3 Ekim Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 2. Koşuda koşuya protesto çekildi komiserler kurulunun reddetti doğru bir karardır. 

Komiserler Kurulu Raporu

Koşuda 5 numarada kayıtlı STAIN FREE isimli atın Binicisi NEVZAT AVCİ, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici NEVZAT AVCİ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 8 numarada kayıtlı FREE SPIRIT isimli atın Binicisi CEM ALTUN, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici CEM ALTUN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) ve (B-1) Bentleri gereğince İhtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

Koşuda 4 numarada kayıtlı KATARSİS isimli atın Antrenörü MUHARREM CAN Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 8 numarada kayıtlı FREE SPIRIT isimli atın ve 10 numarada kayıtlı IŞILS DREAM isimli atın son düzlükte atının aksiyonunu bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto ettiği bildirmiştir. Yapılan inceleme sonucunda; Protesto oy birliği ile reddedilmiştir