Sezonun İlk Gününde TIME TO SHINE En Güvendiğim İsim "İSTANBUL"

1.Koşu: 6

2.Koşu: 2.5.4.3.11

3.Koşu: 1.2

4.Koşu: 3.7.6.5

5.Koşu: İlk kez start alacak olan 3 yaşlı Arap taylarının koşusunda; formunda gelişme gösterip en son 800 metrelik yarış galobu dikkat çekici olan (4) KAFKASLIŞAH bir adım önde gördüğüm isimdir. Acele edilmeden hazırlanarak yeterli pişkinliğe ulaşan (1) BAYKURT ile fit duruma ulaşan (6) SÜRGÜNBATUR üst sıraları zorlayabilecek diğer taylardır. Jokeyi S.Kaya ile start alacak olan (2) BİR MUCİZEM muntazam olarak sürdürdüğü çalışmalarında dikkatimi çekerken, (7) ŞAHİNİNOĞLU orijin yönünden ümit vermesi ve son günlerde hazırlıklarında daha fazla göze çarpmasıyla devreye girecek güçtedir. (11) OVA SARI ise Pazartesi sabahı 600 metrelik sprintindeki dikkat çeken görünümü ile bu ayağın şanslı taylarından biridir.

6.Koşu: 3 yaşlı İngilizlerin 1400 çim pistteki Orhan Meker Koşusu'nda; bugüne kadar start aldığı yarışlarında iyi bir performans gösteren (7) ARASIN ASLANI ilk şans tanıdığım isimdir. Uygun kilolu isimlerden (9) PROTEUS çok iyi hazırlıklara sahip bulunmasıyla iddialı görünürken, çim pistte kalitesini kanıtlayan ve Ankara'da kusursuz hazırlanan (2) ZIZKA mutlaka şans tanınması gereken isimdir. (1) WARRIOR LION en ağır sıkleti taşıyacak bir isim olsa da pist ve mesafedeki başarılı performansıyla güven verirken, kazandığı son üç koşusu ile süper bir form tutan (5) DRAGON FLAME jokeyi A.Kurşun ile birincilik serisini devam ettirmeye çalışacaktır.

7.Koşu: Kış sezonunu eksiksiz bir şekilde değerlendiren (5) TIME TO SHINE ideal pist ve mesafesinde start alacak olup jokeyi Ö.Yıldırım ile kazanmasını beklediğim isimdir, tek yazılmasını uygun karşılıyorum.

8.Koşu: Beş ay aradan sonra sentetik pistte start aldığı koşusunu dördüncü tamamlayıp formunu üst düzeye çıkartan (3) BLUE SUNSET bu kez çok daha iyi koştuğu çim pistte kazanmaya yakındır. 153 gün aradan sonraki 1500 sentetik pist yarışını kazanarak bu sezon gözünün yükseklerde olduğunu gösteren (1) FESTIVAL FEVER yine fotoyu önde geçebilir.

9.Koşu: Bölünen Şartlı-1 koşunun diğer ayağında; eküri koşan taylardan (4) MEHMETOĞLU itinalı yarış hazırlıklarındaki formda görünümü ile dikkatimi çeken bir isim olup ilk şansı tanıyorum. Özellikle anne kan hattından ümit veren bir isim olan (3) KİMSESİZ BABA bu ayağın önde gelen diğer ismi olup, en son dereceli 800 metrelik yarış galobunda önemli gelişmeler içerisinde olduğunu gösteren (7) TURNADAĞ'ın da yazılması taraftarıyım.

10.Koşu: Beklenen yarışlarını tam olarak gerçekleştiremese de (9) MEHMET BEY'in bu kez farklı performans sergileyebileceği görüşündeyim. Dikkat çeken koşuları ile iyi durumda olduğunu gösteren (3) KERPİÇLİ jokeyi T.Yıldız ile etkili koşabilecek güçte olup, tabeladan düşmeyen (2) KUKİTAY'ı mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederim. Son yarışında dördüncü olarak tabelada tutunan (5) PINAR AĞASI ile etkili üçüncülüğü ardından aşama kaydeden (1) MUTEBER'i de göz önünde bulundurmanızı öneririm.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.1.6.2.7.11

2.Ayak: 7.9.2.1.5

3.Ayak: 5

4.Ayak: 3.1

5.Ayak: 4.3.7

6.Ayak: 9.3.2.5.1

Formda ŞERDİL Bu Grupta Kazanmaya Yakın "ELAZIĞ"

1.Ayak: İlk defa koşacak olan 3 yaşlı Arap taylarının koşusunda; grubun en hazır isimlerinden biri olarak gördüğüm (7) AVŞAR ELLERİ'ni ilk planda değerlendirebilirsiniz. Hulki'nin anne kardeşi olan (10) RODINYA ile Pazartesi sabahı 600 metrelik sprintinde geçtiğimiz günlere oranla daha iyi görünen (12) ŞİMŞEKLİ rakipleridir. (5) KOŞAN SERÜVEN uzun zamandır idman pistinde görünerek dikkatimi çekerken, düzenli olarak çalışmalarını sürdüren (1) AVCI ER'e dikkat edilmeli. (8) BADEGÜLÜM sürekli olarak kendisini geliştiren bir tay olup, (4) ESYAŞAR ile (11) RÜKEYNA GÜLÜ kondisyonlarını yeterli karşıladığım diğer isimler.

2.Ayak: Tabelada yer bularak her yarışı bir öncekinden başarılı olan (3) ALINCAHAN bu kez kazanmaya yakın gördüğüm isimdir. 1400 kumdaki son koşusunu ikinci bitiren (8) ELİTTAY bu kez kazanacak kadar iyi duruma ulaşırken, (1) DİKME AĞASI'nı ağır kilosuna rağmen jokeyi F.Yardımcı ve etkili formuyla yazmanızı öneririm. Önde boş kalması durumunda koşunun sürprizini (2) ANADOLU GÜCÜ gerçekleştirebilir.

3.Ayak: 3 ve yukarı İngilizlerin 1600 kum pistteki Elazığ Belediye Başkanlığı Koşusu'nda; yakaladığı formu ve uyum sağladığı jokeyi ile (12) FATHER FERİT en güvendiğim isimdir. (11) YILDIZKIRAN 1400 kumda kazandığı yarışı sonrası iyi durumunu sürdürmesiyle en sıkı rakip görünürken, (10) SILVER CLOUD adından söz ettirdiği son koşularına göre üst sıralar için mücadele verecektir. Tabeladan düşmeyen (6) KING OF THE FIRE, formu bu grubu geçmek için yeterli (2) CALIBRATION ve ikinci bitirdiği yarışı sonrası idman görünümü kusursuz olan (1) ALTUĞBEY sırasıyla şanslarını yüksek bulduğum diğer safkanlar.

4.Ayak: Bir süre aranın ardından start aldığı koşusunda üst grupta mücadele veren (1) BABA AYBARS grubun en yüksek handikap puanlı ismi olup jokeyi F.Yardımcı ile rakiplerine üstünlük sağlayabilir. 1400 kumda kazandıktan sonraki koşusunda aynı başarıyı gösteremese de uygun grupta (10) CAKA rakip gördüğüm isim olup, birlikte yazılmalılar.

5.Ayak: Tabelada yer bulduğu yarışı sonrası formunu üst seviyeye çıkartarak kazanabileceği grupta start alacak olan (5) OĞLUM ŞERDİL'in tek yazılmasını tavsiye ederim.

6.Ayak: Bölünen Şartlı-1 koşu ile sona erecek olan yarış gününde; uzun zamandır düzenli bir şekilde hazırlanmakta olan (9) HAFTASONU jokeyi F.Yardımcı ile ilk şans tanıdığım isimdir. Orijin yönünden seri bir isim izlenimi vermesiyle dikkatimi çeken taylardan (7) ZAFER DAMLASI ile kondisyonunu sürekli geliştiren (12) KANTURALI ATEŞİ daha sonraki ihtimallerdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.10.12.5.1.8.4.11

2.Ayak: 3.8.1.2

3.Ayak: 12.11.10.6.2.1

4.Ayak: 1.10

5.Ayak: 5

6.Ayak: 9.7.12