20 NİSAN CUMARTESİ ANKARA 75.YIL HİPODROMU

1.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1/SRI PEKAN KŞ.) 900Çim

NART ATEŞİ: Son virajda Alkardeşler'i yakalayıp başa baş mücadele veren safkan kolay temposuyla gelip rakibine 300'de hakim olarak gösterişli kazanırken 0.53.80 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan El Verdugo'nun 0.54.91 derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışlarında adından sıkça söz ettirir.

ALKARDEŞLER: İyi bir çıkışla liderliği alan safkan düzlüğe çıkıldığında Nart Ateşi'ne yakalanıp rakibine son 300'de karşı gelemese de 2.liği vermezken 0.54.56 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan El Verdugo'nun 0.54.91 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat edilmelidir.

SUSTURUCU: Yarışa biraz geç adapte olan safkan dış kulvardan kuvvetli sprinti ile gelip koşuyu 3.tamamlarken o gelişiyle 2.liği kurtarabilirdi. 0.54.61 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan El Verdugo'nun 0.54.91 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında farklı koşar.

2.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 2200Çim

LADY SEPHORA: Startla birlikte önde numara götüren safkan dışından sonlarda farkı azaltarak gelen Huntıng'e fotoya kadar direnerek beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

HUNTING: Düzlüğe çıkıldıktan sonra orta kulvardan ataklarına başlayıp Lady Sephora'nın dışından farkı azaltarak 2.olan safkan o gelişiyle kazanabilirdi. İlk yarışında söz sahibidir.

NEUROSURGEON: 161 gün aradan sonraki yarışında dış kulvardan ataklarına başlayıp Lady Sephora ve Huntıng ile verdiği mücadeleden yakın ara 3.olan safkan ilk yarışında çok daha iyi netice alır.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-19/DHÖW) 1400Kum

SUNGUR ALP: Yarışa son 400'de hakimiyetini hissettirerek farkı her geçen metrede açıp fazla zorlanmadan kazanan safkan ilk yarışı için de ümit vermiştir.

RÜZGARKIRAN: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.liği Umay'dan kurtaran safkanın formunda gelişmeler görülüp yakın takibe alınız.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1400Kum

SAĞLAMCAN: Öndeki Kılıç İbo'yu sıkı markaja alarak rakibine son 300'de hakim olan safkan farkı 4.5 boya çıkartarak kazanmasıyla kazanırken ilk yarışında da etkili olur.

ÖMÜRÜNOĞLU: Son 400'den itibaren dış kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.liği Kılıç İbo'dan kurtaran safkanın ilk yarışında dikkate alınmasını öneririz.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1900Çim

TOUCH OF REAL: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300 geçildiğinde dışındaki The Wıtcher ile birincilik mücadelesi veren safkan rakibine hakim olup 2 boy farkla kazanırken bundan sonraki yarışında da iyi koşar.

THE WITCHER: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300 geçildiğinde Touch Of Real ile birincilik mücadelesi verip rakibine karşı gelemeyerek 2.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınız.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-21/DHÖW) 1600Çim

KURTOBA: Dört gün arayla start aldığı yarışında dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de rakiplerine hakim olup kazanmasıyla formunu bulduğunu gösteren safkan ilk yarışında da değerlendirilmeli.

EZERDÖVER: Ön gruba yakın giderek orta kulvarda mücadelesini fotoya kadar sürdürerek 2.liği kaptırmayan safkanı ilk yarışında değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

GELİBOLU RÜZGARI: Bekleme yaparak son 400'de 7.durumda olan safkan dış kulvardan güçlü atakları ile gelip 3.olurken o gelişiyle 2.liği kurtarabilirdi. İlk yarışında etkili formu ile adından söz ettirir.

LAZFATİH: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürerek yakın ara 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

TAŞPINAR: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW/D) 2000Kum

TORUNCALAS: Son virajı 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde içindeki Gebze Güzeli ile başa baş mücadele verip rakibine az farkla hakim olarak kazanmasıyla ilk yarışında da etkili sonuç alır.

GEBZE GÜZELİ: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde dışındaki Toruncalas ile başa baş mücadele verip rakibine az farkla geçilerek 2.olan safkan ilk yarışında iyi formuyla yine adından söz ettirir.

AYDURU: Önde istediği tempoyu bulan safkan son 200'de Toruncalas ve Gebze Güzeli'ne yakalanıp rakiplerine karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında dikkat ediniz.

8.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1600Çim

FINALE DUTY: Bekleme yaparak virajı 6.dönen safkan orta kulvardan güçlü sprinti ile gelip son 50 geçildiğinde rakiplerine hakum olarak kazanırken bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

GETTO: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de başa baş birincilik mücadelesi veren safkan Fınale Duty'e fotoya yakın geçilerek 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

ALPİNGO: 161 gün aradan sonraki yarışında virajı en dış kulvardan dönerek ataklarına başlayan safkan 3.lüğü Lucky Storm'dan kurtarırken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

LUCKY STORM: 161 gün aradan sonraki yarışında dış kulvardan ataklarına başlayıp fotoya kadar iyi mücadele vererek yakın ara 4.olan safkan ilk yarışında daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

9.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1/SRI PEKAN KŞ.) 900Çim

EL VERDUGO: Son düzlüğe çıkıldığında iç kulvardan ataklarına başlayan safkan son 50'de Albayrak'a hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

ALBAYRAK: Yarışa iyi başlayıp önde liderliği alan safkan son 50'de El Verdugo'ya yakalanıp boyun farkıyla geçilerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında değerlendirilmelidir.

STRONGER TOGETHER: Orta kulvardan son 100'de etkili atakları ile gelerek öndeki iki rakibiyle arasındaki farkı azaltarak 3.olan safkan ilk yarışında daha iyi netice alacak güçtedir.

10.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-7/D) 1600Çim

MARTİNA: Son 300'de 7.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile Flyıng Spıce'a fotoya yakın hakim olarak kazanırken ilk yarışında da yakaladığı formuyla etkili koşar.

FLIYNG SPICE: Virajı 11.dönerek iç kulvarda trafik sorunu yaşayan safkan son 300'de orta kulvara açılarak ataklarına başlayıp son 50'de koşuya hakimiyetini hissettirirken Martina'ya son anda geçilerek 2.oldu. İlk yarışında dikkat diyoruz.

BOSETTI: İkinci startında böyle bir grupta start alan safkan orta kulvardan yaptığı güçlü atakları ile yakın ara 3.lük elde ederek gücünü gösterirken ilk yarışında da mutlaka değerlendirilmelidir.

SILK SPECTRE: Maiden kazandıktan sonra böyle bir grupta start aldığı yarışında iç kulvardan sonlarda güçlü atakları ile gelerek yakın ara 4.olan safkan ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

SHRIOKE: 108 gün aradan sonraki yarışında iç kulvarda kalarak önü geç açılan safkan özellikle son 50'de etkili sprinti ile gelip yakın aralarla 6.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

STALWART HERA: Son düzlüğü orta kulvardan dönerek ataklarına başlayan safkan son 50'de faule maruz kalıp bozulan temposu ile 7.kalırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

SOMEBODY STOP ME: Bekleme yaparak iç kulvarda kalan safkan istediği sprintini yapamayıp trafik sorunu yaşadığı için koşudan 8.ayrılırken ilk yarışında çok daha iyi sonuç elde edebilir.

BROWN LADY: Düzlüğü ön grubun gerisinde dönerek aşırı bekleme yapan safkanın dış kulvardan sonlarda yaptığı etkili atakları 9.olmasına yeterken kazanan rakibiyle arasında bir saniye bile fark olmamasıyla ilk yarışında takibe alınız.

20 NİSAN CUMARTESİ ANTALYA HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-19/DHÖW) 1400Kum

GÜVENHAN: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Sakalı Yiğit'e fotoya kadar karşı gelerek kazanırken bundan sonraki yarışında da dikkate alınmalıdır.

SAKALI YİĞİT: İç kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan Güvenhan'ın 1.5 boy gerisinde koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

SAADIN HIZI: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla fotoya kadar iyi mücadele vererek yakın aralarla koşuyu 3.bitiren safkanın ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini  tavsiye ederiz.

KOÇERİM: Son düzlüğe çıkıldıktan sonra dış kulvarları fazla dolaşarak mücadelesini sürdüren safkan yakın ara 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

2.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1000Kum

EL LEON: İyi bir çıkışla liderliği alan safkan temposunu hiçbir metrede bozmayıp rakiplerine karşı gelerek kazanırken 1.02.15 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Rebellıous Boy'un 1.02.69 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da etkili koşar.

PRENSES EMIKA: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki El Leon'u yakalayamasa da fotoya canlı girerek 2.liği ile dikkat çekerken ilk yarışında daha farklı netice alabilir.

3.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 2100Kum

LUCKY JUSTEN: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300'de yarışa hakimiyetini hissettirip 4 boy farkla fazla zorlanmadan kazanan safkan ilk yarışında da adından söz ettirir.

ANOTHER PLACE: Yarışın hakimi olan Lucky Justen'ın dışından ataklarına başlayan safkan farkı eritemeyerek boşlukta 2.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 1600Sent.

STORM BLOOD: Yarışın liderliğini düzlüğe çıkıldığında ele geçiren safkan rakiplerini fotoya kadar yanına yaklaştırmayıp kazanırken bundan sonraki yarışında da değerlendiriniz.

KING FATİH: Makineden 4 boy geç çıkarak bekleme yapan safkan orta kulvardan iç kulvara geçerek etkili sprinti ile gelip koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-2/DHÖW) 1200Kum

KUTADGU: Virajı 6.dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan etkili atakları ile gelip son 200 geçildiğinde rakiplerine hakim olarak kazanırken formunu bulması ve 1.22.41 derecesiyle ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

FİKOBABA: Düzlüğe 8.çıkarak bekleme yapan safkan en dış kulvardan etkili sprinti ile gelip 2.liği kurtarmasıyla formda görünürken 1.22.67 bitiriş derecesiyle ilk yarışında ses getirir.

TILISIM: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla ön grupta mücadele veren safkan dışından gelen Fikobaba'ya fotoda 2.liği kaptırarak 3.olurken 1.22.68 derecesiyle ilk yarışında dikkate alınız.

HAYAL GÖZLÜM: Son 400'den itibaren orta kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya yakın düşen temposuyla rakiplerine direnemeyip 4.olurken 1.22.95 bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında çok daha iyi netice alabilir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 2200Sent.

MELTEMKIZ: Son düzlüğü 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla 300'de rakiplerine hakimiyetini hissettirip Berkalp'e karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

BERKALP: Bekleme yaparak en dış kulvardan son 200'de etkili ataklarıyla gelen safkan Meltemkız ile arasındaki farkı 1 boya düşürerek 2.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

ANAYURT: Son 200'de orta kulvardan ataklarına başlayacağı anda iki atın arasında kalarak temposu bozulan safkan daha sonra iç kulvara geçerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

KIRIM RÜZGARI: Dış kulvardan son 100'de kuvvetli atakları ile gelerek 4.lüğü kurtaran safkanın fotoya canlı ve diri girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16) 1300Kum

BRAVE THE STORM: Grubun en gerisinde giderek düzlüğü 6.dönen safkan dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile Dark Planet'e son anda hakim olup kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

DARK PLANET: Startla birlikte liderliği alan safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken Brave The Storm'a geçilerek 2.olurken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile yakın takibe alınmalıdır.

WINTER SUNSHINE: Bekleme yapan safkan iç kulvardan son 200'de ataklarına başlayıp öndeki rakipleri ile arasındaki farkı azaltarak koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında dikkat ediniz.

SABIR HAN: Ön gruba yakın giderek son 400 geçildiğinde orta kulvardan ataklarına başlayıp mücadelesini fotoya kadar sürdürerek 4.olan safkanı ilk yarışında kollayınız.

STAY BRIGHT: İç kulvardan son 100'de yaptığı etkili sprinti ile yakın ara koşuyu 5.bitiren safkan ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğunu göstermiştir.

SÜPER SADİ: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek yakın aralarla 6.olurken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde çok daha iyi sonuç elde eder.

8.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1000Kum

REBELLIOUS BOY: Önde yarışın lideri olan Lıon Robero'yu kovalayan safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son 150'de hakimiyetini hissettirip kazanırken bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

LION ROBERO: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren safkan son 200 geçildiğinde dışındaki Rebellıous Boy'a geçilerek 2.olurken ilk yarışında daha iyi netice alır.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-14/DHÖ/D) 1400Kum

CALİBE YAVRUSU: Orta kulvardan son 200'de etkili ataklarıyla gelip Angel Of Mountaıns'e son anda hakim olarak kazanan safkan ilk yarışında da ses getirir.

ANGEL OF MOUNTAINS: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de yarışa hakim olan safkan dışındaki Calibe Yavrusu'na fotoya yakın geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

AYŞİN HANIM: Dış kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan 3.lüğü ile formunu bulmaya başladığını gösterirken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

BOZKIRIN GÜCÜ: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

20 NİSAN CUMARTESİ DİYARBAKIR HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 1900Kum

HİLVANLIM: Bekleme yaparak düzlüğü 5.dönen safkan dış kulvardan gelip son 100'de Diyarbakir ile başa baş birincilik mücadelesi vererek kazanırken ilk yarışında da etkili olur.

DİYARBEKİR: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de dışındaki Hilvanlım ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan yarım boy gerisinde 2.olurken formunu bulmasıyla takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3/D) 1200Kum

SEHERİN YELİ: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan rakiplerini viraj dönüldükten sonra yanına yaklaştırmayıp 7 boy farkla kazanırken ilk yarışında da etkili sonuç elde eder.

TOWSON: Dış kulvardan yaptığı atakları önde farkı açan Seherin Yeli'ni yakalamaya yetmeyip boşlukta 2.olan safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

3.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14) 1200Kum

SOLIT FRIEND: Düzlüğü 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı etkili atakları ile son 50'de rakiplerine hakim olup kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

SAURON: 61 kilo ile start aldığı yarışında orta kulvardan etkili atakları ile gelip 2.liği Eyvah Mehmet'den kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınız.

APOLLONİA: Makineden 10 boy geç çıkarak kısa mesafede grubun oldukça gerisinde kalan safkan dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile 3.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

BOKSÖR AHMET: 214 gün aradan sonra start aldığı yarışında dış kulvardan son 200'de  ataklarına başlayan safkan 5.liği ile dikkat çekerken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-19/DHÖW) 1000Kum

BAYINDIR TAY: Son düzlüğe çıkıldığında en dış kulvardan ataklarına başlayıp 300'de Eflin Eslem ile başa baş mücadele veren safkan rakibine hakim olup kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

EFLİN ESLEM: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan dışındaki Bayındır Tay ile giriştiği birincilik mücadelesinden 1 boy gerisinde koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında dikkat ediniz.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1800Kum

MOONFAIRY: Yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Bılly Kıd'e karşı gelip 3 boy farkla kazanmasıyla ilk yarışına da ışık tutmuştur.

BILLY KID: Öndeki Moonfaıry'nin dışından ataklarına başlayan safkan rakibini tüm çabalarına rağmen yakalayamayıp 2.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

6.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1200Kum

ÖZGÜN SAYFA: İç kulvardan son 200'de ataklarına başlayan safkan Gürkan Bey'e fotoya yakın hakim olarak kazanırken bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

GÜRKAN BEY: Son 400 geçildiğinde yarışa hakimiyetini hissettiren safkan içinden gelen Özgün Sayfa'ya fotoya yakın geçilerek 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

SERHANBATUR: Bekleme yaparak viraj dönüldükten sonra yarışa adapte olmakta geciken safkan en dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip 3.olurken o gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdi. İlk yarışında takibe alınmalıdır.

SEÇKİN KIZI: Bariyer dibinden sonlarda güçlü atakları ile gelerek koşuyu 4.bitiren safkanın formunda gelişmeler görülüp yakın takibe alınmasını öneririz.

HIRÇIN FARUK: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de etkili atakları ile gelerek 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.