ASLANIM ilk Maiden yarışında kazanacak güçte görüldü

19 Kasım Cuma günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (2) ASLANIM, son 200’de orta kulvardan 4.durumda olan tay, koşunun liderliğini yapan (1) MISSDIVAA ile arasında 5 boy fark olmasına rağmen son 50’den sonra yapmış olduğu müthiş sprintiyle farkı da yarım boya düşererek koşuyu 1,55,15’lik derecesi ile koşuyu 2.bitirirken, o gelişi ile 5 metre daha olsa koşuyu kazanabilirdi. Mesafe uzadıkça daha farklı koşacak izlenimi vermiş olup koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kazanmaya yakın isim olduğunu belirtebiliriz.

OĞLUM MUTLU, ilk Maiden yarışını zorlanmadan artık kazanır

19 Kasım Cuma günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (7) OĞLUM MUTLU, son virajı (3) BEHÇETHAN’ın 1,5 boy gerisinde çıkan tay, dışına çıkması binicisinin tüm çabalarına rağmen aradaki farkı eritemeyerek koşuyu 1,53,60’lık derecesi ile 2.bitirirken, arka grupla aradaki farkın 15 boy olduğunu göz önüne alırsak aynı gün diğer Maiden’i kazanan MISSDIVAA’nın 1,55,07’lik derecesinden daha iyi bir derece elde etmesi ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

FORTUNELLO, Kocaeli pistinde çok farklı görülüyor

19 Kasım Cuma günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (2) FORTUNELLO, son viraja beşinci durumda girmesine rağmen son 300’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle son 100’de liderliği alıp 3 boy da fark yaparak jokeyi Sercan Tırpan ve 1,15,76’lık derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,51,05 oldu. Hayatının ikinci kez Kocaeli pistinde koşan tay, ilk yarışında yedinci olması bu kez kazanarak mesafe uzadıkça daha farklı koşacak izlenimi vermiş olup koşacağı bir sonraki yarışında dikkat diyoruz.

LORD OF THE WINDS ilk yarışında nasıl ihmale gelmeyeceğinin izlenimlerini bıraktı

19 Kasım Cuma günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (9) LORD OF THE WINDS: yarışın ilk metrelerinden itibaren ön tarafta numarayı alarak koşuyu forse eden safkan kendisini sıkı markaja alan INDIAN SONATA’nın ataklarına düzlüğe çıkıldığında başarılı bir şekilde karşı gelip en dıştaki KUMRU’ya tam fotoda geçilerek koşudan yakın ara 2.ayrılırken bundan sonraki yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

UZUN MEHMET, bir sonraki yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bıraktı

19 Kasım Cuma günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (8) UZUN MEHMET, son viraj dönüldüğünde öndeki BASGİT’in dışından ataklarına başlayan safkan jokeyinin teşviklerine cevap vererek rakibini yakalamaya çalışıp istediği gibi arttıramayıp fotoya yakın rakiplerine geçilerek koşuyu 4.tamamlarken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini vermiştir.

KING FARRIER, kum pistte çok farklı bir safkan olup ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyin

19 Kasım Cuma günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (3) KING FARRIER, son 800 geçilirken koşunun liderliğini alan tay, son virajı kolay tempoda 1 boy önde lider dönmesi son 200’den sonra farkı açarak fazla zorlanmadan jokeyi Kadir Tokaçoğlu ve 1,14,52’lik derecesi ile 7 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,49,18 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan FORTUNELLO’nun 1,15,76’lık derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirirken, binicisinin elinde en az 1 saniye daha sermaye olması ile koşacağı bir sonraki ilk yarışında ihmal edilmeyecek isim olduğu görülmüştür. Ankara pistinde ilk yarışında derecesiz, ikinci yarışında Şartlı-5 Koşusu'nda ikinci olan safkan, Kocaeli pistinde ilk kez start alarak pisti çok sevdiğini göz önüne alırsak koşacağı bir sonraki yarışını buna göre değerlendiriniz.

ÇETİNSU, bu gruptaki yarışı ile dikkat çekmesi ile ilk koşusunda ihmale gelmeyeceğini gösterdi

18 Kasım Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (10) ÇETİNSU, bekleme yarışı yapan safkan orta kulvardan son 200’den itibaren ataklarına başlayıp arka grupta 4.lük mücadelesi verirken içindeki ve dışındaki rakiplerine karşı gelemeyerek koşudan yakın ara 6.ayrılarak dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında daha farklı koşacak güçte isim olduğu görülmesi ile takibe alınmasını öneririz.

ROBIN SON, ilk yarışında nasıl daha farklı koşabilecek güçte isim olduğunu gösterdi

18 Kasım Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (6) ROBIN SON: Bekleme yaparak yarışı grubun gerisinde takip eden safkan orta kulvardan son 200’den itibaren ataklarına başlayıp daha sonra iç kulvara girerek sprintini devam ettirip koşuyu 4.tamamlarken bugün için hücumda geç kaldığı görülüp 1.13.56’lık bitiriş derecesiyle ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak güçte görülmüştür.

DRAGON PULSE, dilbağı ile farklı koşuyor bir üst grupta da dikkat diyoruz

18 Kasım Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; startla birlikte (7) DURANHAN, (2) AŞAN AŞAN ve (3) ÇERKEZ BEY sırası ile son viraj dönülürken son 300’den sonra dış kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle (6) DRAGON PULSE, son 250’de liderliği alıp farkı da 2,5 boya çıkartarak 1,27,30’luk derecesi ile kazanma başarısını gösterirken ilk kez takıldığı dilbağı aksesuarının yararlı geldiği görülüp son 800: 0,50,24 oldu. Fotoya canlı ve diri girişi ile mesafe ayırt etmeden koşacağı bir sonraki yarışı için de oldukça ümit vermiştir.

DELİ ALPER, bir sonraki Maiden yarışında nasıl kazanmaya yakın bir isim olduğunu gösterdi

18 Kasım Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (5) DELİ ALPER, bekleme yarışı yapan safkan, son 200’den sonra iç kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle boşlukta yarışı 2.bitirirken, 4 boy startta kaldığını göz önüne alırsak 1,27,65’lik derecesi ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kazanmaya yakın bir isim olduğu görülmüştür.

Startta 10 boy kaldı, virajı grubun gerisinde döndü sondaki müthiş sprintiyle ilk yarışına yeşil ışık yaktı

18 Kasım Perşembe günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (10) BELL RING, makineden 10 boy kadar geç çıkış yaparak kısa mesafede bir anda grubun gerisinde kalıp bekleme yapan safkan iç kulvara girerek ataklarına başlayıp özellikle son 100’deki etkili sprinti ile koşuyu 2.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında takibe alınmalıdır.

HAT DEMİRKIR, üst grupta da başarılı koşacak

18 Kasım Perşembe günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (4) HAT DEMİRKIR, koşuyu ikinci durumda takip eden tay, son viraj dönüldükten sonra bariyer dibinden liderliği alıp farkı da her geçen metre açarak jokeyi Halil İbrahim Akkaya ve 1,24,12’lik derecesi ile 7,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,58,32 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan AVCIOĞLU’nun 1,24,62’lik derecesinden daha iyi bir derece elde edip binicisinin de elinde biraz daha sermaye olduğunu göz önüne alırsak Şanlıurfa pistine iyi uyum olduğu da görülerek koşacağı bir sonraki yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek isim olduğu görüldü.

REBER ilk yarışında nasıl ihmale gelmeyeceğinin işaretlerini verdi

18 Kasım Perşembe günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (1) REBER, yarışı ilk metrelerden itibaren ön gruba yakın takip eden safkan son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlarken özellikle son 150 metre içerisinde ağır kilosundan etkilenip arttıramayarak koşudan 5.ayrıldı. Bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmesi ile mutlaka değerlendirilmelidir.

AVCIOĞLU'nun binicisinin elinde sermaye ile kazanması ilk yarışında ihmal edilmemeli

18 Kasım Perşembe günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan günün 7.Koşusu’nda; (2) AVCIOĞLU, startla birlikte liderliği alan tay, farkı da son viraj dönüldükten sona 3 boya çıkartırken almış olduğu bu avantajını fotoya kadar taşıyarak fazla zorlanmadan jokeyi Sami Kaplan ve 1,24,62’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,58,64 oldu. Koşacağı bir sonraki yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

MISS BEREN, bu formum ile beni ilk yarışımda kesinlikle ihmal etmeyin dedi

17 Kasım Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (3) SANTORINI, ilk metrelerden itibaren yarışın liderliğini alarak numara götüren safkan dışından gelen MISS BEREN’e son 300’de yakalanıp bu metrelerde gerisine düşerken iç kulvardan özellikle son 50’de tekrar tazeleyerek gelip farkı buruna kadar düşürerek koşuyu 2.tamamlarken 1.32.12’lik bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

GÜLDAĞI'na İlk Maiden yarışında dikkat diyoruz

17 Kasım Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (6) GÜLDAĞI, starttan 1,5 boy tereddütlü çıkış yapan tay, son viraja dördüncü durumda dönmesi son 400’den sonra yapmış olduğu güzel sprintine rağmen aradaki farkı eritemeyerek 1 boy gerisinden koşuyu 1,28,54’lük derecesi ile koşuyu 2.bitirirken, fotoya diri girdi. İstanbul çim pistinde start aldığı ilk iki yarışında çimde başarılı olamayıp üçüncü yarışında sentetik pistte koşup beşinci olması bu kez kapalı gözlük aksesuarı takılarak ikinci olmasıyla farklı bir yarış koşarak koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

HAVZALI, ilk yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bıraktı

17 Kasım Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (9) HAVZALI, son düzlüğe çıkıldığında dış kulvardan ataklarına başlayacağı anda pistin en dışına doğru giderek zaman kaybı yaşayan safkanın binicisi atını yol boyu düzeltmekle uğraşıp kendisini tam olarak ancak son 50’de koşuya vererek yarışı 5.bitirirken bugün için çok daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında mutlaka değerlendirilmesini öneririz.

ZAFER RÜZGARI ilk Maiden yarışına nasıl göz kırptı

17 Kasım Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (10) ZAFER RÜZGARI, son 150’den sonra yapnmış olduğu müthiş sprintiyle koşuyu 4.bitirirken, fotoya birinci, ikinci ve üçüncü olan safkanlar daha diri girirken, o gelişi 20 metre olsa koşuyu 3.bitirebilirdi. Yarıştaki temposu 200/15,51 (10) – 400/28,12 (12) – 600/41,40 (12) – 800/54,85 (11) – 1000/1,07,75 (4) – 1200/1,21,54 (4) 1300/1,28,93 (4) oldu. Koşacağı ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek isim olduğu görülmüştür.

TEKTAŞ JOY, Bursa pistini sevdi ilk yarışını yine kazanabilir

17 Kasım Çarşamba günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (7) TEKTAŞ SOY, son viraja el oynatmadan bekleme yarışı yaparak 10.durumda dönen tay, son 400’den sonra ciddi trafik sorunları yaşayarak orta kulvardan safkanların dışına çıkamaması binicisi bunun mücadelesi vererek son 200’den sonra bariyer dibine girmeyi tercih ederek son 100’de liderliği alarak artan temposu Okan Gökçe ile 4 boy önde 1,32,15’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,57,28 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan KUMARBAZ’ın 1,33,05’lik derecesinden daha iyi bir derece elde etti. Bursa ve Kocaeli pistlerinde koşan tay, son yedi yarışının birini Kocaeli’de koşup dördüncü olması Bursa’da çimde ve kumda dördüncülükleri bulunması bu birinciliğiyle göz doldurup Bursa’daki ilk kum pist yarışında hangi grupta olursa olsun kısa ve orta mesafelerde ihmal edilmeyecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

TAKDİKAR, beni takip listenize alın sizi mahçup etmeyeceğim dedi

17 Kasım Çarşamba günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (17) TAKDİRKAR, kalabalık grupta bekleme yarışı yaparak son virajı ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan özellikle son 100’de canlı ve diri ataklarıyla gelip koşuyu 4.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde çok daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp takibe alınmalıdır.

KUMARBAZ, bir üst gruplarda da bu formuyla kazanabilir

17 Kasım Çarşamba günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (6) KUMARBAZ, son virajı 11.durumda dönen tay, orta kulvardan dış kulvara açılamayıp orta kulvardan sprintine devam ederek son 200’de binicisi sert bir kırbaç vurmasıyla vites değiştererek öndeki rakiplerine hakim olup son 150’de liderliği alarak 1,33,05’lik derecesi ile koşuyu 3,5 boy farkla jokeyi Mertcan Çelik ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,58,44 oldu. Mesafe uzadıkça daha farklı koşacaktır. Bursa pistinde start aldığı ilk çim pist yarışında 10. ardından dördüncü, daha sonra katıldığı koşularında beşinci ve dördüncü olması ilk kez Mertcan Çelik ile start alarak koşacağı bir sonraki yarışı için de oldukça ümit vermiştir.

GÜLEN KIZIM, ilk Maiden yarışına nasıl göz kırptı

17 Kasım Çarşamba günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (13) GÜLEN KIZIM, son 100’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle yarışı 3.bitirirken, fotoya ikinci olan safkandan daha canlı ve diri girdi. Bursa pistinde ilk kez aprantisi K.Yılmaz ile start alan tay, 1,33,62’lik derecesiyle iyi uyum sağladığı görülerek koşacağı bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

STORM FALCON, başarılı bu koşum ile formumu buldum, ilk yarışımda beni sakın ıskalamayın dedi

16 Kasım Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (4) STORM FALCON bekleme yarışı yapan safkan son 200’den itibaren öndeki TALUZEK ve LAKERS’ın dışlarından ataklarına başlayıp kuvvetli sprinti ile gelerek yakın ara koşuyu 2.bitirirken o gelişiyle bir aksiyon daha olsa kazanabilirdi. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

GOLDEN STORM'u ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyin

16 Kasım Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (7) RISING MAN, startla birlikte liderliği alan tay, farkı da 1 boya çıkartarak son viraj dönüldükten sonra 7 boya çıkartması bekleme yarışı yapan (5) GOLDEN STORM, son 300’den sonra yapmış olduğu müthiş sprintiyle aradaki 7 boyluk farkı eriterek son 100’de liderliği alarak jokeyi Gökhan Kocakaya ve 1,28,95’lik derecesi ile 2,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,51,44 oldu. Koşacağı bir sonraki kum pist yarışı için oldukça ümit vermiştir.

PLEASANTLY BOY, bu formu ile ilk yarışımda beni es geçmeyin dedi

16 Kasım Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (4) PLEASANTLY BOY, ilk metrelerden itibaren liderliği alarak yarışı forse eden safkan 62 kilo ile koşuyu son 50’ye kadar önde götürürken içinden ve dışından gelen rakiplerine bu metreler geçildiğinde karşı gelemeyerek koşudan yakın aralarla 4.ayrıldı. Etkili formu ile ilk yarışında dikkat diyoruz.

Düzlüğe 12.durumda çıktı, sondaki güzel sprintiyle kazandı, ilk yarışında yine kazanacak güçte görüldü

16 Kasım Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 7.Koşusu’nda; (9) ASRIN PEHLİVANI, grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan ve son düzlüğe 12.çıkan safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp etkili sprinti ile gelerek rakiplerine son 50’de hakimiyetini hissettirip kazanma başarısını gösterirken yakaladığı güzel formuyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

GERMUŞ KIZI, ilk Maiden Koşusu'nu kazanır

16 Kasım Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (3) GERMUŞ KIZI, startla birlikte yarış içerisinde tam yerini alamayan tay, keskin virajları dışından dönmesi son virajı da safkanların oldukça savrularak dışından 5.durumda dönmesi son 200’den sonra yapmış güzel sprinti ile koşuyu Boyun – Burun farklarla 1,21,75’lik derecesi ile 2.bitirirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan HAVARIN KIZI’nın 1,21,73’lük derecesinden daha iyi bir derece yapması ile koşacağı bir sonraki ilk Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

VENEDİ VİDİ, ilk Maiden yarışında artık kazanacak formunu bulduğunu gösterdi

16 Kasım Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (11) VENEDİ VİDİ, son 200’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle koşunun liderliğini yapan (5) KARASAKIZ ile arasındaki 4 boyluk farkı son 200’de boyun – burun’a düşürerek koşuyu 1,21,76’lık derecesi ile 3.bitirirken, bugün için birinci ve ikinci olan safkanlar kadar başarılı koştu. Start aldığı Diyarbakır’daki daha önceki beş koşusunda bir kez üçüncü olan tay, bu kez yine üçüncü olması son beş yarışında aynı apranti Y.Çelikbaş ile start aldığını da göz önünde bulundurursak koşacağı sonraki Maiden yarışında artık kazanacak formunu bulduğu görülmüştür.

CANIM BENİM, mesafe ayırt etmeden ilk yarışında dikkate alınmalı

16 Kasım Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (4) HAVARIN KIZI, son 200’de koşunun liderliğini yapan (3) GÖKYÜZÜ ile arasında 6 boy fark olmasına rağmen yapmış olduğu müthiş sprintiyle son 150’den sonra aradaki farkı azaltmaya başlayıp fotoda içindeki (1) CANIM BENİM ve (3) GÖKYÜZÜ’ne hakim olarak jokeyi Mahmut Ünlü ve 1,21,73’lük derecesi ile 1 Boy – baş farklarla kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,54,04 oldu. Koşacağı bir sonraki yarışında orta ve uzun mesafelerde oldukça ümit vermiştir. Diyarbakır pistinde start aldığı ilk yarışında sekizinci, ikinci yarışında üçüncü bu kez de kazanmasıyla üstüne koyarak giden tayı buna göre değerlendiriniz.

COLOUR OF LIGHT’ı ilk yarışında bu formuyla bir üst grupta da ihmal etmeyin

15 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (3) COLOUR OF LIGHT, bekleme yarışı yapan tay, son virajı 4.durumda dönerken üç atın arasına girerek orta kulvardan son 400’den sonra önde kaçan (6) WE ARE WE’nin dışından gelip onun dışında (4) ÇAYIRAĞASI olması son 200’den sonra (4) ÇAYIRAĞASI’na hakimiyetini hissettirerek jokeyi Akın Sözen ve 1,28,32’lik derecesi ile 4 boy farkla kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,51,48 oldu. Fotoya canlı ve diri girişi ile koşacağı bir sonraki yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

WE ARE WE, bir sonraki Maiden yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

15 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (6) WE ARE WE, startla birlikte koşunun liderliğini alan tay, son 200’e kadar lider durumda gelmesine rağmen düşen temposuyla 1,29,15’lik derecesi ile yarışı 3.bitirirken, uzun sprint yapamadığı görülerek koşacağı bir sonraki yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde Maiden’dan çıkacak güçte bir isim olduğu görülmüştür.

ATOM CEMİL, bu formum ile beni ilk yarışımda yazmazsanız olmaz dedi

15 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (5) ATOM CEMİL, bekleme yarışı yaparak son virajı ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan son 200 geçildiğinde ataklarına başlayıp müthiş sprintiyle gelerek içindeki HE IS MINE ile arasındaki farkı fotoya kadar buruna düşürüp koşudan 2.ayrılırken o gelişiyle bir aksiyon daha olsa kazanabilirdi. Yakaladığı güzel formu ile ilk yarışında dikkat diyoruz.

HONORABLE, ilk yarışında nasıl daha farklı sonuç alabileceğinin işaretlerini verdi

15 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (2) HONORABLE, 63 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yaparak son virajı ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan özellikle son 100’de etkili sprinti ile gelip koşuyu 4.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltıp fazla geç kalmaması durumunda daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

İLVA, Şanlıurfa pistini çok sevdi ilk yarışında dikkat diyoruz

15 Kasım Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (10) İLVA, startla birlikte koşunun liderliğini alan tay, son virajı pisti ortalıyarak 2 boy önde dönüp son 300’den sonra farkı 4 boya çıkartarak jokeyi Mehmet Ali Aktürk ve 1,52,43’lük derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 1,09,40 oldu. Start aldığı Ankara pistinde çim ve kumda ilk altıya giremeyen tay, Diyarbakır’da bir önceki yarışını 1200 metrede altıncı bitirmesi Şanlıurfa pistinde ilk kez start alarak kazanma başarısını gösterirken, koşacağı bir sonraki ilk yarışında Şanlıurfa pistinde bu formuyla ihmal edilmeyecek isim olduğu görülmüştür.

SARICAGÜLÜ ilk Maiden yarışını kazanacak güçte olduğu görüldü

15 Kasım Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (11) SARICAGÜLÜ, son 300’den sonra (2) AZAD’ın dışından 2 boy gerisinde ikinciliğe girerek aradaki farkı eritemeyerek 1,50,95’lik derecesi ile koşuyu 2.bitiren tay, aynı gün diğer Maiden’i kazanan PADOK AĞASI’nın 1,51,15 ve ILVA’nın 1,52,43’lük derecelerinden daha iyi bir dere gerçekleştirirken, koşacağı bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmemelidir.

ADALLIM, beni ilk Maiden yarışımda sakın ıskalamayın yoksa pişman olursunuz dedi

15 Kasım Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (1) ADALLIM, dış kulvardan son 200’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle koşuyu 3.bitiren tay, fotoya birinci ve 2.olan safkanlardan daha diri girerken, 1,51,20’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan ILVA’nın 1,52,43’lük derecesinden daha iyi bir derece yapması ile Şanlıurfa pistine uyum sağladığı görülürek koşacağı bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

LOMBARDI, ilk yarışında nasıl ihmale gelmeyeceğinin işaretlerini verdi

15 Kasım Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (1) LOMBARDI: 63 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yaparak son düzlüğe ön grubun gerisinde çıkan safkan en dış kulvardan ataklarına başlayıp kuvvetli sprinti ile gelerek koşuyu 2.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ile bundan sonraki yarışında da mutlaka değerlendirilmelidir.

PADOK AĞASI'na mesafe ayırt etmeden bir üst grupta da dikkat diyoruz

 

15 Kasım Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan günün 7.Koşusu’nda; (4) PADOK AĞASI, son 700 geçilirken liderliği kolay bir tempoda alan tay, son virajı 3 boy önde dönüp farkı da her geçen metre açarak jokeyi Necmi Altın ile 1,51,15’lik derecesi ile 10 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 1,08,40 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan İLVA’nın 1,52,43’lük derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Bursa, Kocaeli, İzmir, Diyarbakır Hipodromlarında start aldığı daha önceki 12 yarışının ikisinde İzmir ve Bursa kum pistinde dördüncülük yapması, bir önceki Diyarbakır pistindeki yarışında ikinci olması ilk kez Şanlıurfa pistinde start alıp farklı bir yarış çıkartarak binicisinin elinde fotoyu geçtikten sonra az da sermaye olduğunu göz önüne alırsak koşacağı bir sonraki yarışında güzel form durumu ile bir üst grupta bile olsa ihmal edilmeyecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

ALTIN SUYU, ilk yarışımda beni ihmal etmeyin yoksa pişman olursunuz dedi

14 Kasım Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 2.Koşu’da; (7) ALTIN SUYU, makineden 6 boy geç çıkıp bekleme yarışı yaparak son düzlüğe grubun en gerisinde 9.çıkan safkan son 100’de orta kulvardan ataklarına başladığı anda DUMAN ve NAKIŞ’ın arasında kalıp iç kulvara girerek bozulan temposu ile fotoya kadar başa baş mücadele edip koşudan yakın aralarla 2.ayrılırken güzel formu ile ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

GENCERHAN sentetik pistte çok farklı koşuyor

14 Kasım Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu’da; (6) GENCERHAN, son viraja dördüncü durumda giren tay, son 250’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle son 100’de (10) TUMTURAKLI’dan liderliği alıp jokeyi F.Yüksel ve 1,26,16’lık derecesi ile 1,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,48,62 oldu. İlk 600/37,23 – 800/50,31 – 1000/1,01,92 – 1200/1,13,72 olduğunu göz önüne alırsak fotoya canlı girişi ile İstanbul çim pistinde start aldığı son dört yarışında sentetik pistte altıncı, çim pistte yedinci ve beşinci olması bu koşusunda ilk kez start Mahaline kadar kulaklık aksesuarı ile gidip safkan farklı koşması ile uzayan mesafelerde daha farklı koşacak olması ile bir sonraki yarışında sentetik pistti tercih etmesi halinde dikkate almanızı tavsiye ediyoruz.

VALLEY OF FLOWERS bir sonraki yarışında nasıl kazanacak güçte olduğunu gösterdi

14 Kasım Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 6.Koşu’da; (9) VALLEY OF FLOWERS, bekleme yarışı yaparak son düzlüğü 6.dönen safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp içindeki VICTORY BAWL’u son 100’de yakalayıp dışından gelen SILENT WAVE ile üç at başa baş 1.lik mücadelesi verirken burun farkıyla koşuyu 2.tamamlayıp fotoya kazanan rakibi kadar canlı ve girerek bundan sonraki yarışında da güzel formuyla kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür.

QUEEN STAR ilk yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

14 Kasım Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 7.Koşu’da; (9) QUEEN STAR, son düzlüğe ön grubun en gerisinde 11.çıkan safkan dış kulvara açılarak ataklarına başlayıp özellikle son 100’deki kuvvetli sprinti ile koşuyu yakın aralarla 6.tamamlarken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp ihmal edilmemelidir.

KIZIM FİLİZ, Adana'da çok farklı

14 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu’da; (5) KIZIM FİLİZ, son 300 metrede dördüncü durumda olmasına rağmen yapmış olduğu müthiş sprintiyle adeta uçarak gelerek içindeki safkanlara hakim olarak koşuyu boyun – baş – yarım boy farklarla jokeyi Mehmet Akyavuz ve 1,18,96’lık derecesi ile kazanma başarısını gösterdi. Son 800: 0,48,60 oldu. Mesafe uzadıkça daha farklı koşacak izlenimini verdi. Ankara pistinde start aldığı iki yarışında dördüncü ve üçüncü olan tay, ilk kez Adana çim pistinde start alarak kazanıp bu piste uyum sağladığı görülerek koşacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek isim olduğu görülmüştür.

PARYA, ilk yarışında günün sürprizini yapabilir

14 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu’da; (6) LADY ELENI, son 150’den sonra içindeki (7) PARYA ile birlikte birbirlerini sürükleyerek koşuyu boyun – boyun farklarla 1,18,69’luk derecesi ile koşuyu 3.bitiren tay, aynı gün diğer Maiden’i kazanan KIZIM FİLİZ’in 1,18,96’lık derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirdi. Ankara çim ve kum pistteki yarışlarında bir başarı sağlayamayan tay, Adana pistindeki ilk yarışında 11.olması tekrardan Adana’ya getirilerek iki çim pist yarışında yedinci ve dokuzuncu olması bu kez 1300 metrede yakın aralıklarla üçüncü olup artan formuyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

LADY SOFIA'ya ilk yarışında dikkat diyoruz

14 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan 9.Koşu’da; (8) LADY SOFIA, startla birlikte liderliği alan tay, son virajı 4 boy önde dönüp bir ara farkı 7 boya çıkartmasına rağmen son 10 metrede düşmeye başlayan temposu ile dışından gelen (6) KARBELLA ve (9) SONZE ile fotoya başa baş girip yarışı yakın aralıklarla ve 1,18,36’lık derecesi ile koşuyu 3.bitirirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan ABHAZ BEYİ’nin 1,18,60 ve KIZIM FİLİZ’in 1,18,96’lık derecelerinden daha iyi bir derece gerçekleştirerek koşacağı bir sonraki yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde Maiden’dan çıkacak güçte bir isim olduğu görülmüştür. Adana ve Ankara kum pistinde start alan tay, hayatının ilk yarışında Adana kum pistinde üçüncü olması çim pistte start aldığı yarışlarında dördüncü ve sekizinci olması bu kez farklı koşmuştur.

GÜZELÇOÇUK, beni bi formum ile kış sezonunda İstanbul’daki sentetik pist yarışlarında es geçmeyin, sonra pişman olursunuz benden söylemesi

13 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu’da; (4) GÜZELÇOCUK, yarışın ilk metrelerinden itibaren numarayı alıp koşuya tempo veren safkan rakiplerinin tüm ataklarına son viraj dönüldükten sonra da başarılı bir şekilde karşılık verip çıktığı gibi beyaz bayrak ayna yapıp kazanma başarısını gösterirken 1.33.97’lik bitiriş derecesi ve güzel formuyla bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

ÇINARTAY, bu formuyla kazanmaya devam eder

13 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu’da; (1) ÇINARTAY, son 100’den sonra içindeki rakiplerine hakim olup jokeyi Mehmet Keskin ve 1,50,44’lük derecesi ile 1,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,54,52 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan DUAYENOĞLU’nun 1,50,64’lük derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirirken, koşacağı bir sonraki yarışında bu formuyla ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

Yarış koştukça formunu bir adım ileriye taşıyan tay, ilk Maiden yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

13 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 4.Koşu’da; (9) HAYDE ATİKKIZ, makineden 2 boy tereddütlü çıkarak bekleme yarışı yapan ve son düzlüğü ön grubun gerisinde dönen safkan iç kulvara girerek özellikle son 100’de etkili sprinti ile gelip koşuyu yakın aralarla 4.bitirirken o gelişiyle bir aksiyon daha olsa 3.lüğü kurtarabilirdi. Formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında dikkat diyoruz.

ANTIOCHOS, ilk yarışında nasıl ihmale gelmeyecek güçte bir isim olduğunu gösterdi

13 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 7.Koşu’da; (3) ANTIOCHOS, 61 kilo ile start aldığı yarışında son düzlüğe çıkıldığında iç kulvara girerek bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan koşuya 200’de hakimiyetini hissettirip dışından gelen YEK TO RENK’e son 100 geçildiğinde karşı gelemeyerek koşuyu 2.tamamlarken güzel formuyla bundan sonraki yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

DUAYENOĞLU, üstüne koyarak daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz

13 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu’da; (1) DUAYENOĞLU, son 300’den sonra içindeki (6) DESTANSI ile başa baş birincilik mücadelesi yapan tay, son 50’de içindeki rakibine hakim olup jokeyi Menderes Avşar ve 1,50,64’lük derecesi ile yarım boy farkla koşuyu kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,55,60 oldu. Fotoya canlı girişi ile mesafe uzadıkça daha farklı koşacak izlenimi vermiş olup Adana kum pistinde ikinciliği bulunurken, pist ayırt etmeksizin koşacağı bir sonraki yarışında ihmal edilmeyecek isim olduğu görülmüştür.

GÜLAY, İlk Maiden yarışını kazanacak güçte görüldü

13 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu’da; (4) GÜLAY, son 100’de yedinci durumda olmasına rağmen yapmış olduğu güzel sprinti ve 1,27,68’lik derecesi ve baş farkı ile koşuyu 2.bitiren tay, fotoya kazanan taydan daha diri girip o gelişi ile 5 metre daha olsa koşuyu kazanabilirdi. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan ACARSU’nun 1,27,91’lik derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirirken, hayatının ilk yarışını koşan tay, edindiği yarış tecrübesiyle bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

COOL IMAGE, bu formum ile ben birinciliklerime devam ederim benden söylemesi dedi

13 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu’da; (4) COOL IMAGE, süratli tempoda giden yarışta bekleme yaparak son virajı 4.dönen safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp kuvvetli sprinti ile gelerek içindeki DUTY BEAUTY ile son 100’de OĞLUM ÇELİK’den ayrılıp verdiği başa baş 1.lik mücadelesinden rakibine fotoya yakın hakim olarak kazanma başarısını gösterirken 1.10.42’lik bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecektir.

ÇEVİK YILDIZI'nı ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal etmeyin

13 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 4.Koşu’da; (5) ÇEVİK YILDIZ, son 150’den sonra orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle kazanan (6) DİLEK TEPESİ’nin 1 boy gerisinden koşuyu 1,27,79’luk derecesi ile koşuyu 2.bitiren tay, o gelişi ile 20 metre daha olsa koşuyu kazanabilirdi. Fotoya canlı ve dirişi ile bugün için kazanan safkan kadar başarılı koşmuş olup aynı gün diğer Maiden’i kazanan ACARSU’nun 1,27,91’lik derecesinden daha iyi derece gerçekleştirirken, İzmir pistinde bir önceki yarışında aynı biniciyle koşuyu 2.bitirmesi ile bu formuyla bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

KUMRAL ADA, ilk yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

13 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 6.Koşu’da; (6) KUMRAL ADA, makineden 5 boy tereddütlü çıkış yaparak grubun gerisinde kalan ve safkan düzlüğü 11.dönen safkan orta kulvardan son 200 geçildiğinde ataklarına başlayıp daha sonra iç kulvara girerek kuvvetli sprinti ile koşudan 3.ayrılırken bugün için startta kalmasa çok daha farklı sonuç alabilirdi. 1.18.80’lik bitirş derecesiyle ilk yarışında dikkat diyoruz.

JİYAN HATUN'a İzmir pistindeki ilk yarışında dikkat diyoruz

 

13 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 9.Koşu’da; (1) ACARSU, startta 2 boy kalmasına rağmen (6) JİYAN HATUN ile giriştiği başa-baş birincilik mücadelesinden aprantisi Görkem Özçelik ve 1,27,91’lik derecesi ile baş farkıyla kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,53,64 oldu. Bir evvelki yarışında Bursa pistinde yedinci olan tay, İstanbul sentetik pistte ikinciliği bulunup Bursa’da start aldığı sekiz koşuda tabelası bulunmayıp İzmir pistinde ilk kez start almasına rağmen kazanma başarısını gösterirken, İzmir pistini sevdiği görülüp bu formuyla koşacağı bir sonraki yarışında dikkat diyoruz.

Yaklaşık iki ay aranın ardından dikkat çeken bir yarış çıkaran safkan beni ilk yarışımda kesinlikle ihmal etmeyin dedi

08 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromunda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (9) HANIM HANIM, 56 gün aradan sonra start aldığı yarışında düzlüğe çıkıldığında iç kulvara girerek bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan fotoya kadar dışındaki rakipleri ile başa baş mücadele edip yakın aralarla koşuyu 3.tamamlarken dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte görülmesi ile takibe alınmalıdır.

MACIRMETİN, bir sonraki Maiden yarışında nasıl kazanacak güçte bir safkan olduğunu gösterdi

08 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromunda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (8) MACIRMETİN, son virajdan orta kulvarda yeri çok iyi olmasına rağmen safkan devamlı içindeki safkanların içine yatarak bariyer dibine gitmek istemesi binicisi de cezala almamak için atını düzeltmekle uğraşmasından dolayı oldukça zaman ve aksiyon kaybederek son 200’de içindeki (13) UÇAN GALİP’e hafif fauller yaparak üçüncülüğe girerek öndeki iki safkanın dışında olmasına rağmen devamlı içine girmek istemesi binicisi atın üzerinde tam dengesini sağlayamayarak koşuyu boyun – 2,5 boy farklarla 1,44,40’lık derecesi ile 3.bitirdi. Safkanın iç kulvara yatma huyu halledilmesi halinde Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür. Yarış hayatında boyunca katıldığı yarışlarını Bursa’da koşan tay, üç tabelasını da çim pistte yaparken, ilk yarışını buna göre değerlendiriniz.

FİŞEK ALİ, beni bir sonraki yarışımda es geçmeyin yoksa pişman olursunuz dedi

08 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromunda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (8) FİŞEK ALİ, son 400’den itibaren dış kulvara açılarak ataklarına başlayan safkan koşuya adapte olmakta gecikip özellikle son 50’deki kuvvetli sprinti ile  koşudan yakın aralarla 2.ayrılırken fotoya kazanan rakibi kadar canlı ve diri girmesiyle dikkat çekti. Form durumu iyi olup ilk yarışında mutlaka takibe alınmalıdır.

DEMİR KOZA, bir sonraki Maiden yarışını nasıl kazanabilecek güçte bir isim olduğunu gösterdi

08 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromunda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (6) DEMİR KOZA son 150’de beşinci durumda olmasına rağmen yapmış olduğu güzel sprintiyle 1,43,16’lık derecesi ve burun farkıyla koşuyu 2.bitirirken, son 800: 0,55,80 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan BABA DİNO’nun 1,43,97’lik derecesinden daha iyi bir derece elde etti. Hayatının ilk yarışında Bursa’da ikinci olan tay, iknci yarışında da ikinci olması ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

GOOD WEW, benim bu yarışımı unutun bir sonrakı yarışımda çok daha farklı koşarım dedi

08 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromunda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (1) GOOD WEW, son 300’de yeri çok iyi olmasına rağmen dışından kuvvetli gelen (5) DAĞIN ATEŞİ ve (6) DEMİR KOZA’nın sprint yapmak istemesini engellemesi binicisi atını tutmak zorunda kalarak son 200’den sonr atını binicisi dışa doğru alması zaman kaybetmesine neden olarak ilk dörde girme şansı kalmayınca binicisi enseye basara koşuyu 5.bitirirken, bir sonraki Maiden yarışında bu koşusunhda yapmış olduğu derecesini ve sıralamasını kesinlikle ölçü almayın, çok daha farklı koşacak.tır.

KARA HİSAR, hem ağır kilosundan hem de nefes yönünden etkilendi, bir sonraki yarışında daha başarılı koşabilecek güçte bir isim olduğu görüldü

08 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromunda yapılan günün 7.Koşusu’nda; (3) KARA HİSAR, 196 gün aradan sonra 62 kilo ile start alan safkan temposunu son viraj dönüldüğünde yükselterek iç kulvardan ataklarına başlayıp koşuya 400’de hakimiyetini hissettirirken dışından gelen rakiplerine 200’de karşı gelemeyerek koşudan 7.ayrıldı. Bugün için nefes yönünden ve ağır kilosundan etkilenen safkanı ilk yarışında takibe alınız.

SON ATMACA bu formu ile üst gruplarda da etkili koşabileceğinin sinyallerini verdi

08 Kasım Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromunda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (4) SONATMACA, karşı düzlükte jokeyi Mertcan Çelik teşviklerle yarışa adapte etmek isteyip son 600’den sonra ön tarafa kırbaç vurmayı da düşünmesine rağmen kolay bir şekilde beşinciliğe girip viraj dönüldükten sonra safkanların savrularak bariyer dibinden yer açılması bunu iyi değerlendirerek son 400’den sonra koşunun liderliğini yapan (5) UĞURKAAN’dan liderliği son 200’de alarak 3 boy önde 1,40,27’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,56,19 oldu. Mesafe uzadıkça daha farklı koşacak izlenimini verirken bir sonraki yarışını buna göre değerlendiriniz.

UĞURKAAN, Kocaeli pistini çok severken bu pistte yakında Maiden’dan çıkabileceğini gösterdi

08 Kasım Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromunda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (5) UĞURKAAN, yarış içerisinde kolay tempoda gitmesinden dolayı ön tarafa gelen tay, son 200’den sonra arttıramayıp düşen temposu ile yarışı 1,40,92’lik derecesi ile 2.bitirirken, uzun sprint yapamadığı görülerek ilk yarışında acele etmeyip sprintini kısaltması halinde daha farklı koşacaktır.

AKDENİZ FIRTINASI ilk yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

08 Kasım Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromunda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (1) AKDENİZ FIRTINASI, 62 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan son viraj dönüldüğünde dış kulvara açılarak ataklarına başlarken bu metrelerden itibaren pistte dolaşmaya başlayıp kendisini tam olarak yarışa veremeyerek koşudan 3.ayrıldı. Etkili formu ile bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte olup ihmal edilmemelidir.

STAR DÖVEN, bir sonraki yarışını da kazanacak güçte olduğu görüldü

08 Kasım Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromunda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (6) STAR DÖVEN, startla birlite koşunun liderliğini alan tay, son viraj dönüldükten sonra içinde (10) DİDOR ve dışında (8) OĞULŞAH ile yarım boy farklarla kolay bir şekilde dönmesi son 400’den sonra birincilik mücadelei başlayıp son 150’den sonra farkı 2 boya çıkartarak 1,39,35’lik derecesi ve jokeyi Halil Kaplan ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,59,03 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan SONATMACA’nın 1,40,27’lik derecesinden daha iyi bir derece elde ederken, koşacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

DİDOR, ilk Maiden yarışında nasıl kesinlikle ihmale gelmeyeceğinin izlenimlerini bıraktı

08 Kasım Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromunda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (10) DİDOR, son virajı (6) STAR DÖVEN’in yarım boy gerisinden dönen tay, 1,39,70’lik derecesi ile koşuyu 2.bitirip aynı gün diğer Maiden’i kazanan SONATMACA’nın 1,40,27’lik derecesinden daha iyi bir derece elde ederken, Kocaeli pistinde ikinci yarışını koşan tay, üst üste ikincilikler yaparak İlk Maiden yarışında ihmal edilmemeli.

Virajı rakiplerinin gerisinde döndü, sondaki kuvvetli sprintiyle yakın ara üçüncülüğüyle dikkatleri üzerine çekti, beni ilk yarışımda ıskalamayın dedi

07 Kasım Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (6) NAKIŞ, bekleme yarışı yaparak son düzlüğe öndeki ZAFER MEYDANI ve SANCAR’ın gerisinde çıkan safkan 200’den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayıp kuvvetli sprinti ile gelerek özellikle son 50’de farkı eritip koşudan 3.ayrılırken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. O gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilecek güçte olan safkanı ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyiniz.

SEKO BABA gösterişli koşusu ile ilk yarışında dikkate alınması gereken bir tay olduğunu gösterdi

07 Kasım Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (2) SEKO BABA, startla birlikte liderliği alan tay, son virajı da 3 boy önde dönerek son 200’den sonra jokeyi Gökhan Kocakaya’nın sadece teşvikleriyle hiç kırbaç kullanmadan farkı her geçen metre açarak Pist ölçümü 3.8 (Çok Yumuşak) olup 1,28,80’lik derecesi ile 6 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,51,05 oldu. İlk 600/0,37,87 – 800/50,28 – 1000/1,02,54 – 1200/1,15,03 ile geçip koşacağı bir sonraki yarışında bu başarılı koşusu ile kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

PERSIAN ROSE, beni not defterinize yazın, sonra pişman olmayın dedi

07 Kasım Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (6) PERSIAN ROSE, ilk metrelerden itibaren önde yarışı forse eden GOLDENPASS’ı kovalayan safkan son 400’den itibaren rakibinin dışından ataklarına başlayıp yakalamaya çalışırken aradaki farkı tam eritemeyip 2.liği de LION OF BABYLON’a kaptırarak koşudan 3.ayrıldı. Form durumu gayet iyi olması ile ilk yarışında mutlaka değerlendirilmeye alınmalıdır.

GÖKBAKIRHAN, başarılı bu koşusu ile formunu bulduğunu gösterdi

07 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (2) GÖKBAKIRHAN, düzlüğe çıkıldığında iç kulvara girerek bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan dışındaki STARK ile 200 geçildiğinde başa baş 1.lik mücadelesi verip fotoya 50 metre kala karşı gelemeyerek koşudan 2.ayrılırken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile bundan sonraki yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

LADY HOPE'nin pist ayırt etmeden ilk Maiden Koşusu'nu kazanır

07 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (4) LADY HOPE, son virajı beşinci durumda orta kulvardan dönen tay, son 500’de safkanların dışına biraz savrularak çıkarak zaman kaybetmesine rağmen son 200’den sonra (6) PRINCESS CUVEE’nin dışına gelerek birincilik ve ikincilik mücadelesinden yarım boy farkla koşuyu 1,29,98’lik derecesi ile 2.bitirirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan SWARTHY GIRL’ün 1,31,37’lik derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirdi. Ankara çim pistinde iki yarış gören tay, daha sonra Adana’ya getilerek çimde üçüncü olması ilk kum pistte start alarak yarışı 2.bitirmesi kum pistte biraz daha farklı koşacağının izlenimlerini bu yarışında vermiş olup bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmemelidir.

ASİL NEFES, bir sonraki yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bıraktı

07 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (4) ASİL NEFES, yarışın başından itibaren öndeki ALRAZİYE’yi kovalayan safkan düzlüğe çıkıldığında rakibini yakalamaya çalışıp dışından gelen NARLIDERE’ye 2.liği son anda kaptırarak koşuyu 3.tamamlarken formunu bulmaya başladığı görülüp bundan sonraki yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

ZAMANE artık kazanacak formunu bulduğunu bu koşusunda belli etti

07 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (11) ZAMANE, son viraja orta kulvardan beşinci durumda giren tay, önünde iki safkan olmasından dolayı binicisi atını tutarak safkanların dışına alarak biraz zaman ve aksiyon kaybetmesine rağmen son 300’den sonra yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu 1,31,78’lik derecesi ile 3.bitirirken, fotoya birinci ve ikinci olan safkanlardan daha canlı girdi. İstanbul’da start aldığı ilk üç yarışında çim ve sentetik pistte tabelaya giremeyen (11) ZAMANE, Adana’ya gelerek iki ayaradan sonra start aldığı yarışında üçüncü olurken, mesafe uzadıkça farklı koşacak izlenimlerini bu koşusunda vererek bir sonraki Maiden yarışında gelişen formuyla ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

DANCING GIRL, beni ilk koşumda ihmal etmeyin yoksa pişman olmayın dedi

07 Kasım Pazar günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (3) DANCING GIRL, yarışa adapte olmakta gecikerek son düzlüğe ön grubun oldukça gerisinde çıkan safkan en dış kulvardan ataklarına başlayıp özellikle son 50’deki kuvvetli sprinti ile koşuyu yakın ara 3.tamamlarken o gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdi. İlk yarışında sprint mesafesini fazla uzatmayıp kısaltması halinde adından söz ettirecektir.

CELALSUN, ilk yarışında nasıl ihmale gelmeyeceğini gösterdi

07 Kasım Pazar günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (9) CELALSUN, bekleme yarışı yapan safkan iç kulvara girerek bariyer dibinden özellikle son 100’de kuvvetli atakları ile gelip koşuyu yakın aralarla 5.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. İlk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde çok daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp güzel formuyla takibe alınmalıdır.

KUZGÖLCÜKLÜ, beni bu formum ile kısa ve orta mesafeli yarışlarda yine kazanacak safkanlar arasına yazın, sonra pişman olmayın dedi

06 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (7) KUZGÖLCÜKLÜ, startla birlikte yarışın liderliğini alarak koşuyu forse eden safkan son viraj dönüldüğünde temposunu hiçbir metrede bozmayıp rakiplerinin tüm ataklarına fotoya kadar başarılı bir şekilde karşı gelerek çıktığı gibi beyaz bayrak ayna yapıp kazanma başarısını gösterirken 1.13.62’lik bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

TATLI ÜÇAR, bir sonraki yarışında nasıl ihmale gelmeyeceğinin izlenimlerini bıraktı

06 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (8) TATLI ÜÇAR, temposunu son viraj dönüldüğünde yükselten safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp öndeki rakiplerini yakalamaya çalışırken istediği sprintini yapamayarak koşuyu 4.tamamladı. Bundan sonraki yarışında daha farklı  koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmesi ile takibe alınmasını öneririz.

ÇINAR TAY, bu koşusu ile artık ilk Maiden yarışına yeşil ışık yaktı

06 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (1) ÇINAR TAY, son 100’de dördüncü durumda olan tay, iki atın arasından çıkarak yapmış olduğu güzel sprintiyle koşuyu 1,48,02’lik derecesi ile 2.bitirirken, fotoya kazanan safkandan daha canlı ve diri girdi. Hayatında altı yarış koşup bir kez kum pistte Ankara’da dokuzuncu olması çim pistte bir ikinciliği bulunması ikinci kez katıldığı kum pist yarışında bu kez koşuyu 2.bitirmesi ile bir sonraki yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

Hayatının ilk yarışını usta atlar gibi koştu, yakın arayla dördüncü oldu, edindiği yarış tecrübesi ile bir sonraki Maiden yarışına göz kırptı

06 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (10) TÜLLÜ GÜZEL, yarış yaşamının ilk startını alan safkan son 400’den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayıp 200 geçildiğinde orta kulvara girerek mücadelesini sürdürüp tecrübeli rakipleri arasında yakın aralarla koşuyu 4.bitirirken kabiliyetli bir isim olduğunu belli etti. Bundan sonraki yarışında çok daha farklı koşabilecek güçte olup ihmal edilmemelidir.

OĞLUM BENİM bir üst grupta da başarılı koşacağının işaretlerini bu yarışında verdi

06 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (2) OĞLUM BENİM, son 150’den sonra (1) ERSOYBEY’den liderliği alıp 1,47,61’lik derecesi ile 1 boy önde 2 boy startta kalmasına rağmen kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,57,04 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan MÜNİRBEY’in 1,47,85’lik derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirdi. Orta ve uzun mesafedeki ilk yarışında ihmal edilmemelidir.

TYCOON, ben bu grubun çok üstünde bir safkanım dedi

06 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (2) TYCOON, starttan iyi bir çıkış yapmasına rağmen beşinci durumda koşuya başlayan tay, yol boyu binicisi hafif teşviklerle koşuya adapte etmek istemesi son virajı beşinci durumda dönerek son 400’den sonra binicisi uyarı kırbacını vurmasıyla safkan ön tarafa gelmeye başlayıp son 200’de koşunun liderliğini yapan (8) ZIMA BLUE ile arasında 7 boy fark olmasına rağmen müthiş sprintiyle son 5 metrede liderliği alarak 1 boy önde jokeyi İlker Soyad ve 1,18,59’luk derecesi ile fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,47,24 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan TANGÜL HANIM’ın 1,18,86 ve GO SAHARK’ın 1,19,93’lük derecelerinden daha iyi bir derece elde etti. İzmir çim pistinde start ilk üç yarışında ikinci, beşinci ve üçüncü olan tay, bir önceki yarışında 01/08 tarihinde İstanbul’da 1200 metre çim pistte Gr-3 II.İnönü Koşusu’nda 1,12,83 ile beşinci olup yaklaşık üç ay ara vererek sorunları giderildikten sonra start aldığı bu yarışında adeta ben grubu atı değilim diyerek Kv ve Açık yarış ayarında bir safkan olup koşacağı bir sonraki yarışında hangi grupta olursa olsun ihmal edilmeyecek isim olduğu görüldü.

GO SAHARK koşacağı ilk yarışında yine kazanacak güçte görüldü

06 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (4) GO SAHARK, yarışa altıncı durumda başlayan tay, ilk 400 metre içerisinde safkanların dışından dolaşarak liderliği alıp daha sonra bariyer dibine girerek son virajı pisti hafif ortalıyarak lider dönmesi almış olduğu bu avantajını içinden ve dışından gelen rakiplerinin ataklarına karşı koyarak aprantisi Görkem Özçelik ve 1,19,93’lük derecesi ile 2,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,47,60 oldu. Ankara çim pistinde koştuğu ilk dört yarışında tabelaya giremeyen (4) GO SHARK, İzmir’e getirilerek kapalı gözlük takısına ilaveten kulaklık takılıp bir önceki yarışında üçüncü olup bu kez kazanırken, bir sonraki yarışında bu formuyla ihmal edilmemelidir.

YAHYAHAN, bir sonraki yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bıraktı

06 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 7.Koşusu’nda; (7) YAHYAHAN, bekleme yaparak yarışı grubun gerisinde takip eden safkan dış kulvardan özellikle son 100’de kuvvetli sprinti ile gelmesine rağmen yetiştiremeyerek koşudan 5.ayrılırken bugün için hücumda geç kaldığı görülüp ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

VAİZ, ben bu formum ile İzmir’de kış sezonunda kumda adımdan çok bahsettiririm benden söylemesi dedi

06 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (5) VAİZ, son virajı 4.durumda dönerek bekleme yapan safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp içinden gelen SCHILLACI ile başa baş 1.lik mücadelesine girişirken rakibine son 100 geçildiğinde hakimiyetini hissettirerek kazanma başarısını gösterdi. 1.27.58’lik bitiriş derecesi ve güzel formuyla bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

NURAN HANIM, artık ilk Maiden yarışını kazanacak güçte görüldü

06 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (8) NURAN HANIM, starttan 1 boy tereddütlü çıkış yapan tay, son 200’den sonra safkanların dışından yapmış olduğu güzel sprinti ve 1,19,48’lik derecesi ile 3.bitirirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan GO SAHARK’ın 1,19,93’lük derecesinden daha iyi bir derece elde etmesi ve fotoya ikinci olan taydan daha diri girmesi ile hayatının ilk yarışını dördüncü bitirirken, bu kez üçüncü olması ile yarış koştukça daha iyi duruma geldiği görülerek bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

MORGÜLÜM, kazanması ile dikkat çekti, üst gruplarda da beni dikkate alın dedi

05 Kasım Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (8) MORGÜLÜM, son 250’de liderliği alan tay, farkı da her geçen metre biraz açarak aprantisi Cemal Paso ve 1,36,25’lik derecesi ile 4,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,55,04 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan BAŞ HASEKİ’nin 1,36,78’lik derecesinden daha iyi bir derece elde eden tay, daha önce Bursa, İstanbul ve İzmir start aldığı 11 çim pist yarışında bir kez üçüncü olurken, bu kez farklı bir şekilde kazanarak yedi gün arayla İzmir’den Bursa pistine gelerek bu yarışına katıldığını göz önünde bulundurursak gelişen form durumu ile Bursa çim pistinde start alacağı bir sonraki yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

Başarılı üçüncülüğüyle formunu bulmaya başladığını belli eden safkan, beni takip listenize yazın dedi

05 Kasım Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (3) ÇOK YAKIN, yarışı ilk metrelerden itibaren ön tarafta forse ederek numara götüren safkan dışından gelen UÇAN KARACA’ya son 100’de geçilip 2.liği de SANCAKTAR’a kaptırarak koşudan 3.ayrılırken formunu bulmaya başladığı görülüp bundan sonraki yarışında takibe alınmalıdır.

EYLÜL NİSA, bu formuyla bir üst grupta da başarılı olabileceğinin sinyallerini yaktı

05 Kasım Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (4) EYLÜLNİSA, startla birlikte ile birlikte liderliği alıp ön tarafta iyi bir tempoda kuran tay, son virajı 4 boy önde lider dönerken pisti ortalıyarak Muhammed Mir Bilgin ile 1,36,01’lik derece yaparak 3 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,56,28 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan MORGÜLÜM’ün 1,36,25 ve BAŞ HASEKİ’nin 1,36,78’lik derecelerinden daha iyi bir derece elde ederken, kısa ve orta mesafedeki start alacağı bir sonraki yarışında bu formuyla kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

DANIELAS DAUGHTER, bir sonraki yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bıraktı

05 Kasım Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (1) DANIELAS DAUGHTER, son düzlüğe ön grubun gerisinde çıkarak bekleme yapan safkan son 200’de orta kulvardan dış kulvara açılarak ataklarına başlayıp kuvvetli sprinti ile gelerek koşuyu 4.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp kesinlikle ihmal edilmemelidir.

DİLEK TEPESİ, ilk Maiden yarışında artık kazanacak güçte olduğu görüldü

05 Kasım Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (3) DİLEK TEPESİ, son 100’den sonra orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprinti ve 1,36,82’lik derecesi ile burun – baş farklarıyla yarışı 3.bitiren tay, fotoya 1.ve 2.olan safkanlardan daha canlı girerken, mesafe ayırt etmeden koşacağı bir sonraki Maiden yarışında her geçen gün üzerine koyduğu formuyla çok daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz. Yarış hayatına İstanbul’da çim pistte beşincilik yaparak başlayan tay, daha sonra İzmir çim pistinde start aldığı iki yarışında ikincilik ve dördüncülük elde ederken, ilk kez Bursa çim pistinde koştuğunu göz önüne alırsak Maiden'dan çıkması için artık bir sebep kalmadı.

KAFKASLI FIRTINASI'nın günün sürprizini yapacak ve Maiden'dan çıkacak gücü var artık

02 Kasım Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (11) KAFKASLI FIRTINASI, son 200’den sonra orta kulvardan safkanların dışına çıkan tay, son 100’de öndeki üç safkanın 10 boy gerisinde olmasına rağmen yapmış olduğu güzel sprintiyle yarışı 4.bitirirken, fotoya 1., 2.ve 3.olan safkanlardan daha canlı girdi. Hayatı boyunca start aldığı son 13 yarışında dört kez dördüncülük yapan tay, bu yarışı ile bir sonraki yarışında daha farklı koşabileceğinin işaretlerini vermiş olup dikkat diyoruz.

KARMA FELSEFESİ, bir sonraki yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin işaretlerini verdi

02 Kasım Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (10) KARMA FELSEFESİ, bekleme yarışı yaparak son düzlüğe ön grubun gerisinde çıkan safkan en dış kulvardan özellikle son 50’de kuvvetli sprinti ile gelip 3.lüğü kurtarırken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp takibe alınmalıdır.

GÖZLÜCE, günün yıldızı olurken üst gruplardaki yarışlarına göz kırptı

02 Kasım Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (11) GÖZLÜCE, son düzlüğe 5.çıkan safkan öndeki BERTAN’ın dışından ataklarına başlayıp son 200 geçildiğinde rakibini yakalayarak başa baş 1.lik mücadelesi verirken rakibine fotoya yakın hakimiyetini hissettirerek yarım boy farkla kazanma başarısını gösterdi. 1.39.10’luk bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan İLKNURUM’un 1.40.23, REİS ÖMER’in 1.40.34’lük derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

GÖLCÜKHAT ilk Maiden yarışını fazla zorlanmadan kazanabileceğinin işaretlerini nasıl verdi

02 Kasım Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (13) GÖLCÜK HAT, son viraj dönüldükten sonra son 400’de (9) YALINKILIÇ BEY’in 1 boy gerisinden kolay bir şekilde gelerek kazanacak gibi gelen tay, son 100’de binicisinin teşviklerine rağmen aradaki farkı eritemeyerek 1,30,43’lük derecesi ile yarım boy farkla koşuyu 2.bitirirken, son 800: 1,02,24 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan SALDA’nın 1,31,21 ve RODİ BABA’nın 1,32,84’lük derecesinden daha iyi bir derece elde etti. Diyarbakır Hipodromu’nda start aldığı 6 yarışında en iyi derecesi bir önceki koşusunda dilbağı denenerek beşinci olması bu kez ikinci olan (13) GÖLCÜKHAT’a dilbağı yararlı geldiği görülürken, bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

YALIN KILIÇBEY, günün yıldızı olurken bir sonraki yarışında da ihmale gelmeyeceğini gösterdi

02 Kasım Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (9) YALINKILIÇ BEY, son virajı dışındaki (13) GÖLCÜKHAT’ın 1 boy önünde dönen tay, rakibi bu metrelerde kolay görülmesine rağmen son 300’den sonra aprantisi Ali Şenbahar’ın tüm çabalarıyla yarım boy fark ve 1,30,29’luk derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 1,01,96 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan SALDA’nın 1,31,21 ve RODİ BABA’nın 1,32,84’lük derecesinden daha iyi derece elde ederken, İzmir, Adana ve Diyarbakır’da koşan tayın en iyi derecesi bir evvelki yarışında Adana çiminnde dördüncülüğü olması bu kez güzel bir derece ile kazanma başarısını gösterirken, bir sonraki yarışında da ihmal edilmeyecek isim olduğu görülmüştür.

PADOK AĞASI'na ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz

02 Kasım Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (6) PADOK AĞASI, son 200’de beşinci durumda olmasına rağmen dış kulvardan yapmış olduğu müthiş sprinti ve 1,31,35’lik derecesi ile koşuyu 2.bitiren tay, fotoya kazanan taydan daha canlı ve diri girerken, son 800: 1,03,12 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan RODİ BABA’nın 1,32,84’lük derecesinden daha iyi bir derece elde ederken, koşacağı bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

İlk kez dilbağı takısı denendi, beşinciliğiyle ilgi çekti, her geçen gün üzerine koyduğu formu ile ilk Maiden yarışına yeşil ışık yaktı

02 Kasım Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (5) KRAL EREN, son 200’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle koşuyu beşinci bitiren tay, fotoya 2., 3.ve 4.olan safkanlardan daha canlı ve diri girerken, hayatının ilk üç yarışında son sıralarda görülüp bu koşusunda dilbağı takısı denenerek farklı bir yarış çıkarıp 1,32,75’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan RODİ BABA’nın 1,32,84’lük derecesinden daha iyi bir derece elde ederken, koşacağı bir sonraki Maiden yarışında daha farklı koşacak işaretlerini vermiş olup mesafe ayırt etmeksizin dikkat diyoruz.

KILAVUZAĞASI, ilk yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

02 Kasım Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (3) KILAVUZAĞASI, yarışı ilk metrelerden itibaren ön tarafta kabullenen safkan son düzlüğe çıkıldığında iç kulvardan koşuya hakimiyetini hissettirirken dışından gelen KIZILTUĞ’a son 50’de karşı gelemeyip 2.liği de ÖZERDİNÇ’e kaptırarak koşudan 3.ayrıldı. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

KARA PATOZ'a ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz

02 Kasım Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (3) KARA PATOZ, son virajı dış kulvardan 10.durumda dönen tay, son 200’den sonra dış kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle yarışı 1,33,53’lük derecesi ile 4.bitirirken, fotoya üçüüncü olan safkandan daha canlı ve diri girmesiyle koşacağı bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

Dilbağı takısı çıkarıldıktan sonra başarılı yarışlar koşmaya başlayan tay, beni ilk Maiden yarışımda kesinlikle ihmal etmeyin dedi

02 Kasım Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (15) TARAÇ KIZI, son 200’den sonra orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle son 100’de liderliği alan tay, son metrelerde dışından kuvvetli gelen (4) RODİ BABA’ya direnemeyerek koşuyu 1,32,98’lik derecesi ile yarım boy farkla 2.bitirirken, koşacağı bir sonraki yarışına acele etmeyip sprintini son 100’e bırakması haline ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

GÜLENKIZIM, bir sonraki Maiden yarışında nasıl ihmale gelmeyeceğini gösterdi

01 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (11) GÜLENKIZIM, son 400’de içindeki (5) MACIRMETİN’in faullerine maruz kalan tay, bir anda dış kulvara giderken tekrar binicisi atını düzeltip koşuya adapte ederek 1,41,41’lik derecesi ile koşuyu 3.bitirirken, bugün için yarış içerisinde faullere maruz kalmasaydı daha farklı sonuç alabilirdi. Koşacağı bir sonraki ilk kum pist yarışında Maiden’dan çıkacak güçte bir isim olduğu görülmüştür, buna göre değerlendiriniz.

VİTAL, Dilbağı takısıyla farklı koşarak kazanma başarısını bir üst grupta da tekrarlayabilir

01 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (8) VİTAL, startla birlikte koşunun liderliğini alan tay, son virajı pisti ortalıyarak 2 boy önde lider dönerken son 200’den sonra farkı daha da açarak aprantisi Alican İnci ve 1,38,63’lük derecesi ile 4 boy önde kazanma başarısını gösterirken son 800: 0,57,96 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan ÖNERBEYİ’nin 1,40,33 ve KIRAT BEY’in 1,39,07’lik derecelerinden daha iyi bir derece gerçekleştirirken hayatının ilk yarışını 28/09 tarihinde Kocaeli’de koşup sekizinci olduktan sonra yaklaşık 2 ay sonra start aldığı bu yarışında dilbağı takısı denenerek farklı bir yarış sergileyerek dikkatleri üzerine çekmesiyle bu formuyla bir üst gruptaki ilk yarışında ihmal edilmemelidir.

KING AREL, beni takip listenize yazın sonra pişman olmayın dedi

01 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (4) KING AREL, yarışa adapte olmakta gecikerek bekleme yapan safkan orta kulvardan özellikle son 100’de kuvvetli atakları ile gelip yakın aralarla koşuyu 5.bitirirken o o gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdi. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini fazla uzatmayıp kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olup dikkat diyoruz.

FISTIKCAN, beni bu formum ile kaba kum pistte hangi hipodromda ve hangi grupta görürseniz sakın es geçmeyin benden uyarması

01 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (7) FISTIKCAN, orta kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya son 300’de hakimiyetini hissettiren safkan 200 geçildiğinde dış kulvara açılmak isteyip binicisinin atını düzeltmekle uğraşması sonucu bozulan aksiyonu ile içinden gelen GÜNDÜZDÜŞÜ’ne son 50’de karşı gelemeyerek koşudan 2.ayrıldı. Güzel formu ile koşacağı ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

SİYAH GÜL, ilk Maiden yarışını kazanacak güçte görüldü

01 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (11) SİYAH GÜL, son 300’de dışından gelen (1) KIRAT BEY’in binicisi ceza almamak için atını kafasını devamlı sağ tarafta tutarak faul yapmadan liderliği alıp farkı da 5 boya çıkartması ile (11) SİYAH GÜL'de fazla zorlanmadan boşlukta 1,39,97’lik derecesi ile yarışı 2.bitirirken, son 800: 0,59,04 oldu. Aynı gün diğe Maiden’i kazanan ÖNERBEYİ’nin 1,40,33’lük derecesinden daha iyi bir derece elde etti. Bursa ve Kocaeli pistlerinde koşan tay, start aldığı 9 yarışında tabelası bulunmayıp ilk kez ikinci olurken daha evvelki yarışlarında O.Gökçe ile katılıp ilk kez A.İnci ile start alması ile koşacağı bir sonraki ilk kum pist Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

UZUNBEY, başarılı bu koşusu ile eski günlerine döndüğünün işaretlerini verdi, beni orta ve uzun mesafeli koşularda bu tip gruplarda kazanacaklar listesine yazın dedi

01 Kasım Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (6) UZUN BEY, startla birlikte koşunun liderliğini alarak yarışı forse eden safkan rakiplerinin tüm ataklarına son 50’ye kadar direnirken dışından gelen EMİRSOY’a bu metrelerde karşı gelemeyerek koşudan 2.ayrıldı. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında dikkat diyoruz.

NAMIK BEY, Kocaeli pistini çok sevdi birinciliklerin arkası devam edebilir

01 Kasım Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (6) NAMIK BEY, start ile birlikte koşunun liderliğini alan tay, son virajı 2 boy önde dönerken son 200’den sonra farkı biraz daha açarak jokeyi K.Tokaçoğlu ve 1,34,84’lük derecesi ile 3 boy farkla kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,54,14 oldu. Hayatında İstanbul’da altı kez start alan tay, sentetik pistte bir kez ve çim pistte iki kez dördüncülük yaparken Kocaeli pistinde ilk kez koşmasına rağmen piste iyi uyum sağladığı ve güzel derece ile kazandığını göz önüne alırsak Kocaeli pistindeki ilk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun ihmal edilmemelidir.

Kocaeli pistinde 2x2 yapan safkan, ben bu formum ile koşacağım bir sonraki yarışımda da birinciliklerime devam ederim dedi

01 Kasım Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (3) TORAMANKAYA, grubun en gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan ve son virajı 9.dönen safkan en dış kulvara açılarak ataklarına başlayıp kuvvetli sprinti ile gelerek rakiplerine son 100’de hakim olarak kazanma başarısını gösterirken güzel formuyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

Beş ay ara verdikten sonra koştu, nefes açtı, geliştirdiği kondisyonu ile bir sonrasi yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin işaretlerini verdi

 

01 Kasım Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (6) ZİRKON, 150 gün aradan sonra start aldığı yarışında iç kulvardan ataklarına başlayıp son 300’den itibaren mücadeleye girişen safkan nefes yönünden zorlanıp rakiplerinin ataklarına son 100’de karşı gelemeyerek koşudan 6.ayrıldı. Bundan sonraki yarışında çok daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp takibe alınmasını öneririz.

PRENSES KARŞIYAKA beni bu formum ile üst gruplarda da ihmal etmeyin dedi

31 Ekim Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (8) PRENSES KARŞIYAKA, son 200’de koşunun liderliğini yapan (6) TUMTURAKLI’dan fazla zorlanmadan liderliği alıp jokeyi İlker Soyad’ın kontrolünde 1,5 boy önde 1,18,42’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,48,02 oldu. İlk 400/24,27 – 600/36,01 – 800/47,79 – 1000/0,59,44 – 1200/1,11,82 – 1300/1,18,42 oldu. Daha evvel katıldığı çim pist yarışlarında üçüncü ve altıncı durumda olan tay, bu kez kazanma başarısın gösterirken, aynı binicisiyle beş kez start alarak bu formuyla katılacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek isim olduğu görülmüştür.

KIZILVAZO, başarılı bu koşum ile formumu bulmaya başladım ilk yarışımda ihmal etmeyin dedi

31 Ekim Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (8) KIZILVAZO, iç kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki BOZKARA’yı son 200’de yakalayan safkan rakibine bu metreler geçildiğinde hakimiyetini hissettirip dışından gelen AĞDAŞLI’ya fotoya 50 metre kala karşı gelemeyerek koşudan 2.ayrılırken formunu bulmaya başladığı görülmesiyle koşacağı ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

FRENCH CADET, bu gruptaki üçüncülüğüm ile artık benim kazanmam yakındır dedi

31 Ekim Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (5) FRENCH CADET, iç kulvara girerek bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan TEVAZU ve QUEEN OF DARKNESS’la başa baş 1.lik mücadelesi verip rakiplerine az farkla geçilerek koşuyu 3.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Formunu bulmaya başladığı görülmesiyle ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

MUCİZE KIZ, benim bu yarışımı unutun ilk yarışımda daha farklı koşacağım benden söylemesi dedi

31 Ekim Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 7.Koşusu’nda; (6) MUCİZE KIZ, makineden 8 boy geç çıkış yaparak koşuya adapte olmakta gecikip grubun gerisinde kalan safkan son 200’den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayıp kuvvetli sprinti ile gelerek koşuyu yakın aralarla 5.bitirirken dikkat çekti. Bugün için makineden düzgün çıkış yapabilse çok daha farklı koşabilecek güçte görülüp ilk yarışında takibe alınmalıdır.

GOŞA, ilk yarışına nasıl göz kırptı

31 Ekim Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (6) GOŞA, ilk metrelerden itibaren önde yarışı forse eden LİMA’yı kovalayan safkan viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayıp rakibini yakalamaya çalışırken aradaki farkı eritemeyip son 100’de düşmeye başlayan temposuyla rakiplerine direnemeyerek koşudan 4.ayrıldı. Form durumu iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında ihmal edilmemelidir.

BEAUTIFUL WARRIOR, ilk Maiden çim pist yarışını kazanacak güçte görülmüştür

31 Ekim Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (6) BEAUTIFUL WARRIOR, son 600’den sonra jokeyinin kontrolü dışında dış kulvara açılan tay, oldukça zaman kaybederek diğer rakiplerinden 20 metre daha mesafe katetmesine rağmen 1,14,02’lik derecesi ile koşuyu 3.bitirirken, koşacağı bir sonraki çim pist Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek isim olduğu görüldü.

KATRECİK, benim bu yarışımı kesinlikle ölçü almayın ilk yarışımda daha farklı koşacağım dedi

31 Ekim Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (5) KATRECİK, starttan çok az tereddütlü çıkış yapan tay, binicisi yarış içerisinde yerini tam alamayarak 1000 startı geçilirken safkanların arasında kalarak trafik sorunu yaşamasıyla bir anda sekinciliği duruma düşüp son 600’den sonra jokeyinin kontrolü dışında (6) BEAUTIFUL WARRIOR dış kulvara savuralarak bariyere yakın erken bir şekilde virajı dış kulvardan dönmesi ile kazanan safkan ile bir ara 20 boy fark olup tekrar binicisi atını toparlayarak gruba sokması oldukça zaman kaybederek 4.olurken, ilk Maiden yarışında bu koşusundaki derecesini ve sıralamasını ölçü almayın, daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

LADY ELENI bir sonraki Maiden yarışımda beni ıskalamayın dedi

31 Ekim Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (8) LADY ELENI, son viraja sekizinci durumda giren tay, son 300’den sonra safkanların dışından yapmış olduğu güzel sprintiyle ön tarafa doğru gelmeye başladığı metrelerde içinden gelen (7) KARBELLA’nın önünde gezinerek jokeyinin kontrolü dışında dış kulvara çıkması oldukça bundan etkilenerek binicisi de atını tutmak zorunda kalırken, binicisi de atını tutarak koşuyu 7.bitirirken, koşacağı bir sonraki ilk çim pist Maiden yarışında çok daha farklı koşacak olup buna göre değerlendiriniz.

KARBELLA, benim bu koşumdaki derecemi ve sıralamamı ölçü almayın bir sonraki Maiden yarışımda ihmal etmeyin dedi

31 Ekim Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (7) KARBELLA, AGF’de % 26 (1) olan tay, bekleme yarışı yaparak son 400’de orta kulvardan 6.durumda olup safkanların dışına çıkmak istemesi son 400’den sonra sprinte başladığı anda binicisi kontrolü dışında son 300’de bir anda dış kulvara savrularak dışındaki (8) LADY ELENI’yi engelleyerek binicisi son 100’den sonra atını tutarak koşuyu 6.bitirirken, koşacağı ilk yarışında bu koşusunda yaptığı derecesini ve sıralamasını ölçü almayın, çok daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

HİLAL SULTAN ilk yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

31 Ekim Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 7.Koşusu’nda; (8) HİLAL SULTAN, grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp özellikle son 100’deki kuvvetli sprinti ile koşudan yakın aralarla 4.ayrılırken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. O gelişiyle 10 metre daha olsa 3.lüğü kurtarabilecek güçte bir isim olduğu görülüp ilk yarışında takibe alınmalıdır.

LAZKİYE, artık Maiden'dan çıkacak gücü buldu

31 Ekim Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (3) LAZKİYE, son viraja altıncı durumda iç kulvardan giren tay, son 500’den sonra orta kulvara açılarak son 400’den sonra dış kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle koşuyu 1,13,25’lik derecesi ile koşuyu 4.bitirirken, jokeyi Müslüm Çelik, 2 metre kala dördüncü oldum diyerek enseye basarak burun farkıyla dördüncü bitirmesi fotoya 1., 2.ve 3.olan taylardan daha canlı girerken, koşacağı ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

MÜNİRBEY, ilk Maiden yarışında kazanacak gücü buldu

30 Ekim Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (3) MÜNİRBEY, son 300’den sonra ön tarafa gelen tay, son 200’de içinden gelen (5) YAVUZ KRAL’a liderliği vermesine rağmen yarıştam tam kopmayarak 2 boy gerisinden 1,35,48’lik derecesi ve aprantisi Aziz Tekdemir ile koşuyu 2.bitirirken, son 800: 0,54,24 oldu. Adana çim pistinde dördüncü olduktan sonra Ankara pistine getirilen tay, ilk yarışında altıncı olup bu kez de ikinci olurken, sürekli üzerine koyduğu formuyla ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Üç ay aranın ardından koşup ikinci olan safkan, bir sonraki yarışına yeşil ışık yaktı

30 Ekim Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (4) KING FARRIER, 95 gün aradan sonra start aldığı yarışında ön grupta giderek GÜLNİŞAN’ı kovalayan safkan temposunu son viraj dönüldüğünde yükseltip mücadeleden kopmazken HAMASET’e karşı gelemese de 2.liği kurtararak dikkat çekti. 1.21.37’lik bitiriş derecesiyle koşacağı ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

SARNIÇ BEYİ, bir üst gruplarda bile başarılı olacak güçte görüldü

30 Ekim Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (1) SARNIÇ BEYİ, son virajı altıncı durumda dış kulvardan dönen tay, son 300’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle son 150’de (2) TUMBUL BERKSOY’dan liderliği alarak farkı da 2,5 boya çıkartıp Halis Karataş ve 1,35,08’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,53,60 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan YAVUZ KRAL’ın 1,35,13 ve AKYELE’nin 1,35,11’lik derecelerinden daha iyi bir derece gerçekleştirirken, bu grubun üzerinden bir safkan olup bir sonraki yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

KERVANTAY, bir sonraki yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bıraktı

30 Ekim Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 7.Koşusu’nda; (10) KERVANTAY, Son düzlüğe ön grubun gerisinde çıkarak bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 100’de canlı ve diri ataklarıyla gelip koşudan yakın aralarla 6.ayrılırken dikkat çekti. Bugün için hücumda geç kaldığı görülüp ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde çok daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

UĞURTAY, artık Maiden'dan çıkacak güce ulaştı

30 Ekim Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (6) UĞURTAY, son 150’de (3) OĞLUMBENİM’den liderliği almasına rağmen fotoda dışından kuvvetli gelen (7) AKYELE’ye liderliği vererek baş farkıyla koşuyu 1,35,13’lük derecesi ve jokeyi Vedat Abiş ile 2.bitiren tay, start aldığı 5 koşusunu çimde koşup Ankara kumunda 1 kez koşarken, İstanbul çiminde dördüncü bulunması ilk kez ikinci olması ile artan formuyla bir sonraki Maiden yarışını kazanacak gücü bulduğu görülmüştür.

Yarış koştukça formunu bir adım daha ileriye taşıyan safkan beni ilk yarışımda kesinlikle ihmal etmeyin dedi

30 Ekim Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (7) HALDUN, son 300’den itibaren iç kulvara girerek bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan etkili sprinti ile gelip 2.liği son anda KAZANLI’dan kurtarırken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında dikkat diyoruz.

COUPAGE, beni ilk yarışımda sakın es geçmeyin yoksa pişman olursunuz dedi

30 Ekim Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (2) COUPAGE, bekleme yarışı yapan safkan dış kulvardan son 200’den itibaren ataklarına başlayıp kuvvetli sprintiyle gelerek öndeki DAFNE THE GIRL ile arasındaki farkı her geçen metrede azaltıp koşudan 2.ayrılırken o gelişiyle 10 metre daha olsa kazanabilirdi. Güzel formu ile koşacağı ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

UÇUK, artık kazanmaya çok yakın

30 Ekim Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (7) UÇUK, son 200’den sonra dış kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle yarışı 1,42,08’lik derecesi ile 4.bitirirken, fotoya 1.ve 2.olan taylardan daha canlı girdi. Bütün yarışlarını İzmir’de koşan tay, üç çim ve üç kum pist yarış koşarken, devamlı jokeyi F.Avcı start alıp koşacağı bir sonraki yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

SEMBOL TAY, beni takip listenize alın sonra pişman olmayın dedi

30 Ekim Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 7.Koşusu’nda; (7) SEMBOL TAY, bekleme yarışı yapan safkan orta kulvardan son 200’den itibaren ataklarına başlayıp etkili sprinti ile gelerek koşuyu 3.tamamlarken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini fazla uzatmayıp kısaltması halinde etkili formuyla daha farklı koşabilecek güçte isim olup takibe alınmalıdır.

OĞLUM MUTLU, bir sonraki Maiden yarışında kazanacak güçte bir isim olduğunu gösterdi

 

30 Ekim Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (6) OĞLUM MUTLU, son 200’den sonra (1) FRENKLİ EFESİ farkı açarak birinciliği garantilemesiyle boşlukta fazla zorlanmadan koşuyu Halil Kaplan ve 1,40,78’lik derecesi ile 2.bitirirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan KIVRIK’ın 1,40,80’lik derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirdi. Fotoya canlı ve dirişi ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kazanacak güçte bir isim olduğu görülmüştür.

OLIGARCH'ı ilk yarışında bu formuyla üst grupta da ihmal etmeyin

27 Ekim Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (7) OLIGARCH, startla birlikte koşunun liderliğini alan tay, son virajı pisti ortalıyarak 3 boy önde dönerken son 300’den sonra farkı da her geçen metre açıp 9 boy önde jokeyi Gökhan Kocakaya ve 1,26,21’lik derecesiyle kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,49,55 oldu. Aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan DAME TIME’nin 1,26,57’lik derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirirken koşacağı bir sonraki yarış için de oldukça ümit vermiştir.

Sentetik piste çok iyi uyum sağlayıp arka arkaya başarılı yarışlar çıkaran tay beni bu formum ile sentetik pistte hangi grupta görürseniz görün ihmal etmeyin dedi

27 Ekim Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (2) HERMIONE GRANGER, temposunu son 600’den itibaren yükselterek dış kulvardan yaptığı atakları ile liderliği son 400’de içindeki rakiplerinden alan safkan son 200’den itibaren dışından farkı her geçen metrede azaltarak gelen YENNEFER’a fotoya kadar başarılı bir şekilde karşı gelip kazanma başarısını gösterirken 1.25.28’lik bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

ROSSO beni takip listenize yazın bu tip gruplarda sakın ıskalamayın dedi

27 Ekim Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (6) ROSSO, aşırı bekleme yapan safkan özellikle son 100’de dış kulvardan etkili atakları ile gelmesine rağmen yetiştiremeyerek koşudan 6,ayrılırken o gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdi. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini fazla uzatmayıp kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp takibe alınmalıdır.

LENORA İlk Maiden yarışını kazanacak güçte görüldü

27 Ekim Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (9) LENORA, starttan 1 boy tereddütlü çıkış yapan tay, son viraja 7.durumda girerken pisti de ortalıyarak önündeki safkanların dışına çıkması zaman ve aksiyon kaybına neden olup son 400’de koşunun liderliğini yapan (2) DAME TIME ile 7 boy fark olmasına rağmen son 200’den sonra yapmış olduğu müthiş sprintiyle farkı yarım boya düşürerek 1,26,66’lık derecesi ile koşuyu 2.bitirirken, o gelişi ile 10 metre daha olsa yarışı kazanabilirdi. Bugün için kazanan safkan kadar başarılı koşmuş olup bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidi. Yarıştaki temposu 200/15,17 – 400/26,18 – 600/38,22 – 800/50,20 – 1000/1,02,11 – 1200/1,14,07 – 1400/1,26,56 olmuştur.

TOŞURNAZ artık Maiden'dan çıkacak gücü buldu

27 Ekim Çarşamba günü Elazığ Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (5) SİVEREK GÜLÜ, startla birlikte koşunun liderliğini aldı. Son virajı bu tay 1,5 boy önde dönerken (6) TOŞURNAZ’da ikinci durumda döndü. Son 200’den sonra (5) SİVEREK GÜLÜ birinciliği garantilemesiyle boşlukta (6) TOŞURNAZ, koşuyu 2.bitirirken, 1,50,01’lik derecesi ve fotoya canlı girerken, koşacağı bir sonraki Maiden yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

ÇİNLİYAR'ı ilk yarışında ihmal etmeyiniz

27 Ekim Çarşamba günü Elazığ Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (1) ÇİNLİYAR, starttan 2 boy tereddütlü çıkış yapan tay, ön tarafta (2) SON NİSAN ABLASI ve (7) NAZKIZ devamlı birincilik mücadelesi yaparak son viraj dönülürken bu iki tayın dışına açılarak son 400’den sonra içindeki (2) SON NİSAN ABLASI ile son 100’e kadar başa baş mücadele edip daha sonra liderliği alıp farkı da açarak 1,49,52’lik derecesi ve aprantisi Abdullah Çankaya ile 3,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,59,68 oldu. Elazığ pistinde bir evvelki yarışını 4.bitirmesi aynı biniciyle bu kez kazanırken koşacağı ilk yarışında ihmal edilmemelidir.

TURNALI REİS bu formum ile bir sonraki yarışımda ihmal etmeyin dedi

27 Ekim Çarşamba günü Elazığ Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (8) TURNALI REİS, orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200’den itibaren içindeki ÖZÜMTURAÇ ve dışındaki BABA YAGA ile başa baş 1.lik mücadelesi veren safkan aralarında kalıp istediği sprintini yapamayarak son 50’de düşmeye başlayan temposuyla koşudan 3.ayrılırken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

KETENCE BEYİ, beni takip listenize yazın sonra pişman olmayın dedi

27 Ekim Çarşamba günü Elazığ Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (2) KETENCE BEYİ, grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 50’de kuvvetli atakları ile gelip yakın aralarla koşuyu 5.tamamlarken o gelişiyle 10 metre daha olsa 4.lüğü kurtarabilirdi. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini fazla uzatmayıp kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte görülüp takibe alınmalıdır.

Yarış koştukça formunu bir adım daha ileriye taşıyan tay ilk Maiden yarışımda beni ihmal etmeyin dedi

26 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (6) YALINKILIÇ BEY, yarışa adapte olmakta gecikerek bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 100’de kuvvetli atakları ile gelip yakın aralarla koşudan 4.ayrılırken o gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdi. Formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmalıdır.

DELİ OSMAN, bir sonraki Maiden yarışına nasıl göz kırptı

26 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (2) DELİ OSMAN, grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 100’de kuvvetli atakları ile gelip yakın aralarma koşuyu 5.bitirirken o gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdİ. Bugün için hücumda geç kaldığı görülüp ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı sonuç alacaktır.

SAF KROM beni bu formum ile hangi grupta görürsein görün ihmal etmeyin dedi

26 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (2) SAF KROM, iyi bir makine çıkışı yapıp ön tarafa düşmesine rağmen numara götürmeyip gereksiz yere bekleme yaparak makineden 5 boy geç çıkan koşu içerisindeki en ciddi rakibi POWER OF WOMAN’ın son 800’de liderliği alarak yarışı forse etmesine izin veren safkan daha sonra tüm çabalarına rağmen yakalayamayıp koşudan 2.ayrıldı. Halbuki bugün için önde numara götürmesi halinde bugün içik çok daha iyi sonuç alabilirdi, form durumu gayet iyi olup ilk yarışında ihmal edilmemelidir.

Bir süre ara verdi, Urfa’da güzel bir hazırlık dönemi geçirdi, çıktığı gibi kazanan safkan, üst gruptaki bir sonraki yarışı için de ümit verdi

26 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (6) VAHŞİ KIZ, 108 gün aradan sonra start aldığı yarışını ön tarafta kabullenerek forse eden safkan kolay tempoda son düzlüğe çıkıp rakipleri ile arasındaki farkın kapanmasına fotoya kadar izin vermeden çıktığı gibi beyaz bayrak ayna yaparak kazanma başarısını gösterirken 1.13.80’lik güzel derecesiyle bundan sonraki yarışı için de oldukça ümit vermiştir.

CHARLIE, benim bu yarışımı ölçü almayın, ilk yarışımda dahha farklı sonuç alırım dedi

26 Ekim Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (4) CHARLIE, temposunu son 600 geçildiğinde yükselterek yarışın liderliğini son viraj dönüldüğünde ele geçiren safkan içinden ve dışından gelen rakiplerine son 100’de yakalansa da fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp yakın aralarla koşuyu 4.tamamlayarak dikkat çekti. Form durumu gayet iyi olup ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Formunu bulmaya başladığını bu koşusu ile belli eden safkan, ilk yarışına yeşil ışık yaktı

26 Ekim Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (10) HAWAI STORM, bekleme yarışı yapan safkan iç kulvara girerek özellikle son 100’de öndeki RADİN ile arasındaki farkı güçlü sprintiyle her geçen metrede azaltıp koşudan 2.ayrılırken o gelişiyle bir aksiyon daha olsa kazanabilirdi. Formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

QUEEN SALIMA ilk yarışımda daha farklı sonuç alırım benden söylemesi dedi

26 Ekim Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (5) QUEEN SALIMA, 71 gün aradan sonra start aldığı yarışında temposunu son viraj dönüldüğünde yükselterek iç kulvardan ataklarına başlayan safkan özellikle son 100’de nefes yönünden zorlanıp rakiplerine karşı gelemeyerek koşudan 4.ayrılırken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini vermiştir.

NURESRA günün yıldızı olurken bu formuyla üst gruplarda da ihmale gelmeyeceğini gösterdi

26 Ekim Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (5) NURESRA, ilk metrelerden itibaren numarayı ele geçirerek koşuyu forse eden safkan temposunu son düzlüğe çıkıldığında da bozmayıp rakiplerinin tüm ataklarına fotoya kadar başarılı bir şekilde karşı gelip kazanma başarısını gösterirken 1.31.34’lük bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan GERÇEK HANIM’ın 1.31.86, UÇAN ASYA’nın 1.32.66’lık derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de oldukca ümit vermiştir.

Üç ay aranın ardından koşup üçüncü olan tay, ilk Maiden yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

25 Ekim Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu’nda; (6) TIME OF HONOR, 106 gün aradan sonra start aldığı yarışında makineden 2 boy tereddütlü çıkarak bekleme yapan safkan dış kulvara açılarak ataklarına başlayıp etkili sprinti ile gelip koşudan 3.ayrılırken fotoya 2.olan rakibinden daha canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. İlk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp takibe alınmalıdır.

DOKUZBAKIRLI, günün yıldızı oldu 10 boy önde kazanıp umut saçtı

25 Ekim Pazartesi Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (3) DOKUZBAKIRLI, ilk metrelerden itibaren yarışa ön grupta başlayıp son düzlüğe çıkıldığında liderliği alan safkan bu metreler geçildiğinde rakipleri ile arasındaki farkı giderek açıp fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterirken binicisinin elinde daha sermaye olduğu görülmesi ve 1.19.50’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan LİKAKİ’nin 1.20.60’lık derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

TORİÇEM bir sonraki kaba kum pist yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini verdi

25 Ekim Pazartesi Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (2) TORİÇEM, bekleme yarışı yaparak son düzlüğü ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan özellikle son 100 geçildiğinde kuvvetli atakları ile gelip koşuyu yakın aralarla 6.bitirirken dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini fazla uzatmayıp kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp kesinlikle ihmal edilmemelidir.

BORN TO LEAD, beni ilk yarışımda ihmal etmeyin yoksa pişman olursunuz dedi

25 Ekim Pazartesi Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (15) BORN TO LEAD, son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayıp ön grupta mücadele eden safkan son 50’de düşmeye başlayan temposuyla rakiplerine karşı gelemeyip koşudan 6.ayrılırken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte görülmüştür.

ASLIŞAHANE, beni bu formum ile koşacağım bir sonraki yarışımda ihmal etmeyin dedi

25 Ekim Pazartesi Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (4) ASLIŞAHANE, bekleme yarışı yapan safkan son 200’den itibaren en dış kulvardan ataklarına başlayıp içindeki SÜPER BIRD ile arasındaki farkı fotoya kadar giderek azaltarak koşudan 2.ayrılırken o gelişiyle 10 metre daha olsa kazanabilirdi. Form durumu gayet iyi olup ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

ONKUT günün yıldızı olurken beni üst gruplarda da ihmal etmeyin dedi

25 Ekim Pazartesi Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu’nda; (6) ONKUT, startla birlikte yarışın liderliğini ele geçirerek koşuya tempo veren safkan dışından gelen AKDENİZ RÜZGARI’nın tüm ataklarına fotoya kadar başarılı bir şekilde karşı gelerek kazanma başarısını gösterirken 1.23.72’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan SARI KARINCA’nın 1.24.28’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

YENİÇAĞLI ilk yarışında nasıl ihmale gelmeyeceğinin sinyallerini verdi

25 Ekim Pazartesi Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; (8) YENİÇAĞLI, bekleme yarışı yaparak son düzlüğe ön grubun gerisinde çıkan safkan dış kulvardan özellikle son 100’de kuvvetli atakları ile gelip yakın aralarla koşuyu 4.tamamlarken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp değerlendirilmelidir.

OBRADA beni kısa ve orta mesafeli yarışlarda sakılın ıskalamayın sonra pişman olmayın dedi

 

25 Ekim Pazartesi Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (4) OBRADA, startla birlikte liderliği alarak numara götüren safkan temposunu son düzlüğe çıkıldığında bozmayıp jokeyinin teşvikleriyle farkı fotoya kadar daha da açarak çıktığı gibi beyaz bayrak ayna yapıp kazanma başarısını gösterirken 1.12.65’lik güzel derecesiyle bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

Dört ay aranın ardından koştu, ikinci oldu artan kondisyonu ile ilk yarışına göz kırptı

19 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda gerçekleştirilen günün 2.Koşusu’nda; (8) ROLLING THUNDER, 112 gün aradan sonra start aldığı yarışında bekleme yaparak son virajı 6.dönen safkan iç kulvara girerek ataklarına başlayıp özellikle son 200’deki etkili sprinti ile koşuyu 2.tamamlarken dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmesi ile kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Rakiplerinin 6 boy önünde kazanıp günün yıldızı olan safkan beni üst gruplarda da ihmal etmeyin dedi

19 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda gerçekleştirilen günün 3.Koşusu’nda; (6) GRAY RUNNER, temposunu son 400’den itibaren yükselterek dış kulvardan ataklarına başlayan safkan rakiplerine kısa bir mücadeleden sonra hakimiyetini hissettirip son 300 geçildiğinde hakimiyetini hissettirerek fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterirken 1.22.37’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan ANGEL OF SAND’in 1.22.86’lık derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

Beyaz bayrak ayna yapıp güzel bir derece ile kazanan safkan, beni ilk yarışımda da kazanacaklar listenize yazın sizi mahçup etmeyeceğim dedi

19 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda gerçekleştirilen günün 6.Koşusu’nda; (7) GÜZELÇOCUK, yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren ele geçirerek koşuyu forse eden safkan viraj dönüldüğünde pisti ortalayıp rakiplerinin tüm ataklarına fotoya  kadar başarılı bir şekilde karşı gelerek beyaz bayrak ayna yapıp kazanma başarısını gösterirken 1.25.19’luk bitiriş derecesi ve son 800’ünün 0.51.56 olduğunu da göz önüne alırsak bundan sonraki yarışında da mutlaka değerlendirilmelidir.

AYNİŞAN bu koşusu ile her geçen gün eski günlerine döndüğünün izlenimlerini bıraktı

19 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda gerçekleştirilen günün 6.Koşusu’nda; (10) AYNİŞAN, son 300’de orta kulvardan ataklarına başlayacağı anda BİDANEM ve KESVACANGÜN’ün arasında kalan safkanın binicisi atını dış kulvara almak zorunda kalıp zaman kaybı yaşarken etkili sprinti ile gelerek yakın aralarla koşuyu 3.bitirirken bugün için çok daha farklı sonuç alabilirdi. Formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmalıdır.

Kapalı gözlük ve dilbağı denendi, başarılı bir yarış çıkartarak ikinci oldu, gelişen form durumu ile ilk Maiden yarışında kazanacak güçte görüldü

19 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda gerçekleştirilen günün 8.Koşusu’nda; (8) PRINCESS CUVEE, önde yarışı forse eden ANGEL OF SAND’i kovalayan safkan son 400’den itibaren orta kulvardan ataklarına başlayıp rakibinin dışından gelerek yakalamaya çalışırken fotoya kadar aradaki farkı ancak 2 boya düşürerek koşudan 2.ayrıldı. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ve canlı görünümüyle ilk yarışında ihmal edilmemelidir.

Güle oynaya kazanıp Maiden’a el sallarken günün yıldızı olan tay bir sonraki yarış için umut saçtı

19 Ekim Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda gerçekleştirilen günün 1.Koşusu’nda; (10) MAVİ YAZMA, yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren alarak koşuyu forse eden safkan son düzlüğe çıkıldığında temposunu bozmayıp rakipleriyle arasındaki farkı her geçen metrede açarak fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterirken 1.19.83’lük bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan BORA KIZI’nın 1.20.84, BÜYÜKALAN BEYİ’nin 1.22.60’lık derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

Diyarbakır pistine iyi uyum sağlayan tay, benim bu hipodromda Maiden’dan çıkmam yakındır dedi

19 Ekim Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda gerçekleştirilen günün 3.Koşusu’nda; (1) COSMIC GOLD, son 400’den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki BORA KIZI’nın farkı açarak 1.liği garantilemesiyle 2.liği kurtarıp fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekerken bundan sonraki yarışında ihmale gelmeyecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

Hayatının ilk yarışını koştu, son 50’ye kadar lider geldi, üçüncülüğüyle göz doldurda yarış görme avantajı ile ilk Maiden yarışına yeşil ışık yaktı

19 Ekim Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda gerçekleştirilen günün 7.Koşusu’nda; (3) MİRHAD CAN, yarış yaşamının ilk startını alan safkan önde numara götürüp son 50’de HOROZ BEYİ’ne yakalanıp dıştan gelen BÜYÜKALAN BEYİ’ne de karşı gelemeyerek koşudan 3.ayrılırken kabiliyetli bir isim olduğunu belli etti. Bundan sonraki yarışında çok daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmesi ile kesinlikle ihmal edilmemelidir.