08 HAZİRAN CUMARTESİ ANKARA 75.YIL HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖ) 1300Çim

UKULELE: Yarışı startla birlikte önde kabullenen safkan dışından sonlarda etkile gelen Yemen Rüzgarı'na karşı gelerek kazanırken 1.32.27 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Baharabakan'ın 1.34.28 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

YEMEN RÜZGARI: Yarışa geç adapte olarak virajı 8.dönen safkan en dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip Ukelele ile arasındaki farkı 1.5 boya düşürerek 2.olurken 1.32.54 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Baharabakan'ın 1.34.28 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında söz sahibidir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1600Çim

EL LORD: Virajı 4.dönen safkan dış kulvardan etkili sprinti ile gelip İsmetim'e fotoya yakın hakim olup kazanmasıyla ilk yarışında yine adından söz ettirir.

İSMETİM: Önde yarışın liderliğini yapan safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışındaki El Lord'a karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

BABA RACİ: Orta kulvardan İsmetim ve El Lord'un arasından ataklarına başlayan safkan son 50'de sıkışarak sprint kulvarının bozulmasıyla koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında daha iyi sonuç alacak güçtedir.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1400Çim

EMSİDİ: Kum piste alınan yarışta virajı yakın ara 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı güçlü ataklarıyla Akınay'a son anda hakim olup kazanarak ikide iki yaparken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

AKINAY: Ön gruba yakın giderek virajı 2.dönen safkan koşuya son 200'de hakimiyetini hissettirirken Emsidi'ye son anda geçilerek baş farkıyla 2.oldu. Bu formu ile kazanması yakındır.

ASAF BABA: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla fotoya kadar başa baş mücadele verip yakın ara 3.olan safkanın iyi bir tutmasıyla ilk yarışında değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

ALTINENDER: Kum piste alınan yarışta ağır kilosu ile önde numara götüren safkan son 200'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposuyla 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

MUTEBER: Bekleme yaparak yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan son 50'de etkili sprinti ile gelerek yakın ara 5.olurken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖ) 2100Kum

BERATIM: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan temposunu viraj dönüldükten sonra da bozmayıp beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

CİHANA BEDEL: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.lik mücadelesinden Çağğür ve Cebebey'e hakim olarak galip ayrılan safkan ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

ÇAĞGÜR: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayıp içindeki Cihana Bedel'e ikinciliği son anda kaptırarak 3.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınız.

CEBEBEY: Düzlüğü 2.dönerek orta kulvardan ataklarına başlayan safkan mücadelesini fotoya kadar sürdürerek Cihana Bedel ve Çağğür'e az farkla geçilip 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖ) 1300Çim

BAHARABAKAN: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde orta kulvardan alarak dışından sonlarda farkı azaltarak gelen Bayram Abi'ye direnerek kazanan safkan ilk yarışında etkili sonuç alır.

BAYRAM ABİ: Dış kulvardan son 100'de güçlü sprintiyle gelip Baharabakan ile arasındaki farkı azaltarak yarım boy gerisinde 2.olan safkan ilk yarışında adından söz ettirir.

ARÇURAY: Temposunu düzlüğe çıkıldığında yükselterek orta kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar verdiği mücadele ile etkili 3.lük elde ederken yakın takibe alınız.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (GR-2/MEHMET AKİF ERSOY KŞ.) 2200Çim

SEVERIUS SNAPE: Grubun gerisinde yarışı takip ederek son 400'de 9.durumda olan safkan dış kulvardan müthiş sprintiyle gelip Kıng Davut'a fotoya yakın hakim olarak kazanırken ilk yarışı için de oldukça ümit vermiştir.

KING DAVUT: Önde liderliği alarak yarışın tüm yükünü çeken safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen Severıus Snape'e fotoya yakın geçilerek yarım boy gerisinde 2.oldu. İlk yarışında dikkat diyoruz.

WOLF SEYFO: Temposunu viraj dönüldüğünde yükselterek iç kulvardan ataklarına başlayan safkan Kıng Davut ile arasındaki farkı azaltsa da yakalayamayıp dıştan gelen Severıus Snape'e geçilerek yakın ara 3.oldu. İlk yarışında değerlendiriniz.

TACHYON: Düzlüğü grubun gerisinde 12.dönen safkan en dış kulvardan son 50'de yaptığı güçlü sprinti ile koşuyu 4.tamamlayıp fotoya canlı girişiyle formunda gelişme gösterirken yakın takibe alınmasını öneririz.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-8/D/İBRAHİM KİRAZOĞLU KŞ.) 2200Çim

STORM FORCE: Kum piste alınan yarışta öndeki Martina'nın viraj dönüldüğünde 10 boy gerisinde olan safkan dış kulvardan etkili atakları ile gelip rakibine fotoya 20 metre kala hakim olarak kazanırken ilk yarışında dikkat diyoruz.

MARTINA: Kum piste alınan yarışta 1000 startı geçildiğinde liderliği alıp farkı bir anda 10 boya çıkartarak virajı bu şekilde dönen safkan dışındaki Storm Force'a fotoya yakın karşı gelemeyerek 2.olurken bugün için acele etmese büyük bir ihtimalle kazanırdı. İlk yarışında iyi formuyla etkili koşar.

STALWART HERA: Yarışın kum piste alınmasından etkilenen safkan hiçbir metrede işmemeyince binicisi tarafından fazla üzülmeyip kendi halinde 6.olurken ilk çim pist yarışında çok daha farklı koşar.

8.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-17) 1900Çim

SUPER NICE: Kum piste alınan yarışta 1000 startı geçildiğinde koşuya tempo vererek düzlüğe üstün çıkan safkan rakiplerini yanına yaklaştırmadan 6 boy farkla kazanırken ilk yarışında yakaladığı formuyla adından söz ettirir.

AMADİS: Ön gruba yakın giden safkan düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayıp Super Nıce'ı yakalayamasa da boşlukta 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

9.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-3/D/Y2) 1400Kum

LADY CAPELLA: Yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan dışındaki Yennefer ile son 200'de başa baş mücadele verip rakibine fotoya kadar direnerek kazanırken 1.27.67 derecesiyle ilk yarışında yine etkili koşar.

YENNEFER: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Lady Capella'yı yakalayıp başa baş mücadele veren safkan rakibine burun farkıyla geçilerek 2.olurken 1.27.68 bitiriş derecesiyle formunu bulduğu görülmesi ile ilk yarışında dikkat ediniz.

QUEEN BÜŞRA: Hayatının ilk yarışını böyle bir grupta koşan safkan bariyer dibinden yaptığı atakları ile 4.olup 1.28.77 bitiriş derecesiyle güçlü bir isim olduğunu gösterirken ilerki yarışlarında adından söz ettirecek güçtedir.

08 HAZİRAN CUMARTESİ ANTALYA HİPODROMU

1.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1200Sent.

FINA LUNA: Virajı 3.dönen safkan bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 150'de yarışa hakimiyetini hissettirip kazanırken 1.15.71 derecesiyle ilk yarışında dikkat edilmelidir.

MONEY HUNTER: Dış kulvardan son 200'den itibaren güçlü ataklarıyla gelen safkan 2.liği To The Darkness'dan kurtarıp dikkat çekerken ilk yarışında değerlendiriniz.

TO THE DARKNESS: Yarışın liderliğini düzlüğe çıkıldığında ele geçiren safkan dıştan gelen rakiplerine son 150'de karşı gelemese de mücadeleden tam kopmayıp 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-16) 1200Sent.

ULTRA FAST: 90 gün aradan sonraki yarışında dış kulvardan gelip liderliği son 800'de alan safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanmasıyla ilk yarışında yine etkili sonuç alır.

WINGS OF GOLD: Öndeki Ultra Fast'in içinden yaptığı ataklarıyla rakibi ile arasındaki farkı bir boya düşürerek 2.olan safkan ilk yarışında yakaladığı formuyla takibe alınmalıdır.

KING FATİH: Makineden 3 boy tereddütlü çıkarak kısa mesafede gerilerde kalan safkan dış kulvardan son 200'den itibaren güçlü atakları ile gelerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1200Sent.

AŞIK PAŞA: Bekleme yaparak düzlüğü 5.dönen safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip Lavin Fırtınası'na son anda hakim olarak kazanırken ilk yarışında adından söz ettirir.

LAVİN FIRTINASI: Düzlüğe çıkıldığında temposunu yükselterek yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan dışındaki Aşık Paşa'ya fotoya yakın geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendirilmelidir.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW/Y2) 2100Sent.

CANSEKLAVİ: En dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla son 200 geçildiğinde rakiplerine hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan bu formuyla etkili koşmaya devam eder.

SONEMİR: Bekleme yaparak virajı 8.dönen safkan iç kulvardan son 200'den itibaren etkili atakları ile gelip 2.olurken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

ÖZGÜNTAŞ: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla fotoya kadar iyi mücadele vererek koşuyu 3.bitiren safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesiyle takibe alınız.

DELİ YILDIRIM: Orta kulvardan yaptığı atakları ile yakın ara koşuyu 4.tamamlayan safkanın formu gayet iyi olup ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

SEMİHAN: Son 100'de orta kulvardan yaptığı canlı atakları ile koşuyu 5.bitiren safkanın ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilecek güçte bir isim olduğu not edilmiştir.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHT) 1300Kum

DORUĞUN AYAZI: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde Kerembeyim'e hakim olarak kazanan safkan formunu bulması ile ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

KEREMBEYİM: Orta kulvardan son 300'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Doruğun Ayazı'na karşı gelemese de fotoya kadar mücadeleden kopmayıp yarım boy farkla 2.olurken yakın takibe alınmalıdır.

ŞİMŞEK İZİ: Kısa mesafede makineden 10 boy geç çıkarak avantaj kaybeden safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında düzgün çıkması durumunda çok daha iyi sonuç elde eder.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-8) 2000Kum

FALCON OF MUTAFLAR: Ön tarafta istediği tempoyu bularak koşuya tempo veren safkan düzlüğe çıkıldığında Gold Cash'in tüm ataklarına karşı gelerek beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında dikkat diyoruz.

GOLD CASH: Son düzlüğe çıkıldığında Falcon Of Mutaflar'ın dışından ataklarına başlayan safkan rakibi ile arasındaki farkı bir boya düşürerek 2.olurken ilk yarışında etkili formuyla adından söz ettirir.

7.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1200Sent.

QUEEN ARYA: Yarışın liderliğini startla birlikte ele geçiren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp kazanırken 1.15.60 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Fına Luna'nın 1.15.71 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

SAHA YAKUT: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki Queen Arya'yı yakalayamasa da 2.liği kurtarıp 1.15.97 derecesiyle dikkat çeken safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

KING OF THE OCEAN: Öndeki Queen Arya'yı kovalayıp düzlüğü savrularak dönen safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürüp Saha Yakut'a fotoya yakın geçilerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşar.

EGELİ ATLAS: Yarışa adapte olmakta geciken safkan dış kulvardan son 50'de etkili sprinti ile gelerek yakın ara 4.olurken o gelişiyle daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında dikkat ediniz.

8.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 1400Sent.

ROCKET FUEL: Bekleme yaparak düzlüğü 8.dönen safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip son 100'de rakiplerine hakim olarak kazanırken iyi formuyla ilk yarışında etkili sonuç alır.

BAKIR ALPER: İç kulvardan son 200'den itibaren kuvvetli ataklarıyla gelip Rocket Fuel'in burun farkıyla gerisinde koşuyu 2.bitiren safkanın formunu bulduğu görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

GHOST RUNNER: Önde yarışın lideri olan Rotasız Kaptan'ı kovalayıp düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar iyi mücadele vererek 3.olurken ilk yarışında yakaladığı formuyla değerlendirilmelidir.

ROTASIZ KAPTAN: Startla birlikte liderliği alan safkan rakiplerine son 200 geçildiğinde yakalanıp düşen temposuyla 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu belirlenmiştir.

DUBAI EXPRESS: Ağır kilosu ile bekleme yapan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelip 5.olurken o gelişiyle 4.lüğü kurtarabilirdi. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmasını öneririz.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1700Sent.

ASİLİKOM: Viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayıp yarışa son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan dışındaki Sılver Horseshoe'ya karşı gelerek kazanırken ilk yarışında dikkat diyoruz.

SILVER HORSESHOE: Son 400'de kolay tempoda 6.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Asilikom'un bir boy gerisinde koşuyu 2.bitirirken bugün için jokeyinin atına fazla güvendiği görülüp ilk yarışında adından söz ettirir.

MISS EMILIA: Düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan istediği gibi artıramayıp 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

LADY EKINOX: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelerek koşuyu 4.tamamlayan safkanın formunda gelişmeler görülüp takibe alınmalıdır.

SHINING LEGEND: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

08 HAZİRAN CUMARTESİ DİYARBAKIR HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 1200Kum

SUPERLINE: Öndeki Bal Bike'yi kovalayan safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son 150'de hakimiyetini hissettirip The Bıg Bluff'a karşı gelerek kazanırken ilk yarışında yine etkili sonuç alır.

THE BIG BLUFF: Düzlüğe 10.çıkarak grubun oldukça gerisinde olan safkan en dış kulvardan müthiş sprintiyle gelip Superlıne ile arasındaki farkı buruna kadar düşürerek 2.olurken o gelişiyle kazanabilirdi. İlk yarışında dikkat ediniz.

BAL BİKE: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan son 200 geçildiğinde Superlıne'e yakalanıp fotoya kadar düşen temposuyla 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW/D) 1200Kum

GAYECAN: Ağır kilosu ile yarışa son 400 geçildiğinde hakimiyetini hissettiren safkan farkı fotoya kadar açarak fazla zorlanmadan kazanması ile ilk yarışında adından söz ettirir.

BİTİRİM SEDA: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.liği kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 1800Kum

RENKKAT: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde ele geçiren safkan son 200'de Tek Hükümdar ile başa baş mücadele verip rakibine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında yine etkili sonuç alır.

TEK HÜKÜMDAR: Öndeki Renkkat'ın dışından yaptığı ataklarıyla son 200'de rakibini yakalayıp başa baş mücadele veren safkan az farkla koşudan 2.ayrılırken yakında kazanacak formunu bulduğunu görülmüştür.

4.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1100Kum

POLAT BOY: Düzlüğe çıkıldığında temposunu yükselterek yarışa son 300 geçildiğinde hakimiyetini hissettiren safkan farkı 5 boya çıkartıp 1.15.02 derecesiyle kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

BELLAFINA: Yarışa biraz geç adapte olup virajı 4.dönen safkan en dış kulvardan güçlü atakları ile gelip 2.olurken 1.15.95 bitiriş derecesiyle ilk yarışında değerlendirilmelidir.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-2) 1900Kum

NOWZARA: Bekleme yaparak virajı 5.dönen safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip son 50'de Aırman'e hakim olup Çapraz'a karşı gelerek kazanmasıyla ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

ÇAPRAZ: Ağır kilosu ile bekleme yapan safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip Nowzara'nın boyun farkıyla gerisinde koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında yakaladığı formuyla adından söz ettirir.

AIRMAN: 179 gün aradan sonraki yarışında liderliği son 800'de ele geçiren safkan Nowzara'ya son 50'de geçilip düşen temposuyla Çapraz'a da karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında çok daha iyi sonuç alır.

LEX TALLIONIS: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-19/DHÖW) 1200Kum

KRALCEVHERİ: Son 200'de 5.durumda olan safkan dış kulvardan etkili sprinti ile gelip Erişen Berk'e fotoya 20 metre kala hakim olarak kazanırken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

ERİŞENBERK: Yarışı önde kabullenerek üstünlüğünü son 20 metreye kadar koruyan safkan dışındaki Kralcevheri'ye bu metrelerde geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

MEVAHANIM: Dış kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelerek koşuyu 3.tamamlayan safkanın formunu bulmaya başladığı görülürken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.