23/05/2022 PAZARTESİ / ŞANLIURFA 6.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 2

3 numaraya kayıtlı UÇAN MUHTAR isimli atın antrenörü Figen BAKIR; tescil edilmeyen kep renginden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi (1/a) gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numaraya kayıtlı YAZ ŞİMŞEĞİ isimli atın binicisi Menderes AVŞAR start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/b-1) Maddesi gereğince 834,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞUNUN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KOŞU NO: 3

7 numaraya kayıtlı SARARHAN isimli atın antrenörü Mahmut DOĞAN yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden (atını yeterince eğitmeyerek start girişinde aşırı direnç göstermesinden) dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi (1/a) gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

14 numaraya kayıtlı ALTIN KRAL isimli atın binicisi Ahmet ARSLAN; son düzlükte usulsüz kamçı kullanmasından dolayı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1, c) ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 123.Maddesi (6.) fıkrası gereğince 834,00 TL ve 7 (yedi) gün süre ile sanat icra etmekten men cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞUNUN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KOŞU NO: 4

5 numaraya kayıtlı GÜZEL EFE isimli atın binicisi Mehmet ŞAKİR son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

12 numaraya kayıtlı SARI ZEYNEP isimli atın antrenörü Mehmet ASLAN; tescil edilmeyen kep renginden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi (1/a) gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

13 numaraya kayıtlı TUR MATRA isimli atın binicisi Ferit YARDIMCI start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

1 numaraya kayıtlı BAWIKALIN OĞLU isimli at start makinesinden çıkış yaparken şahlanmış ve start makinesinden sağlıklı çıkış yapmamıştır. Bu atın binicisi İsa KATAR'ın sözlü savunması alınmış ve savunması yeterli görülmüştür.

1 numaraya kayıtlı BAWIKALIN OĞLU isimli atın antrenörü YELİZ BAYSAL atını yeterince eğitmemesinden (start çıkışında atın şahlanmasından) dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi (1/a) gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

13 numaraya kayıtlı KARİZMATİK BEY isimli atın antrenörü Mahmut DOĞAN atını yeterince eğitmemesinden (start makinesinden sağlıklı çıkış yapmadığından) dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi (1/a) gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

13 numaraya kayıtlı KARİZMATİK BEY isimli at start makinesinden sağlıklı çıkış yapmadığından bu atın binicisi Mehmet Emin DOĞAN'ın sözlü savunması alınmış ve savunması yeterli görülmüştür.

15 numaraya kayıtlı WINWIN isimli at start makinesinden sağlıklı çıkış yapmadığından (koşuya yaklaşık 30 boy sonra başladığından) 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak Yönetmeliğin 117/d maddesi gereğince 7 (yedi) gün süre ile yeterince eğitilene kadar koşulardan men edilmiş olup, bu atın antrenörü Barış BULUT atını yeterince eğitmemesinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

15 numaraya kayıtlı WINWIN isimli at start makinesinden sağlıklı çıkış yapmadığından bu atın binicisi Emre AKKILIÇ'ın sözlü savunması alınmış ve savunması yeterli görülmüştür.

KOŞU NO: 6

14 numaraya kayıtlı TUMBUL FLOWER isimli at start makinesinden sağlıklı çıkış yapmadığından (koşuya yaklaşık 15 boy sonra başladığından) 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak Yönetmeliğin 117/d maddesi gereğince 7 (yedi) gün süre ile yeterince eğitilene kadar koşulardan men edilmiş olup, bu atın antrenörü Abdulgafar TOPRAK atını yeterince eğitmemesinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

KOŞU NO: 7

4 numaraya kayıtlı CREA STAR isimli atın antrenörü İbrahim ATMACA atını yeterince eğitmemesinden (atın start makinesinden sağlıklı çıkış yapmamasından) dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi (1/a) gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

4 numaraya kayıtlı CREA STAR isimli at start makinesinden sağlıklı çıkış yapmadığından bu atın binicisi Necmi ALTIN'ın sözlü savunması alınmış ve savunması yeterli görülmüştür.

KOŞU NO: 8

13 numaraya kayıtlı YEDİİKLİM RÜZGARI isimli at koşunun 600 metresinde yarışı bırakmış ve Saha Veterinerliğince muayenesi yapılan atın herhangi bir sağlık sorununun olmadığı tespit edilmiştir.

13 numaraya kayıtlı YEDİİKLİM RÜZGARI isimli at koşunun 600 metresinde yarışı bıraktığından binici Ahmet Hasan BAYAR'ın sözlü savunması alınmış ve savunması yeterli görülmüştür.

13 numaraya kayıtlı YEDİİKLİM RÜZGARI isimli atın antrenörü Abdulkadir ÇİZİK yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden (atını yeterince eğitmeyerek start girişinde aşırı direnç göstermesinden) dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi (1/a) gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

KOŞU NO: 9

3 numaraya kayıtlı ALSİMA isimli atın antrenörü Muhammet KARALI yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden (atını yeterince eğitmeyerek start girişinde aşırı direnç göstermesinden) dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi (1/a) gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

17 numaraya kayıtlı AÇIK ARA isimli at start makinesinden çıkış yapmadığından 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak Yönetmeliğin 117/d maddesi gereğince 7 (yedi) gün süre ile yeterince eğitilene kadar koşulardan men edilmiş olup, bu atın antrenörü Turgut ÇİZİK atını yeterince eğitmemesinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

17 numaraya kayıtlı AÇIK ARA isimli at start makinesinden çıkış yapmadığından binicisi Abdullah ÇANKAYA'nın sözlü savunması alınmış ve savunması yeterli görülmüştür.

18 numaraya kayıtlı EXTRAVAGANT isimli at start makinesinden çıkış yapmadığından 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak Yönetmeliğin 117/d maddesi gereğince 7 (yedi) gün süre ile yeterince eğitilene kadar koşulardan men edilmiş olup, bu atın antrenörü Mehmet GÜNDÜZ atını yeterince eğitmemesinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası verilmiştir. 18 numaraya kayıtlı EXTRAVAGANT isimli at start makinesinden çıkış yapmadığından binicisi Yusuf CENGİZ'in sözlü savunması alınmış ve savunması yeterli görülmüştür.

23/05/2022 PAZARTESİ / BURSA 13.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 2

Koşuda 3 numarada kayıtlı ÖNERBEYİ isimli atın Binicisi ZÜLFÜKAR KARABULUT, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ZÜLFÜKAR KARABULUT; konuyla ilgili savunmasını vermek üzere ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendi isteği üzerine savunmasını yapmak üzere 7 gün süre verilmiştir.

Koşuda 3 numarada kayıtlı ÖNERBEYİ isimli at startta huysuzluk yaparak yarışı geciktirmiştir. Atın Antrenörü İLYAS CANPOLAT; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendi gereğince İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞUNUN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KOŞU NO: 6

Koşuda 9 numarada kayıtlı KAYABERT isimli atın Binicisi HALİL ALTIN, koşuda start çıkışı hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici HALİL ALTIN konu hakkında sözlü olarak uyarılmıştır.

Koşuda 11 numarada kayıtlı MİLASBERK isimli atın Binicisi MUHAMMED MİR BİLGİN, koşuda start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MUHAMMED MİR BİLGİN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) ve (B-1) Bendleri gereğince İhtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞUNUN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KOŞU NO: 8

Koşuda 1 numarada kayıtlı ARDAHAN isimli atın Binicisi ZÜLFÜKAR KARABULUT, koşuda start çıkışı hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ZÜLFÜKAR KARABULUT; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendi gereğince İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 8 numarada kayıtlı FLEMENKO isimli atın Binicisi NURETTİN ŞEN, koşuda start çıkışı hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici NURETTİN ŞEN; konu hakkında sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 9

Koşuda 1 numarada kayıtlı KUTLUŞAHIM isimli atın Binicisi ÇETİN TAŞ, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ÇETİN TAŞ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) ve (B-1) Bendleri gereğince İhtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞUNUN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ