Koşu içinde bir atın başına gelebilecek en üzücü kaza  maahalesef yine bizim ülkemizde oldu

21 Haziran Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu'nda yapılan 4. Koşuda KÜÇÜK SUNA isimli safkan startta kadar kadar KG ile giden safkan 12 atlık koşuda yedi starta girdikten sonra binicisi atın başındaki Sadettin Ulutaş  161 kez yarış binip 5 kez koşu kazanmasına rağmen örtüyü çıkarmayı unutması ve KÜÇÜKSUNA'nın binicisi iki ayağı start içinde yanlarda ayakta olması jokeysiz başında örtüle çıkan safkan  önünü görmediği için safkanlara çarpma kazası binicilerin tercübesinle önleyip safkan daha sonra barıyerleri kırarak iç pıstte girdi ve kötü düştü atın bu yarışın koşması için katkı yapanları geçmiş olsun.

21 HAZİRAN PAZARTESİ ŞANLIURFA 4.KOŞU KOMİSERLER KURULU KARARLARI

6 numaraya kayıtlı KÜÇÜKSUNA isimli atın binicisi Sadettin ULUTAŞ start makinesinde atın çıkarılması gereken aksesuarını çıkarmamasından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma talep yazısı tebliğ edilmiştir. Biniciye 7 (yedi) günlük savunma verme süresi verilmiş olup, savunma süresi sonunda gerekli işlemler yapılacaktır. 

3 numaraya kayıtlı GELİBOLU YILDIZI isimli atın binicisi Burak BEKTAŞ son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 613,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

6 numaraya kayıtlı KÜÇÜKSUNA isimli atın antrenörü Mahmut DOĞAN atını yeterince eğitmemesinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a) ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 117. Maddesi gereğince İHTAR cezası verilmiştir