAN: Uzun mesafede numarayı alarak koşunun tüm yükünü çeken safkan dışından gelen TORUNCALAS'a düzlük boyu karşılık vererek kazanırken etkili yarışlarına devam eder.

TORUNCALAS: Son viraj dönüldüğünde ERKŞAN'ın dışından ataklarına başlayıp rakibini yakalamaya çalışan safkan 1 boy gerisinde koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında yakaladığı formuyla adından söz ettirir.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14) 2000Kum

ATERNITAS: Öndeki RÜZGAR UĞUR'un dışından ataklarına başlayan safkan rakibiyle arasındaki farkı son 200 geçildikten sonra kapatarak gelip fotoya yakın hakim olarak kazanmasıyla ilk yarışı için ümit vermiştir.

RÜZGAR UĞUR: Yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren alan safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen ATERNITAS'a karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1200Kum

ZEYBEK YAVUZ: Viraj dönüldüğünde dışından gelen KENT RÜZGARI ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine hakim olarak kazanırken ilk yarışında değerlendiriniz.

KENT RÜZGARI. Son düzlüğe çıkıldığında ZEYBEK YAVUZ'un dışından ataklarına başlayan safkan verdiği başa baş birincilik mücadelesinden rakibine fotoya yakın geçilerek 2.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV/HAND-22/DHÖW) 1400Kum

HEDBE: Öndeki AKDAĞ FIRTINASI'nı yakın ara kovalayıp sıkı markaja alan safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de koşuya ağırlığını hissettirip rakiplerine fotoya kadar direnerek kazanırken ilk yarışında adından söz ettirir.

TANIŞIK: Bekleme yaparak virajı ön grubun gerisinde dönen safkan en dış kulvardan güçlü sprinti ile gelerek 2.liği kurtarırken formunu  bulmasıyla yakın takibe alınmalıdır.

MUCİT TAY: Ön gruba yakın giderek düzlüğü 3.dönen safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip son ana kadar mücadelenin içinde kalarak 3.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

DARLÖY: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200 geçildiğinde kuvvetli atakları ile gelerek 4.lüğü kurtarırken fotoya canlı girişiyle takibe alınmasını tavsiye ederiz.

YENERSULTAN: Orta kulvardan yaptığı atakları ile fotoya kadar mücadeleden kopmayıp yakın ara 5.olan safkanın yakaladığı formuyla ilk yarışında değerlendirilmesini öneririz.

7.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (GR-2/DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KŞ.) 1200Çim

TULUMAR: Grubun en gerisinde giderek bekleme yapan safkan ve düzlüğü 7.dönen safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip son 100'de TOUCH THE MOON'a hakim olarak kazanırken 1.10.68 drerecesiyle ilk yarışına dikkat diyoruz.

CAZATOR DE OSOS: Bekleme yaparak iç kulvardan düzlüğü dönüp bariyer dibinden özellikle son 200 geçildiğinde güçlü sprintiyle gelen safkan 2.liği TOUCH THE MOON'dan kurtarırken 1.11.02 bitiriş derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

TOUCH THE MOON: Bu grupta ilk defa start alarak liderliği ele geçirip koşuya tempo veren safkan son 100'de TULUMAR'a geçilip 2.liği de CAZATOR DE OSOS'a kaptırarak koşudan 3.ayrılırken 1.11.24 derecesiyle etkili yarışlarına devam eder.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-7/DHÖW) 2200Çim

KÖÇEK: Önde istediği tempoyu bularak numara götüren safkan son 600'de CANCANER'e yakalanıp düzlüğü başa baş dönerken tekrar tazeleyerek rakibinden sıyrılıp kazanırken ilk yarışında iyi formu ile adından söz ettirir.

EYYAMI BAHUR: Bekleme yapan safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip 2.liği CANCANER'den kurtararak fotoya canlı girişi ile formda görünürken ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

ALTINEKEN: Orta kulvardan son 200'de yaptığı atakları ile 3.lüğü CANCANER'den kurtaran safkanın etkili formunu koruduğu görülüp ilk yarışında dikkate alınmasını öneririz.

CANCANER: Ön tarafa erken gelerek son 600'de KÖÇEK'i yakalayıp düzlüğe başa baş çıkan safkan rakibine son 200 geçildiğinde karşı gelemeyip fotoya kadar güçten iyice düşerek 4.olurken ilk yarışında bekleme yapması durumunda çok daha iyi sonuç alacaktır.

9.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1200Kum

BİRÇETİN: Önde yarışın lideri olan KULAGER'in dışından ataklarına başlayan safkan rakibine son 200'e gelinmeden hakim olarak 4 boy farkla fazla zorlanmadan kazanırken 1.25.68 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Zeybek Yavuz'un 1.27.12, AYDINTAY'ın 1.25.89 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat edilmelidir.

KULAGER: İyi bir çıkışla yarışın liderliğini alan safkan kendisini kovalayan BİRÇETİN'e son 200'e gelinmeden geçilerek 2.olurken 1.26.53 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Zeybek Yavuz'un 1.27.12 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınız.

10.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3/D) 1500Kum

POINT OF INFINITY: Makineden tereddütlü çıkarak ilk metrelerde grubun gerisinde kalıp bekleme yapan safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip son 100'de yarışa hakimiyetini hissettirerek kazanmasıyla formunu bulduğunu gösterirken ilk yarışında dikkat diyoruz.

EL RIO: Bekleme yaparak grubun gerisinde yarışı takip eden safkan dış kulvardan son 100'de etkili sprinti ile gelerek 2.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

PRIME: Yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan rakiplerine 200 geçildiğinde karşı gelemeyerek düşen temposu ile 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

20 TEMMUZ CUMARTESİ İZMİR ŞİRİNYER HİPODROMU

1.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1200Çim

HIGH WAY KING: İyi bir çıkışla liderliği ele geçiren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp 3 boy farkla kazanırken 1.12.15 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan KING ZELAY'ın 1.15.63 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat ediniz.

SUPER SPORT: Düzlüğü 4.dönen safkan orta kulvardan yaptığı etkili sprinti ile koşuyu boşlukta fazla zorlanmadan 2.bitirirken 1.12.57 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan KING ZELAY'ın 1.15.63 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınız.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 1300Çim

ÖZÜMCAN: Virajı 5.dönen safkan bariyer dibindeyken orta kulvara açılarak son 100 geçildiğinde NAİFOĞLUM'a hakim olup kazanırken ilk yarışı için ümit vermiştir.

BANDIRMALI: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki NAİFOĞLUM ile arasındaki farkı azaltan safkan ÖZÜMCAN'a karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

NAİFOĞLUM: Yarışın liderliğini startla birlikte alan safkan son 100 geçildiğinde ÖZÜMCAN'a yakalanıp 2.liği de BANDIRMALI'ya kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşabileceğini göstermiştir.

ALAVARA: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 100 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 4.tamamlarken formunu bulmaya başladığı görülmesiyle ilk yarışında notlarınız arasına alınız.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-16) 1900Çim

SILENT DESTINY: Dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip koşuya son 200'de hakimiyetini hissettirerek kazanan safkanı ilk yarışında değerlendiriniz.

PATRICK WILDING: Orta kulvardan son 300 geçildiğinde ataklarına başlayan safkan 2.liği ULTRA FAST'dan kurtarıp fotoya canlı girişiyle formda görünürken ilk yarışında adından söz ettirir.

ULTRA FAST: Yarışın liderliğini son 800'de ele geçiren safkan dıştan gelen SILENT DESTINY'e karşı gelemeyip 2.liği de PATRICK WILDING'e kaptırarak koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1300Çim

BARINBEY: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp rakiplerine karşı gelerek kazanırken ilk yarışında dikkat diyoruz.

GÖL LALEM: Düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayıp BARINBEY'in dışından gelen safkan farkı fotoya kadar yarım boya düşürerek 2.olurken ilk yarışında etkili formu ile adından söz ettirir.

DAYANIKLI TAY: 67 gün aradan sonraki yarışında bariyer dibinden son 200'de etkili atakları ile gelerek yakın ara 3.olan safkan ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçtedir.

KOŞAN NUR: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 100 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek 4.olurken ilk yarışında takibe alınız.

SEYMENTAY: 130 gün aradan sonraki yarışında orta kulvardan sonlarda iyi yüklenerek gelip yakın ara 5.olan safkanın bundan sonraki yarışında sürpriz yapabilecek güçte olduğu not edilmiştir.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14/D) 1300Çim

AEGEAN QUEEN: Öndeki AEGEAN DELIGHT'ın dışından yaptığı atakları ile rakibine son 100'de hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

AEGEAN DELIGHT: Yarışın liderliğini son 600'de ele geçiren safkan dışından gelen AEGEAN QUEEN'e son 100'de karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

PEHLİVAN KIZIM: Bekleme yaparak virajı ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan son 50'de etkili sprinti ile gelerek 4.olurken o gelişiyle 3.lüğü DİLAYHAN'dan kurtarabilirdi. Fotoya canlı girişi ile ilk yarışında notlarınız arasına alınız.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-5/SAHİL GÜV. KOM. (İZMİR) KŞ.) 1300Çim

PERFECT FLIGHT: Orta kulvardan viraj dönüldüğünde temposunu yükselten safkan son 200'de öndeki MİRALAYIM'a hakim olarak kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışında değerlendiriniz.

LOVE OF DUTY: Son 400'de 8.durumda olan safkan dış kulvardan özellikle son 100'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 2.bitirirken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında adından söz ettirir.

MYBOYTOMO: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar iyi mücadele vererek 3.lüğü ile formda görünürken yakın takibe alınmasını öneririz.

MİRALAYIM: Ağır kilosu ile yarışı önde kabullenen safkan son 200'de önce PERFECT FLIGHT'a yakalanıp düşen temposuyla  daha sonra geriden gelen rakiplerine de karşı gelemeyerek 4.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

7.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-7/DHT) 2000Çim

ŞAFAK ZAMANI: İlk metrelerden itibaren yarışın liderliğini alarak koşuya tempo veren safkan dışından sonlarda farkı azaltarak gelen KARİZMATİK'e karşı gelerek kazanırken yakaladığı formuyla etkili koşmaya devam eder.

KARİZMATİK: Öndeki ŞAFAK ZAMANI'nın dışından etkili ataklarıyla gelip farkı fotoya kadar başa indirerek koşuyu 2.bitiren safkan ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

8.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1200Çim

KING ZELAY: Makineden geç çıkarak yarışa fazla iyi başlayamayasa da öndeki BIG COMEBACK'in dışından etkili ataklarıyla gelip son 100 geçildiğinde hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

BIG COMEBACK: Startla birlikte liderliği alan safkan üstünlüğünü son 100'e kadar korurken bu metreler geçildiğinde KING ZELAY'a karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçtedir.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (SATIŞ-1/DHÖW) 1200Kum

AHMET ALİ: Düzlüğü 2.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya son 300'de hakimiyetini hissettirerek kazanırken formunu bulması ile ilk yarışı için ümit vermiştir.

ÇIĞRÜZGARI: Son 200 geçildiğinde AHMET ALİ'nin dışından etkili ataklarıyla gelip farkı fotoya kadar boyuna düşürerek koşuyu 2.bitiren safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

İZBANDOT: Son viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayıp fotoya kadar verdiği mücadele ile 3.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmasını öneririz.

ALMAATA KAYA: 113 gün aradan sonraki yarışında dış kulvardan sonlarda etkili atakları ile gelerek 4.olan safkanın ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

ÇAMSAKIZI: Bekleme yaparak virajı ön grubun gerisinde dönen safkan en dış kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelerek 5.olurken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

21 TEMMUZ CUMARTESİ DİYARBAKIR HİPODROMU

1.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-2/D) 1900Kum

PINA COLADA: Son metrelerdeki etkili ataklarıyla kazanan safkanın fotoya canlı girişi dikkat çekerken formunu bulduğu görülüp ilk yarışında dikkat edilmelidir.

ANNA KARENINA: Özellikle son 200'deki güçlü ataklarıyla koşuyu 2.tamamlayan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-2/DHÖW/D) 1900Kum

JAVARONOK: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de TERMELİ KIZI'na hakimiyetini hissettirerek kazanan safkanı ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

DEMİRKIZIM: 138 gün aradan sonraki yarışında dış kulvardan yaptığı atakları ile 2.liği TERMELİ KIZI'ndan kurtaran safkan ilk yarışında takibe alınmalıdır.

TERMELİ KIZI: Startla birlikte liderliği alan safkan son 200'de JAVARONOK'a yakalanıp 2.liği de DEMİR KIZIM'a kaptırarak koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

3.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-19) 1200Kum

ROTA SHOW: İlk kez start aldığı yarışında virajı 2.dönen safkan öndeki MONOMOY GIRL'in dışından yaptığı ataklarıyla son 200'de rakibine hakim olarak kazanırken ilk yarışında adından söz ettirir.

MONOMOY GIRL: İyi bir çıkışla yarışın liderliğini alan safkan son 200'de ROTA SHOW'a karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW/Y1) 2000Kum

KARAŞİMŞEK: Temposunu düzlüğe çıkıldığında yükselterek orta kulvardan yaptığı atakları ile son 200'de AYBORADAN'a hakim olup kazanan safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

AYBORADAN: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde ele geçiren safkan KARAŞİMŞEK'e son 200'de karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

PRENSES DİLARA: En dış kulvardan özellikle son 100'de güçlü atakları ile gelerek koşuyu 3.tamamlayan safkan o gelişiyle 2.liği kurtarabilirdi. Fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmalıdır.

SERHATTIM: Dış kulvardan sonlarda kuvvetli atakları ile gelerek yakın ara 4.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmasını öneririz.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 2000Kum

LION HECTOR: Yarışa son 200'de orta kulvardan hakimiyetini hissettiren safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanmasıyla ilk yarışı için ümit vermiştir.

MY BOY FIRAT: Önde yarışın hakimi olan LION HECTOR'un dışından ataklarına başlayan safkan rakibini yakalayamasa da fotoya canlı girerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

ROSE CROWN: Bekleme yaparak virajı ön grubun gerisinde dönen safkan en dış kulvardan son 100'de etkili sprinti ile gelerek 3.olurken ilk yarışında daha farkıl koşabilecek güçtedir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1700Kum

İSYANIM: Son metreledeki kuvvetli sprint ile kazanan safkanın yakaladığı formuyla ilk yarışında söz sahibi olacak güçte bir isim olduğu görülmüştür.

MADENCİ: Temposunu düzlüğe çıkıldığında yükselterek İSYANIM'a sonlarda karşı gelemeyip 1 boy gerisinde koşuyu 2.bitiren safkan yakaladığı formu ile ilk yarışında adından söz ettirir.