05 MAYIS PAZAR İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 1900Çim

ALBUS DUMBLEDORE: Virajı 5.dönen safkan en dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Nihatcan ve Altun Yıldız ile başa baş mücadele verip burun farkıyla kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

NİHATCAN: Yarışa son 400'de hakimiyetini hissettiren safkan Albus Dumbledore ve Altun Yıldız ile başa baş mücadele verip burun farkıyla 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

ALTUN YILDIZ: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Albus Dumbledore ve Nihatcan ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan az farkla koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında dikkat diyoruz.

2.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1000Çim

ÇİKİLETA: Önde yarışın hakimi olan Aktaş Sıtar'ı kovalayan safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibini yakalayıp verdiği başa baş mücadeleden hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

AKTAŞ SITAR: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan dışındaki Çikileta'ya yakalanıp verdiği başa baş mücadeleden rakibine az farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

YEDİ BEYZA: Son 200'de Çikileta ve Aktaş Sıtar'ın dışından ataklarına başlayıp fotoya canlı girişi ile 3.olan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğu belirlenmiştir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1400Çim

DREAM TWICE: 102 gün aradan sonraki yarışında düzlüğü 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı atakları ile son 100 geçildiğinde Whıstle Arrow'a hakim olup kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

WHISTLE ARROW: İlk metrelerden itibaren ön tarafta giderek son 300'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Dream Twıce'a geçilerek koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında değerlendiriniz.

VELOX: 179 gün aradan sonra start aldığı koşusunda orta kulvardan son 200'den itibaren etkili atakları ile gelerek 3.olan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 2100Sent.

HIZLI AYAK: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de yarışa hakimiyetini hissettirip Kunya'ya fotoya kadar karşı gelerek kazanan safkan yakaladığı formu ile ilk yarışında da adından söz ettirir.

KUNYA: Bariyer dibinden etkili gelerek Hızlı Ayak'ın içinden yaptığı sprinti ile koşuyu burun farkıyla 2.tamamlayan safkanı yakaladığı formuyla ilk yarışında dikkate alınız.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-17) 2000Sent.

SİLİSTRE: Yarışa ön tarafta tempo vererek numara götüren safkan viraj dönüldükten sonra temposunu bozmayıp rakiplerine fotoya kadar direnerek beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

KING OF THE WIN: Orta kulvardan viraj dönüldükten sonra ataklarına başlayan safkan  tüm çabalarına rağmen Silistre'yi yakalayamasa da mücadelesini sürdürerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

OKLAHOMA: 61 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200'de canlı ataklarıyla gelip yakın ara 3.olurken etkili formu ile ilk yarışında takibe alınız.

SWEPS: Son 200'den itibaren en dış kulvardan güçlü atakları ile gelip yakın ara 4.olan safkanın fotoya canlı girişiyle formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-9/SADETTİN ATIĞ KŞ.) 1600Çim

EMIL KURJAK: İlk metrelerden itibaren yarışı önde kabullenen safkan dışından gelen İshakhan'ın tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek kazanırken bundan sonraki yarışında da söz sahibidir.

İSHAKHAN: Son virajı 4.dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 100'de güçlü sprinti ile gelip Emıl Kurjak ile arasındaki farkı başa kadar düşürüp 2.olurken formunu bulduğu görülmesiyle ilk yarışında da etkili olur.

SUBUTAI: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan Emıl Kurjak'ı yakalayamayıp dışındaki İshakhan'a da karşı gelemese de iyi mücadele vererek 3.lüğü ile formda görünürken yakın takibe alınız.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1300Sent.

BANA MÜSADE: Dış kulvardan yaptığı atakları ile son 200'de İnebolu'yu yakalayıp verdiği birincilik mücadelesinden rakibine hakim olarak kazanan safkan 1.24.80 bitiriş derecesiyle ilk yarışına da ışık tutmuştur.

İNEBOLU: 165 gün aradan sonraki yarışında virajı kolay tempoda dönen safkan orta kulvardan kazanacakmış gibi gelip dışındaki Bana Müsade ile giriştiği başa baş mücadeleden az farkla 2.ayrılırken ilk yarışında söz sahibidir.

LEONİDAS: En dış kulvardan son 200'den itibaren etkili atakları ile gelen safkan yakın ara 3.lüğü ile formunu bulmaya başladığını belli ederken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

8.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1000Çim

FIRATIN GÜCÜ: Yarışa geç adapte olarak virajı 8.dönen safkan en dış kulvardan etkili atakları ile gelip son 100'de rakiplerine hakim olup kazanırken 1.07.41 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Çikileta'nın 1.08.70 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

PORSUK GÜZELİ: Orta kulvardan son 200'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Fıratın Gücü'ne son 100'de geçilerek 2.olurken 1.07.87 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Çikileta'nın 1.08.70 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınız.

HERTELDEN: Yarışa geç adapte olarak dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek 4.olan safkanın ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması durumunda daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

9.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1900Çim

ÇALHAN: Bariyer dibinden yaptığı güçlü atakları ile son 200'de rakiplerine hakim olarak kazanan safkanın ilk yarışında da değerlendirilmesini öneririz.

TOZKOPARAN: Düzlüğü grubun gerisinde dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

HANSOY: Ön gruba yakın giderek viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayıp mücadele veren safkan 3.lüğü ile formda görünerek yakın takibe alınmalıdır.

TUNÇYILMAZ: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürüp yakın ara 4.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

05 MAYIS PAZAR ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1100Çim

GÖZEGER: İyi bir çıkışla liderliği alan safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp 4.5 boy farkla kazanırken 1.12.95 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Zeynepcankızı'nın 1.13.46, Büyük Dağ'ın 1.13.63 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da ses getirir.

GREEN MILE: Orta kulvardan yaptığı atakları öndeki Gözeger'i yakalayamaya yetmese de 2.liği vermeyen safkan ilk yarışında etkili formu ile değerlendirilmelidir.

LALİŞKOM: Dış kulvardan ataklarına başlayıp son 100'de iç kulvara geçerek sprintini sürdürüp koşuyu 3.tamamlayan safkan ilk yarışında yakın takibe alınmalıdır.

SATAN KIZI: Son 200'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya canlı girerek koşuyu 4.bitirirken yakın takibe alınmasını tavsiye ederiz.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 2100Çim

LOOK NEWS: Startla birlikte liderliği alan safkan sonlarda iç kulvardan güçlü gelen Lord Martın'e fotoya kadar karşı gelerek beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

LORD MARTIN: İç kulvardan güçlü ataklarıyla gelip Look News ile arasındaki farkı fotoya kadar azaltıp 2.olan safkan gelişiyle kazanabilirdi. İlk yarışında değerlendiriniz.

FAST PILOT: Aşırı bekleme yaparak virajı gerilerde dönen safkan son 200'de öndeki Look News ile arasındaki 5 boyluk farkı fotoya kadar azaltarak yakın ara 3.olurken ilk yarışında geç kalmazsa daha iyi netice alacakgüçtedir.

KURT REİS: Grubun gerisinde giderek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelerek 4.olurken ilk yarışında geç kalmazsa çok daha farklı sonuç alabilir.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 2000Kum

ÖZAKIN: Bariyer dibinden yaptığı atakları ile son 300 geçildiğinde yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Çelikkalkan'a karşı gelerek kazanırken ilk yarışına da ışık tutmuştur.

ÇELİKKALKAN: Öndeki Özakın'ın dışından ataklarına başlayan safkan rakibini yakalayamasa da 2.liği ile formda görünürken ilk yarışında iyi formu ile değerlendiriniz.

4.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1100Çim

BÜYÜK DAĞ: Yarışa son 400'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Uçan Tunay'a fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

UÇAN TUNAY: Son 200'de öndeki Büyük Dağ ile arasında 3 boy fark olan safkan güçlü sprinti ile fotoya kadar buruna düşürüp 2.olurken o gelişiyle kazanabilirdi.İlk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

UÇACAKSIN: Orta kulvardan son 400 geçildiğinde ataklarına başlayan safkan fotoya kadar istediği gibi devam ettiremese de 3.lüğü vermezken ilk yarışında daha farklı sonuç alacak güçtedir.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1300Çim

ÖNÜ AÇIK: Dış kulvardan yaptığı atakları ile koşuya son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan Dinamit'e karşı gelerek kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

DİNAMİT: İç kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip Önü Açık'ın 1.5 boy gerisinde koşuyu 2.bitiren safkan formunu bulmaya başlaması ile takibe alınmalı.

DELİ TURBO: En dış kulvardan son 200'de etkili ataklarıyla gelerek 3.olan safkanın fotoya canlı girişi dikkat çekip ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

KAKULE: Yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü atakları ile gelerek 5.olurken ilk koşusunda sürpriz gerçekleştirebilecek güçte bir isimdir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1900Çim

OĞLUM FARUK: Öndeki Bedobey'in dışından yaptığı ataklarıyla başa baş birincilik mücadelesi verip rakibine burun farkıyla hakim olarak kazanan safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

BEDOBEY: İç kulvardan yaptığı atakları ile son 300'de koşuya hakimiyetini hissettiren safkan dışındaki Oğlum Faruk ile verdiği başa baş mücadeleden burun farkı ile 2.ayrılırken ilk yarışında adından söz ettirir.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 1300Çim

KING FATİH: Düzlüğü 10.dönerek bekleme yapan safkan iç kulvardan güçlü sprinti ile gelip kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

KABA RÜZGAR: Son 300'de 10.durumda olan safkan dış kulvardan etkili sprinti ile gelerek Kıng Fatih'in burun farkıyla gerisinde koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında adından söz ettirir.

WINGLISS WIND: Orta kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kaar mücadelesini sürdürerek 3.lüğü ile dikkat çekerken yakın takib ealınız.

HURRY UP: Startla birlikte liderliği alan safkan üstünlüğünü son 50'ye kadar korurken rakiplerine fotoya yakın geçilerek 4.oldu. Formda olması ile ilk yarışında etkili koşar.

TEK NERGİZ: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek yakın ara 5.olan safkanın fotoya canlı girişi ile ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

ŞİRİN KAN: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürüp yakın ara 6.olurken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

SOUTH WARRIOR: Bariyer dibinden son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın aralarla koşuyu 7.tamamlayan safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

8.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-6) 1300Çim

BLACK LION: Dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile son 50 geçildiğinde Gel Oglim ve Ser Veyron'a hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan ilk yarışında da adından söz ettirir.

SER VEYRON: Bariyer dibinden son 100'de yaptığı güçlü sprinti ile koşuyu 2.tamamlayan safkanın iyi bir forma sahip bulunduğu görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

GEL OGLİM: Beş gün arayla start aldığı yarışında önde liderliği ele geçiren safkan üstünlüğünü son 50 geçilirnceye kadar korurken Black Lıon ve Ser Veyron'a fotoya yakın geçilerek 3.oldu. İlk yarışında dikkat ediniz.

TURDEMİRKIR: Orta kulvardan son 200'de ataklarına başlayan safkan istediği gibi artıramayıp yakın ara 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

9.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1100Çim

ZEYNEPCANKIZI: Önde yarışın liderliğini alan safkan temposunu bozmayıp hatta fotoya doğru daha da yükselterek kazanırken 1.13.46 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Büyük Dağ'ın 1.13.63 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

SAMSUNLU CAN: Orta kulvardan yaptığı atakları önde birinciliği garantileyen Zeynepcankızı'nı yakalamaya yetmeyen safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

10.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 1800Çim

KING OF THE SOUTH: İç kulvardan güçlü sprinti ile gelerek Makawee'ye son 50'de hakim olup kazanan safkanın ilk yarışında da dikkate alınmasını öneririz.

MAKAWEE: Startla birlikte liderliği ele geçiren safkan üstünlüğünü son 50'ye kadar korurken Kıng Of The South'a karşı gelemeyerek 1 boy gerisinde 2.olurken ilk yarışında dikkat ediniz.

AMANDERO: Son düzlüğe çıkıldığında Makawee'nin dışından ataklarına başlayıp rakibini yakalamaya çalışan safkan farkı azaltsa da geçemeyip içerden gelen Kıng Of The South'a da karşı gelemeyerek 3.oldu. Etkili formu ile ilk yarışında adından söz ettirir.

DESTREZZA: Ağır kilosu ile orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelip yakın ara koşuyu 4.tamamlayan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınız.

ONOFRE: Virajı ön grubun gerisinde dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü atakları ile gelerek 5.olurken ilk yarışında dikkat ediniz.