​Bugün sizler için antrenörlük hayatında Nirvana'ya çıkmış Erol SÖĞÜTLÜ ile söyleşi tadında bir yazımı paylaşacağım. Dile kolay tam yarım asırdır at camiasına hizmet eden, biz camia çalışanları için duayen antrenör, siz yarışseverlerin pek göz önünde görmediği Erol ağabey ile sabah idman bitimi biraz sohbet ettik.

                    Kendisi ile röportaj yapmayı isterdim. Ancak yıllar önce yaptığımız röportajı bahane göstererek bu isteğimi nazikçe geri çevirdi. Fakat yıllarca yarış dünyası dergisi ve LİDERFORM'a hizmet ederken edindiğim tecrübe ile kendisinden ufakta olsa sohbet tadında bir röportaj yaptım.

                    1951 yılında İzmir' in ilçesi Seydiköy (Şimdi adı Gaziemir)' de dünyaya gelen Erol SÖĞÜTLÜ camiamıza 1972 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Birçok bilgili ve tecrübeleri birbirinden değerli at sahibi ve antrenör ile çalışarak kendini geliştirdi. (Unuttukları olabilir diye verdiği isimleri ayıp olur diyerek yazmamı istemedi) İlk koştuğu at ise Adıvar isimli Arap atı olduğunu belirtti.

                    Başarılı bir çalışma hayatı sonrası. bugünlere gelen   Erol ağabey.  Camiamızda uzun yıllar hizmet etmesinin en önemli sebebinin içinde ki at sevgisi olduğunu belirtmeden geçmedi. Bu sevgi ile başladığı çalışma hayatı yıllar içerisinde meslek haline geldiğini ve hali hazırda İzmir Şirinyer Hipodromun da 10 yılı aşkın bir süredir sayın N.Arif KURTEL'e ait Kurtel ekürisin de görevini sürdürmektedir. Birçok başarıya elinde ki imkanlar dahilinde başarmaktadır. Ayrıca çiftlik hayatı ile de ilgilenen duayen antrenör, sınırsız bilgi birimini her alanda kullanmaktadır.

                     Kendisine sorduğum sorularda antrenörlük mesleğinin bir sonu olmadığını ve her gün yeni şeyler öğrenildiği kanaatini çıkardım. Kendisinin yine de bilgi birikiminin çok olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Kurtel ekürisi ile uzun yıllardır İzmir Şirinyer Hipodromunda birlikte bir çalışma hayatı olan Erol SÖĞÜTLÜ'ye birkaç soru sorarak bu söyleşimizi noktalamak istiyorum.

                    Necati DOĞAN: Başarılı bir antrenör olarak yeni nesilden yetiştirdiğiniz genç antrenörler var mı? Var ise bilgilerinizi gençler ile paylaşıyor musunuz?

                    Erol SÖĞÜTLÜ: Tatbikî var. Başta Şaban ÖNCEL olmak üzere bu bilgileri elimden geldiğince genç antrenörler ile paylaşıyorum.  Ancak camiamızda bilgi birikimi bitmez. Gençlerinde üzerine koyarak yollarına devam etmeleri gerekir.

                    Necati DOĞAN: At camiamızın, yani atçılığımızın geldiği noktayı nasıl görüyorsunuz? Kurtel ekürisi ile çalışmalarınız ne yönde ilerliyor? Bizlere bahseder misiniz?

                    Erol SÖĞÜTLÜ: Yıllar içerisinde hipodromlarımız çoğalınca camiamız hem at hem de çalışanlar olarak büyüdü ve çoğaldı. Üniversite mezunu antrenörler camiamıza gelerek hizmet vermeye başladı. Yarış adetleri, dolayısıyla koşular arttı. Düşüncem şudur ki, YKK başta olmak üzere camiamızın her kademesinde verilen hizmeti başarılı buluyorum. Hipodromumuz için söylemek gerekirse TJK çalışanları ve yarış günleri bakanlığımıza bağlı görevlilerin verdiği hizmetlerinin yerinde olduğunu ve özellikle hipodromumuz TJK çalışanları, idari kademesi başta olmak üzere özverili olmaları sayesinde, birçok sorun hallediliyor diye düşünüyorum. Ancak camiamıza uzun yıllardır birçok alanda hizmet veren öncü at sahibi Sayın N.Arif KURTEL'in TJK'da Asli üye seçilmemesini ben şahsım olarak yadırgıyorum ve üzülüyorum. Kendisi, camiamıza gerek Türkiye'de gerekse Türkiye adına Amerika Birleşik Devletleri'nde hizmet ederek ve İngiliz atçılığına yeni kanlar getirerek, en üst seviyede hizmet etmektedir. Bu hizmetlerinin karşılığı Asli üye olarak seçilmemesi beni üzmektedir.

                   Necati DOĞAN: istirahat etmeniz gereken zaman zarfında bize ayırdığınız süre için teşekkür ederim.

                   Erol SÖĞÜTLÜ:  Ben teşekkür ederim. Ayrıca herkesin sağlıcakla kalmasını dilerim. HOŞÇAKALIN.

Not: Maskesiz fotoğraf daha önce ki röportaj dan alıntıdır.