Çıkış Yakalayan TILISIM'a Rakipler Uygun "İZMİR"

1.Ayak: 4 ve yukarı İngilizlerin 2000 kum pistteki koşusunda; daha güçlü rakipler arasındaki son Gr-1 yarışını 11/5 tamamlayan (7) DRAGON FIRE jokeyi A.Sözen ile en güvendiğim isimdir. Son haftalarda iyi bir form tutarak pist ve mesafesinde start alacak olan (1) COLOUR OF LIGHT ile üst gruptaki son altıncılığında dikkatimi çeken (4) BUSTANY rakip gördüğüm isimlerdir. Önde istediği tempoyu bulması halinde (5) DELAWERA ile yine ayağına çabuk seri safkan (6) PİKO PİKO bu koşunun dikkate alınması gereken diğer isimleridir.

2.Ayak: Pist ayırt etmeyen (1) BİANCO'yu jokeyi A.Çelik ile rakiplerinden bir adım önde görüyorum. Formu bu grubu geçmek için yeterli olan (2) LAURACEOUS ile bir süre aranın ardından start alacak olsa da çim pist yarışlarını bekleyen (3) CAN YOLDAŞIM mutlaka şans tanınması gereken diğer isimlerdir. Son koşunun kum piste alınmasından etkilenen (6) LA BOMBONERA güven verirken, dört ay aradan sonra start alacak olan (5) FOR MY SUN başarılı çim pist performansıyla bu ayağın şanslı diğer ismidir. Geçen hafta 1600 kum pistte kazanan (12) MURAD ile ara verdikten sonra ilk yarışı olmasına rağmen (8) REBELLIOUS sürpriz arayanlara tavsiyelerimdir.

3.Ayak: Başarılı ve istikrarlı yarışlar sergileyerek formunu devam ettirmekte olan (4) O BİR ÇELİK ve en son 1400 kum pistte Gr-3 kazanıp düzenli hazırlıklarıyla iyi durumunu koruyan (1) SEÇERHAN arasında zevkli birincilik mücadelesi bekliyorum.

4.Ayak: 3 yaşlı İngilizlerin Maiden mücadelesinde; her geçen gün daha iyi duruma geldiğini son koşusunu üçüncü tamamlayıp gösteren (8) YAVAŞ ABDİ'yi rakiplerine göre daha şanslı durumda görüyorum. 1600 kum pistteki son koşusunu ikinci bitirirken kazanacak formuna ulaştığını belli eden (9) HEART HUNTER ile 61 kiloya rağmen grubun formda ve istikrarlı isimlerinden olup üst üste ikincilikleri başarılı (1) ATEŞ PRENS mutlaka değerlendirilmeliler.

5.Ayak: Dört gön önceki yarışını sonlara kadar bırakmayıp ikinci olan (3) GÖKÇESTAR süratli bir isim olup Yamak-2 aprantilere ait olan bu koşuda önde kuracağı temposuyla beyaz bayrak ayna yapabilir. Müthiş bir form tutarak üst üste kazanan (2) DEMİR NİHAT birinciliklerine yenisini ekleyecek güçte görünürken, sön üçüncülüğünde çıkış içerisinde gördüğüm (5) UZUN MEHMET'e dikkat edilmesini öneririm. Art arda ikinci tamamladığı yarışları başarılı olan (1) CANOĞLUCAN ile iki yarış önce 1200 kumda 1.22.35 ile kazanan (4)DİRLİK'in de değerlendirilmesini tavsiye ederim.

6.Ayak: 1400 kum pistteki yarışını dördüncü tamamlayıp ardından 1900 kumda ikinci olurken formunu bulduğunu gösteren (10)TILISIM uygun rakipleri arasında tek yazılabilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.1.4.5.6

2.Ayak: 1.2.3.6.5.12.8

3.Ayak: 4.1

4.Ayak: 8.9.1

5.Ayak: 3.2.5.1.4

6.Ayak: 10

GÜÇLÜBEY EFENDİSİ Birinciliklerine Devam Eder "KOCAELİ"

1.Ayak: 4 ve yukarı İngilizlerin 2000 metredeki kum pist koşusunda; etkili yarışları sonrası sentetik pistteki son startı fazla ölçü olmayan (6) OVERTHROWN ciddi hazırlıklarıyla ilk şans tanıdığım isimdir. Rakiplerine göre kilosu uygun olan (9) COMO ESTAS ile ikinci tamamladığı son yarışlarında formda gördüğüm (3) MAXBUENO rakipleridir. Önde boş kalması halinde (1) COMMITMENT bitirmeye çalışacak olup, Bursa'dan formda gelen (4) RUN FOR HAPPNESS mutlaka yazılmalıdır. (2) KING OF THE NIGHT ikinci bitirdiği son yarışında dikkatimi çekerken, (5) BULDOZER üç ay ara vermiş olmasına rağmen sürpriz yapabilir.

2.Ayak: 1700 kum pistteki son ikinciliğinde dilbağı takılmasının yararlı geldiğini gördüğüm (5) POLPENAZZE İstanbul'da sıkı hazırlıklar yapmasıyla kazanabilir. Her yarışı bir öncekinden başarılı olan (8) DISTANCE LOVER, grubun istikrarlı isimlerinden (7) DUNGANGA ve eküri avantajına sahip bulunarak tecrübesini geliştirmekte olan (2) KNIGHT OF HONOUR sırasıyla bu ayağın şanslı diğer isimleridir.

3.Ayak: Bursa 1900 kum pistinde kazandıktan sonra formu devam eden (4) ILDIRLI eküri avantajıyla yine bir adım öndedir. Start aldığı yarışlarında belli bir istikrar yakalayıp adından söz ettiren (2)HIZLIEMEL rakip görünürken, üst sıralardan düşmeyen (1) GÜNDÜZDÜŞÜ önde boş bırakılması durumunda beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacaktır. 1900 kum pistte kazandığı koşusu sonrası tabela dışı kalarak bekleneni veremese de (8) SARIYERLİ kendisini tanıyan jokeyi G.Özçelik ile ses getirebilir. Etkili üçüncülüğü sonrası Ankara'da hazırlanan (9) LAZFATİH ile geri alındıktan sonra yarış gören (7)ŞAHDRAGON sürprizde tavsiyelerim.

4.Ayak: Müthiş bir form yakalayıp 1200-1400 mesafeler arasındaki son koşularını üst üste kazanan (1) GÜÇLÜBEY EFENDİSİ kendisini tanıyan jokeyi A.Yıldız ile tek yazılabilir.

5.Ayak: 4 ve yukarı İngiliz safkanlarının 1700 kumdaki Kv-6 koşusunda; etkili yarışlarından sonra formunu devam ettiren (2)AVALANCHE kazanmaya biraz daha yakın görünüyor. 1400 kum pistteki seri ikinciliklerinden sonra idman görünümü kusursuz olan (3) CHAIRMAN ciddi rakip görünürken, birlikte yazılmalarını öneririm.

6.Ayak: 1900 kum pistte kazandığı yarışından sonra yine aynı pist ve mesafede üçüncü olarak fit durumunun devam ettiğini gördüğüm (2) KADİRGÜN jokeyi H.Çizik ve denk rakipleri arasında önde gelen isimdir. İzmir kum pistindeki son iki koşusunu daha uzun mesafelerde kazanarak iyi durumunun devam ettiğini gördüğüm (13) AŞK VE GURUR ile Bursa 1300 kum pistinde Maiden kazanan (12) NEDİMİNOĞLU bu grupta da devreye girecek güçtedir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.9.3.1.4.2.5

2.Ayak: 5.8.7.2

3.Ayak: 4.2.1.8.9.7

4.Ayak: 1

5.Ayak: 2.3

6.Ayak: 2.13.12