Yarış  içinde görülmesi ender olan kaza Şanlıurfa'da oldu iki binici ambulansla hastaneye sevk edildi

21Haziran Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu'nda yapılan 1.Koşu 1200 metre kum pistte 13 safkan start alıp startla birlikte toplu  bir çıkış yapılması DELİ MEMO isimli safkan binicisi Mehmet Parlak ile yarış içinde huysuzluk yaparak önce Jokeyini düşürdü daha sonra kendi dış kulvarında giden ALDIRMAZ isimli safkanın önüne geçmesi ile jokeyi M.B.Çakmak üstünden düşerek her iki binicide Ambulansla Hastaneye sevk edildiler. 

Doktorların yapmış olduğu tetkiklerde her iki binicide bir sağlık promlemi görülmediği Hastaneden taburcu olmuşlardır.

21 HAZİRAN PAZARTESİ ŞANLIURFA 1. KOŞU KOMİSERLER KURULU KARARLARI

5 numaraya kayıtlı DELİ MEMO isimli at koşunun ilk 200 metresinde düzensiz koşarak binicisini düşürdüğünden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 121/4. Maddesi gereğince 15 (onbeş) gün süre ile yeterince eğitilene kadar koşulardan men edilmiş olup, bu atın antrenörü Abdulgaffar TOPRAK atını yeterince eğitmemesinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren  antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a) ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 117. Maddesi gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

14.06.2021 tarihinde 2.Koşuda 7 numaraya kayıtlı FANDOM isimli atın binicisi Emre AKKILIÇ; son düzlükte ata yıllık yarış programı genel hükümlerinde belirtilen sayıdan fazla kamçı kullanmasından dolayı savunması istenmişti. Savunmasını 21.06.2021 tarihinde veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1, c) ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 123.Maddesi (6.) fıkrası gereğince 613,00 TL ve 7 (yedi) gün süre ile sanat icra etmekten men cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı DELİ MEMO isimli atın binicisi Mehmet PARLAK start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

14.06.2021 tarihinde 9.Koşuda 7 numaraya kayıtlı KRAL MİDAS isimli atın binicisi Necmi ALTIN son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmişti. Savunmasını 21.06.2021 tarihinde veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır. 9 numaraya kayıtlı YEKKAN isimli atın binicisi Hasan DEMİRTAŞ start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı DUMRUL isimli atın binicisi İsa AKYAVUZ start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 613,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı TERMELİ KIZI isimli atın binicisi Yusuf CENGİZ start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.