13 NİSAN CUMARTESİ İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 2000Sent.

ARSLAN: Düzlüğü iç kulvardan dönerek son 400'de orta kulvara açılan safkan Lumınescence ile arasındaki farkı giderek azaltıp rakibine fotoya yakın boyun farkıyla hakim olarak kazanırken ilk yarışına da ışık tutmuştur.

LUMINESCENCE: Uzun mesafede önde yarışın tüm yükünü çeken safkan üstünlüğünü son ana korurken Arslan'a fotoya yakın geçilerek boyun farkıyla 2.oldu. Formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında dikkat diyoruz.

KOCAVEZİR: Son 200 geçildiğinde Arslan ve Lumınescence'in dışından ataklarına başlayan safkan farkı azaltarak gelip yetiştiremeyerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-6/DHÖ) 1400Sent.

ULUARAT: Startla birlikte liderliği alan safkan viraj dönüldüğünde temposunu bozmayıp fotoya kadar rakiplerine direnip 1.33.82 bitiriş derecesiyle kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

LİMA: Özellikle son 100'de öndeki Uluarat'ın dışından güçlü sprintiyle gelip rakibi ile arasındaki farkı azaltarak 1 boy gerisinde koşudan 2.ayrılan safkan ilk yarışında adından söz ettirir.

AKKULA: Bekleme yaparak en dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelen safkan öndeki rakipleriyle arasındaki farkı azaltarak koşuyu yakın ara 3.tamamlarken ilk yarışında fotoya canlı girişiyle mutlaka değerlendirilmelidir.

SANCAR: Dış kulvardan son 200'de ataklarına başlayan safkan bugün için istediği sprintini yapamayıp  aralarda kalarak koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

SİNGAPUR: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV/HAND-22/DHÖW) 2100Sent.

O BİR ÇELİK: Son viraj dönüldüğünde öndeki Avcıtokoçin'i yakalayıp rakibine 300'de hakimiyetini hissettiren sfkan dışından gelen Halay'a fotoya kadar karşı gelip kazanırken ilk yarışında da etkili koşar.

HALAY: Son virajı 4.dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200 geçildiğinde etkili sprintiyle gelip O Bir Çelik'in boyun farkıyla gerisinde 2.olurken bugün için rakibine yapışmayıp açığından gelse kazanabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

AVCITOKOÇİN: Önde numara götüren safkan O Bir Çelik tarafından fazla rahat bırakılmazken rakibine son virajda yakalanıp 300'de üstünlüğü veren safkan dıştan gelen Halay'a da karşı gelemeyip 3.olurken sonlara kadar iç kulvarda mücadeleden kopmayıp formda görüldü. İlk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1500Sent.

LIFEGUARD: Son virajı 3.dönen safkan orta kulvardan etkili ataklarıyla gelip Run For Hope'a son anda hakim olup içindeki My Inventıon'a da karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

MY INVENTION: 91 gün aradan sonraki yarışına geç adapte olarak virajı 8.dönen safkan iç kulvardan son 50'de müthiş sprintiyle gelip burun farkıyla 2.olurken o gelişiyle kazanabilirdi. İleride adından sıkça söz ettirecek güçte olup takibe alınız.

RUN FOR HOPE: Yarışın liderliğini son 600'de ele geçiren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken fotoya yaklaşıldığında Lıfeguard ve My Inventıon'a geçilerek az farkla 3.oldu. Bu formuyla yakında kazanır.

HEYBETLİ TAY: 170 gün aradan sonra start aldığı yarışında düzlüğe çıkıldığında dış kulvarda verdiği mücadele ile 4.olan safkanın ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir. 

HITMAN: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan ön grubu yakalayamasa da mücadeleden tam kopmayıp 5.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

HERMEN STAR: Makineden 5 boy geç çıkarak grubun gerisinde yarışı takip eden safkan son 50 geçildiğinde bariyer dibindern güçlü sprinti ile gelerek 6.olurken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

DETENATOR: Grubun gerisinde yarışı takip eden safkan dış kulvardan son 100'de yaptığı sprinti ile koşuyu 7.bitirirken fotoya canlı girişi ile ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilecek güçtedir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (SATIŞ-1) 2000Sent.

KING UĞUR: Yarışa son 400'de hakimiyetini hissettiren safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken bundan sonraki yarışında da  dikkate alınmasını öneririz.

SHINY GIRL: Son 300'de iç kulvardan orta kulvara açılarak sprintine başlayıp Kıng Uğur'un dışından güçlü gelerek koşuyu 2.tamamlayan safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

MY HONOUR: Bekleme yaparak düzlüğü 6.dönen safkan dış kulvardan özellikle son 150'de etkili atakları ile gelerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte görülmüştür.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (KV/HAND-24/TÜRK KALP VAKFI KŞ.) 1500Sent.

TOUCH THE CAT: Son virajı kolay tempoda 6.dönen safkan dış kulvardan gelip 300 geçildiğinde Dıspergator'den liderliği alıp 4 boy farkla kazanırken fazla zorlanmaması ve 1.28.70 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da söz sahibi olur.

PRINCE OF DARKNESS: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan temposunu yükselten safkan dıştan gelen Touch The Cat'e karşı gelemese de 2.liği Dıspergator'den kurtarırken ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

DISPERGATOR: Startla birlikte liderliği alarak numara götüren safkan son 300'de Touch The Cat'e yakalanıp 2.liği de Prınce Of Darkness'a kaptırarak 3.olurken formunu bulmaya başlamasıyla takibe alınız.

EDGAR: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 50'de etkili sprintiyle gelip koşuyu 4.tamamlarken o gelişiyle 3.lüğü kurtarabilirdi. İlk yarışında fazla geç kalmaması durumunda daha iyi koşacüak güçte olup değerlendiriniz.

7.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-6/DHÖW/D) 1400Sent.

BİLETÇİ KIZ: 167 gün aradan sonra start aldığı yarışını en geride takip ederek virajı 9.dönen safkan dış kulvardan el oynatmadan kolay gelip son 200'de aldığı liderlikle farkı 3 boya çıkartıp kolay kazanırken bundan sonra adından sıkça söz ettirir.

HAZBALIK: Bekleme yaparak virajı 8.dönen safkan iç kulvardan son 200'de yaptığı ataklarıyla Biletçi Kız'ın 3 boy gerisinde koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında etkili formu ile değerlendiriniz.

GÜL AYALI: 140 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan yaptığı atakları ile bu grupta dikkat çeken 4.lük elde eden safkanın ilk yarışında daha iyi koşabileceği belirlenmiştir.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1500Sent.

PURE WHITE: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan dışından farkı azaltarak gelen Nox Atra'ya fotoya kadar karşı gelerek kazanırken 1.31.46 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Lıfeguard'ın 1.31.74 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

NOX ATRA: Öndeki Pure Whıte'ın dışından etkili ataklarıyla gelip farkı fotoya kadar yarım boya düşürerek 2.olan safkanın 1.31.54 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Lıfeguard'ın 1.31.74 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

MAGIC RUNNER: İlk defa start aldığı yarışında orta kulvardan son 200'den itibaren yaptığı ataklarıyla 3.olan safkanın kabiliyetli bir isim olduğu görülüp bundan sonraki yarışlarında adından söz ettirir.

9.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-14/DHÖ) 2000Sent.

AHEN TAY: Son virajı 6.dönen safkan en dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile son 100'de rakiplerine hakim olup kazanırken iyi formuyla ilk yarışında da dikkat diyoruz.

ESEN BATU: Dış kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan ön grupta mücadele verip Ahen Tay'a karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçtedir.

PİYANİST: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelerek koşuyu 3.tamamlayan safkanın fotoya canlı girişi ile ilk yarışında etkili sonuç alabileceği görülmüştür.

ASİ TAHA: Son 400'de orta kulvarda 11.durumda olan safkan dış kulvara açılarak gerçekleştirdiği güçlü sprinti ile koşuyu yakın ara 4.bitirirken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında dikkat edilmelidir.

AKTER TAY: 60.5 kilo ile uzun mesafede yarışın tüm yükünü çeken safkan son 100'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile koşuyu 5.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

ÇALHAN: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

13 NİSAN CUMARTESİ ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1900Çim

BY CURA: Son düzlüğü 5.dönen safkan öndeki Lord Martın'in dışından yaptığı etkili ataklarıyla rakibine fotoya yakın hakim olup kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

LORD MARTIN: Son virajı 2.dönerek orta kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya 200'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen By Cura'ya yarım boyla geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

KURT REİS: Bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 100'de güçlü sprinti ile gelerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceğini göstermiştir.

ORTAK GÜÇ: Önde yarışı forse eden safkan son 200'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposuyla koşudan 4.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 2000Kum

GOLD DESIGN: Son 400'den itibaren Rüzgar Uğur'un dışından ataklarına başlayan safkan rakibiyle başa baş birincilik mücadelesi verip boyun farkıyla kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

RÜZGAR UĞUR: Yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan dışından gelen Gold Desıgn'e son 200'de yakalanıp verdiği başa baş mücadeleden boyun farkıyla 2.olurken formunu bulmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

REAL CHANCE: Son 400'de 5.durumda olan safkan en dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelip yakın ara 3.olurken o gelişiyle 50 metre daha olsa daha farklı sonuç alabilirdi. Formu iyi olup ilk yarışında dikkat edilmelidir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-7/ESAT ÖZBİLEN KŞ.) 1900Kum

WOLF SEYFO: İlk metrelerden itibaren yarışın liderliğini alarak numara götüren safkan rakiplerine hiçbir metrede yakalanmayıp 9 boy farkla kazanırken binicisinin elinde daha sermaye olduğu görülmesiyle  bundan sonraki yarışında da söz sahibidir.

PEKERİM: Dış kulvardan yaptığı atakları önde farkı açan rakibi Wolf Seyfo'yu yakalamaya yetmeyip 2.olan safkan ilk yarışında etkili formu ile değerlendirilmelidir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1900Çim

ÇAKIRKAŞLI: Son virajı 4.dönen safkan iç kulvara girerek bariyer dibinden kuvvetli atakları ile gelip son 200'de koşuya hakimiyetini hissettirerek farkı açıp fazla zorlanmadan kazanırken 2.00.15 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan By Cura'nın 2.01.18, Sılk Spectre'nin 2.00.86 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

MISS CORDELIA: İç kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan 2.liği kurtarıp fotoya canlı girişiyle formunu bulmaya başladığını gösterirken yakın takibe alınız.

HELMUT: 74 gün aradan sonra orta kulvardan ataklarına başlayan safkan 2.liği son anda Mıss Cordelıa'a kaptırarak 3.olurken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5/D) 1800Çim

NEW MELBOURNE: İç kulvardan ataklarına başlayan safkan güçlü sprinti ile gelip son 100'de Sıestra'ya hakim olarak kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

VALERIA: 200 gün aradan sonra start aldığı yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip New Melbourne'un yarım boy gerisinde koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında çok daha farklı sonuç alır.

FORLORN: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayıp  daha sonra orta kulvara açılarak mücadelesini sürdürüp koşuyu 3.tamamlayan safkanı lik yarışında takibe alınız.

SIESTRA: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan üstünlüğünü son 100'e kadar korurken bu metrelerde rakiplerine yakalanıp fotoya kadar mücadeleden tam kopmayarak yakın ara 4.lüğü ile formda görünürken ilk yarışında dikkat diyoruz.

ZAMBURİ: Bariyer dibinden son 200'den itibaren yaptığı atakları ile yakın ara koşuyu 5.bitiren safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğu belirlenmiştir.

SOUND OF GLORY: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-8/DHÖW/ADANA VET.HEK.ODASI KŞ.) 1900Çim

KATIOĞLU: Son 400'den itibaren bariyer dibine girerek ataklarına başlayan safkan son 200'de rakiplerine hakim olup dışındaki Cancaner'in önünde kazanırken çimde çok daha farklı koştuğunu bir kez daha göstermesi ile ilk yarışında da dikkat diyoruz.

CANCANER: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip Katıoğlu'nun 1.5 boy gerisinde koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında adından söz ettirir.

TATMAR BEY: Bekleme yaparak son 300'de 8.durumda olan safkan en dış kulvardan güçlü atakları ile gelip bu gruptaki 3.lüğü ile formunu bulmuş görünürken yakın takibe alınız.

GÜLHATMİ: 168 gün aradan sonraki yarışında bekleme yapan safkan iç kulvardan son 100 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek 4.lüğü kurtarırken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte görülmüştür.

YİĞİTKARDEŞ: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan sonlara kadar mücadelesini sürdürerek yakın ara 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

7.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1900Kum

KARAKURT BEYİ: Son düzlüğe çıkıldığında dış kulvardan ataklarına başlayan safkan son 300'de koşuya hakimiyetini hissettirip farkı 4 boya çıkartarak fazla zorlanmadan kazanırken başarılı koşmaya etkili formuyla devam eder.

KARACABEY ŞAHI: Son 300'den itibaren Karakurt Beyi'nin dışından ataklarına başlayan safkan rakibini yakalayamayıp boşlukta koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında etkili formu ile değerlendirilmelidir.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1200Çim

TAY FARK: Yarışın liderliğini startla birlikte alan safkan temposunu düzlüğe çıkıldıktan sonra bozmayıp hatta daha da yükselterek 6.5 boy farkla kazanırken 1.09.92 bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

NOIR PRINCESS: Önde yarışın liderliğini alan Tay Fark'ı kovalayan safkan yakalayamasa da fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 2.liği vermezken 1.10.99 bitiriş derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

EL LORD: Son 400'de 8.durumda olan safkan bariyer dibinden sonlarda güçlü sprinti ile gelerek 3.olurken o gelişiyle 2.liği bile kurtarabilirdi. Fotoya canlı girişi ve iyi formuyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

THE KING SLAYER: İkinci defa start aldığı yarışında ilk kez böyle bir grupta mücadele veren safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla 4.olurken ilerki yarışlarında adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

KING EREN: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde canlı atakları ile gelen safkan yakın ara koşuyu 5.bitirerek formda görünürken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

KABA RÜZGAR: Son düzlüğü ön grubun gerisinde dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 50'de etkili sprinti ile gelerek yakın ara 6.olurken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1900Çim

SILK SPECTRE: Yarışa son 400 geçildiğinde hakimiyetini hissettiren safkan rakiplerine fotoya kadar yakalanmayıp kazanırken 2.00.86 derecesi derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan By Cura'nın 2.01.18 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

STORM FORCE: Son 400'de 8.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı etkili atakları ile koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

BENİM GÜZEL KIZIM: Orta kulvardan son 200'den itibaren etkili atakları ile gelerek 3.lüğü kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmalıdır.

TRAINER FATHER: Ön gruba yakın giderek düzlüğü 2.dönen safkan sonlara kadar mücadeleden tam kopmayıp yakın ara 4.lüğü ile dikkat çekerken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

ES DURUKAN: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son viraj dönüldüğünde rakiplerine yakalanıp düşen temposuyla 5.olurken yine de mücadeleden tam kopmayıp dikkat çekti. İlk yarışında daha farklı sonuç alabilir.