09 HAZİRAN PAZAR İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1500Sent.

İNEBOLU: Kolay tempoda virajı dönen safkan orta kulvardan son 300'de koşuya hakimiyetini hissettirip farkı 4 boya çıkartarak kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

TURBODİZEL: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.liği kurtaran safkanın fotoya canlı girişiyle formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmasını tavsiye ederiz.

KURTOBA: Orta kulvardan son 300'de ataklarına başlayan safkan 3.lüğü ile formda görünürken ilk yarışında yakın takibe alınmasını tavsiye ederiz.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1900Çim

TAŞKENT: Virajı 2.dönen safakn orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100 geçildiğinde rakiplerine hakim olup kazanırken ilk yarışında yakaladığı formuyla etkili koşar.

GİRDABIN OĞLU: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla ön grupta son 200'de birincilik mücadelesi veren safkan TAŞKENT'e yarım boy farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

BÜYÜK GÜNTAY: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek yakın ara koşuyu 3.tamamlayan safkanın formu iyi olup ilk yarışında dikkat edilmelidir.

RÜZGARKANAT: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 4.olurken o gelişiyle daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında değerlendiriniz.

3.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW/D) 1200Sent.

KARANURA: Son 400'de iç kulvardan orta kulvara açılarak yaptığı ataklarıyla son 100 geçildiğinde KAÇAR ÜLFET'e hakim olarak kazanan safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

KAÇAR ÜLFET: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan son 100 geçildiğinde KARANURA'ya karşı gelemese de 2.liği vermezken etkili formuyla ilk yarışında değerlendiriniz.

DİLARASULTANIM: Bariyer dibinden son 200 geçildiğinde güçlü ataklarıyla gelip KAÇAR ÜLFET ve KARANURA ile arasındaki farkı azaltarak yakın ara 3.olan safkan ilk yarışında adından söz ettirir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Çim

COOL BREEZE: Düzlüğü iç kulvardan 7.dönerek bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 100 geçildiğinde rakiplerine hakim olup kazanan safkanın 1.23.58 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Sindel'in 1.23.61 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

ES ES WARRIOR: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla ön grupta düzlüğe çıkıldıktan sonra mücadele veren safkan COOL BREEZE'e karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında değerlendiriniz.

FLYING JO: Dış kulvardan son 200'de ataklarına başlayan safkan ES ES WARRIOR'un burun farkıyla gerisinde koşuyu 3.bitirirken bu formuyla Maiden'dan çıkması yakındır.

RODOP GÜZELİ: 83 gün aradan sonraki yarışında dış kulvardan son 200'de yaptığı etkili atakları ile yakın ara 4.olurken ilk yarışında çok daha iyi koşacak güçtedir.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16/Y3) 1400Çim

DIAMOND BROTHERS: İç kulvardan son 300'de yarışa hakimiyetini hissettirerek üstünlüğünü fotoya kadar koruyup kazanan sasfkan ilk yarışında da etkili sonuç elde eder.

EFSANE CAN: Son 400'e 8.durumda giren safkan dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile 2.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

BELLO BOY: Orta kulvardan son 200'de ataklarına başlayan safkan yakın aralarla 3.olarak formunu bulmaya başladığını gösterirken yakın takibe alınmasını öneririz.

STEEL HAWK: Dış kulvardan son 100'de etkili atakları ile gelerek koşuyu 4.tamamlayan safkan ilk yarışında fazla geç kalmazsa çok daha iyi sonuç alacak güçtedir.

BIG GAMBLE: Bekleme yapan safkan orta kulvardan sonlarda etkili gelerek yakın ara 5.olurken fotoya canlı girişiyle dikkat çekip ilk yarışında geç kalmazsa çok daha farklı sonuç alır.

UYGAR BEY: 211 gün aradan sonra ağır kilo ile start aldığı yarışında orta kulvardan son 100'de etkili gelerek yakın ara 6.olan safkan ilk koşusunda sürpriz gerçtekleştirebilir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (GR-2/SAİT AKSON KŞ.) 2200Çim

MADRAS: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan son 400'de 10.durumdayken dış kulvardan güçlü sprintiyle gelip BLUE SUNSET'e hakimiyetini hissettirerek kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

BLUE SUNSET: Uzun mesafede ilk kez koşan safkan virajı 8.dönerek son 200'de ZIZKA'yı yakalayıp birincilk mücadelesi verirken dışındaki MADRAS'a karşı gelemeyerek koşudan 2.ayrıldı. Etkili formu ile ilk yarışında adından söz ettirir.

ZIZKA: Temposunu viraj dönüldüğünde yükselterek orta kulvardan yaptığı ataklarıyla ön grupta mücadele veren safkan son 100'de MADRAS ve BLUE SUNSET'e karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

TOR GOLD: Bu yarışında kapalı gözlük çıkartılan safkan iç kulvara girerek bariyer dibinden yaptığı atakları ile yakın ara 4.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

FESTIVAL FEVER: Uzun mesafede yarışın tüm yükünü çekerek önde numara götüren safkan rakiplerine son 200'e gelinmeden yakalansa da fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Çim

SINDEL: Temposunu viraj dönüldüğünde yükselterek son 300 geçildiğinde yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Uygurum'a fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışı için ümit vermiştir.

UYGURUM: Son düzlüğü 10.dönen safkan dış kulvardan etkili sprintiyle gelip SINDEL ile arasındaki farkı fotoya kadar boyuna düşürerek 2.olurken o gelişiyle kazanabilirdi. Bu formuyla Maiden'dan çıkması yakındır.

MASSAVA: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla SINDEL'e karşı gelemeyip UYGURUM'a da geçilerek koşuyu 3.tamamlayan safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

AGENT ZERO: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip 4.olan safkan o gelişiyle 3.lüğü MASSAVAD'dan kurtarabilirdi. İlk yarışında dikkat edilmelidir.

TURKISH PUNCH: Son 400'de 11.durumda olan safkan iç kulvardan sonlarda güçlü atakları ile gelerek koşuyu 5.tamamlarken fotoya canlı girişiyle takibe alınmasını öneririz.

8.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (G3/D/AHMET CEMAL KURA KŞ.) 2200Çim

GENERAL BRIELLA: Yarışın başından itibaren numarayı ele geçirerek koşuya tempo veren safkan dışından gelen rakiplerine düzlük boyu karşılık vererek beyaz bayrak ayna kazanmasıyla ilk yarışında adından söz ettirir.

ESTIMATE: 225 gün aradan sonraki yarışında orta kulvardan son 200'de güçlü ataklarıyla gelip GENERAL BRIELLA ile arasındaki farkı 1 boya düşürerek koşuyu 2.tamamlayan safkan ilk yarışında çok daha iyi koşar.

HARD OFF HÜSNE: En dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayıp yakın ara 3.olan safkanın fotoya canlı girişiyle formda olduğu görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

SPLENDID: Orta kulvardan ataklarına başlayan safkan ESTIMATE ve HARD OFF HÜSNE'nin arasında kalarak yakın ara koşuyu 4.bitirirken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (GR-1/D/KISRAK KŞ.) 2100Çim

MANGUSTA: Bekleme yaparak viraj dönüldüğünde iç kulvara giren safkan son 200'de öndeki NYMPHADORA TONKS'un dışından etkili sprintiyle gelip rakibine son 50'de hakim olarak kazanırken ilk yarışında adından söz ettirir.

LOOK AT THE STAR: Kalabalık grupta yarışı gerilerde takip ederek düzlüğü 17.dönen safkan dış kulvardan son 50'de müthiş sprinti ile gelip bir hayli ara kapatarak 2.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında dikkat diyoruz.

NYMPHADORA TONKS: Yarışa son 400 geçildiğinde hakimiyetini hissettiren safkan MANGUSTA'ya son 50'de karşı gelemeyip dıştan gelen LOOK AT THE STAR'a da karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

OHRID İNCİSİ: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelip yakın aralarla koşudan 4.ayrılan safkanın ilk yarışında değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

BOSETTI: Bekleme yapan safkan son 100'de dış kulvardan güçlü atakları ile gelerek yakın ara 5.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında dikkate alınmasını tavsiye ederiz.

09 HAZİRAN PAZAR ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 2000Çim

BOUCHERON: İç kulvardan yaptığı atakları ile son 200 geçildiğinde rakiplerine hakimiyetini hissettirip farkı bir anda 3.5 boya çıkartarak kazanan safkan ilk yarışında etkili olur.

STELLA GIRL: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuyu 2.tamamlayan safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında değerlendiriniz.

SOUTH WARRIOR: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

2.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1200Çim

ESCAPE PATH: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde rakiplerine hakim olup kazanan safkan ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

RIO THE GLORY: Bariyer dibinden yaptığı etkili ataklarıyla ön grupta mücadele verip 2.liği GOOD FALLS'dan kurtaran safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

GOOD FALLS: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan son 150'de ESCAPE PATH'e geçilip 2.liği son anda RIO THE GLORY'e kaptırarak 3.olurken mücadeleden fotoya kadar kopmamasıyla formunu bulmaya başladığını gösterip takibe alınmalıdır.

3.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1200Çim

DESTREZZA: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 100'de TAYYAR ALİ'ye hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan 1.10.97 derecesiyle ilk yarışında yine etkili sonuç alır.

TAYYAR ALİ: Startla birlikte liderliği alan safkan içinden gelen DESTREZZA'ya son 100'de karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-17/DHÖW) 2000Kum

CANYURT: Düzlüğü RIZA BEY'in arkasında 2.dönen safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son 300 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip kazanmasıyla ilk yarışı için ümit vermiştir.

RIZA BEY: Önde yarışın tüm yükünü çeken safkan dışından gelen CANYURT'a son 300 geçildiğinde karşı gelemese de 2.liği ile formunda gelişme gösterirken yakın takibe alınız.

KARACABEY ŞAHI: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 200'de etkili ataklarıyla gelmesine rağmen öndeki iki rakibini yakalayamayıp 3.olurken iyi formuyla ilk yarışında değerlendiriniz.

ALTINÜZÜM: İç kulvardan son 200'den itibaren yaptığı atakları ile koşuyu 4.tamamlayan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğu görülmüştür.

ZEREF ŞAN: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1300Kum

ÇAĞANIM: Düzlüğe çıkıldığında dış kulvardan temposunu yükseltip son 100'de MOZART'a hakim olarak kazanan safkanın formunu bulduğu görülüp ilk yarışında dikkat edilmelidir.

MOZART: Yarışın liderliğini son 600'de alan safkan ÇAĞANIM'a karşı gelemesede 2.liği vermeyip formunu bulmaya başladığını gösterirken ilk yarışında değerlendiriniz.

KING MALKOÇ: Son 200'de 5.durumda olan safkan iç kulvardan yol bulmakta biraz zorlanıp aralarda kalarak koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

FULL MOONTH: Temposunu viraj dönüldüğünde yükselterek orta kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürüp 4.lüğü ile dikkat çekerken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-7) 2000Kum

GUİLLOTİNE: Yarışın liderliğini son 400'de alan safkan rakipleriyle arasındaki farkı sürekli açarak fazla zorlanmadan kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında söz sahibi olur.

KARA VETAR: Bariyer dibinden yaptığı etkili ataklarıyla 2.liği BLENDE RENDE'den kurtaran safkanın yakaladığı etkili formu devam etmesiyle ilk yarışında adından söz ettirir.

7.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHT) 1200Çim

BABADENİZ: Düzlüğü 5.dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan etkili atakları ile gelip son 50'de YEDİKARDEŞLER'e hakim olarak kazanırken 1.20.48 derecesiyle ilk yarışı için ümit vermiştir.

YEDİKARDEŞLER: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde ele geçiren safkan dıştan gelen BABADENİZ'e karşı gelemese de kolay teslim olmayıp yarım boy gerisinde 2.lik elde ederken 1.20.58 derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

KÜHEYLAN BAKÜRA: Ön gruba yakın giderek son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 3.olurken 1.20.83 derecesiyle ilk yarışında takibe alınmalıdır.

ASİL HATUN: İç kulvardan son 200'den itibaren canlı atakları ile gelerek koşuyu yakın ara 4.bitiren safkanın ilk yarışında 1.20.88 derecesiyle dikkate alınmasını öneririz.

TURALI: Orta kulvardan son 300'de ataklarına başlayan safkan ön grupta fotoya kadar iyi mücadele vererek yakın ara 5.olurken 1.20.91 bitiriş derecesiyle ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

SEMRAM: Düzlüğe çıkıldığında yarışa adapte olmakta geciken safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 6.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

8.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1200Çim

POWER OF HAKEEM: Yarışın liderliğini startla birlikte alan safkan rakiplerini fotoya kadar yanına yaklaştırmayıp fazla zorlanmadan kazanırken ilk yarışında dikkat diyoruz.

BULL MAN: Orta kulvardan son 400'de ataklarına başlayıp öndeki Power Of Hakeem'in dışından gelen safkan aradaki farkı eritemeyerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1900Çim

KILINÇBEY: Orta kulvardan yaptığı atakları ile son 200'de rakiplerine hakimiyetini hissettirip kazanan safkan yakaladığı formuyla ilk yarışında yine etkili sonuç alır.

SÜPERMEN: Bariyer dibinden son 400'den itibaren temposunu yükselterek ön grupta mücadele veren safkan KILINÇ BEY'e karşı gelemeyerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında adından söz ettirir.

GELİBOLU RÜZGARI: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 3.tamamlarken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

YENERSULTAN: Bariyer dibinden ataklarına başlayıp son 50'de orta kulvara açılarak sprintini devam ettiren safkan GELİBOLU RÜZGARI'na 2.liği son anda kaptırarak 3.olurken ilk yarışında değerlendirilmelidir.

OĞLUM FARUK: 61 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan dış  kulvardan son 100'de etkili atakları ile gelerek yakın ara 5.olurken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.