12 Ağustos Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodrom'unda yapılan 4.koşuya Protesto çekildi komiserler kurulu Red karari verdi tartışmaya açık bir karar oldu.

Komiserler Kurulu Raporu

5 numaraya kayıtlı COMMITMENT isimli atın antrenörü Sefa ARSLAN Kurulumuza vermiş oldukları dilekçede koşuyu protesto ettiğini bildirmiş, koşu kurulumuzca incelenmiş olup protestonun reddine karar verilmiştir.

2 numaraya kayıtlı PERSIAN ROSE (IRE) isimli atın binicisi Kaancan GÖKÇE son düzlükte usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten ve suçunu tekerrürden dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını 7 gün içerisinde vereceğini ifade etmiştir.

4 numarada kayıtlı COMMITMENT isimli atın binicisi Görkem ÖZÇELİK Karşı düzlükte usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendi uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numarada kayıtlı MY LITTLE KNIGHT isimli atın binicisi Zülfikar KARABULUT start çıkışı sonrası usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendi uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

12 numarada kayıtlı MURAT LONG isimli atın binicisi Eren KADİRLER start çıkışı usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır