Murat Gündüzeli 'den bir daha korku tüneli yaşatmasını istemiyoruz 

18 Eylül Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 2 koşuda ALTINKURUŞ isimli safkanla pratosto çekilen koşuda jokey Murat Gündüzeli 5 gün at binmeme cezası aldı. Ceza gün üzerine yorum yapmak istemiyoruz. Murat Gündüzeli'ne ne oldu?  Son 350'den sonra yaşanan olaylar, kırbaçlar iki sefer kulvar daratmalarında inanılacak gibi değil. Meslektaşı kulvar açıp kapatmak yaparak sonuncusunda yıkılma tehlikesı M.Demirbaş geçirdi ve atını dışa alarak fotoya yaķın safkan üstüne yatarak M.Gündüzeli  temasta bulundu. Son 350'den sonra korku tüneli gibi olayların içerisinde bir daha jokey Murat Gündüzeli'ni görmek istemiyoruz. BARLIKEFE isimli atın Aprantisi Alican İnci dışındaki SÜMERHAN, TUNCASOYLU'ya safkanının kontrol edemeyip dışındaki iki safkana faul yaptı, yasal 7 günlük süre hakkını kullandı.

KOMİSERLER KURURU KARARI 

Koşuda 5 numarada kayıtlı MUHLİS AĞA isimli atın Antrenörü YASEMİN KARAKÜÇÜK, 1 numarada kayıtlı BARLIKEFE isimli atın, atının aksiyonunu son düzlükte bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto çekmiştir. Yapılan inceleme sonucunda; Protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

Koşuda 9 numarada kayıtlı ALTINKURUŞ isimli atın Antrenörü MERVE ER, 2 numarada kayıtlı ÇIĞRÜZGARI isimli atın, atının aksiyonunu son düzlükte bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto çekmiştir. Yapılan inceleme sonucunda; Protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

Koşuda 2 numarada kayıtlı ÇIGRÜZGARI isimli atın Binicisi MAHSUN DEMİRBAŞ, koşuda protestoya çekilmesine sebep olmuştur. Binici Komiserler Kuruluna çağırılmış, sözlü savunması yeterli görülmesi nedeniyle sözlü olarak uyarılmıştır.

Koşuda 1 numarada kayıtlı BARLIKEFE isimli atın Binicisi ALİCAN İNCİ, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ALİCAN İNCİ; ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendisinin isteği üzerine savunmasını 7 gün içerisinde vereceğini beyan etmiştir.

Koşuda 9 numarada kayıtlı ALTINKURUŞ isimli atın Binicisi MURAT GÜNDÜZELİ, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MURAT GÜNDÜZELİ; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (C) bendleri gereğince 5 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

--------------------------------------------------

Bursa 5 koşuda Mertcan Çelik  son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmekten 3 gün At binmeme cezası verildi.

KOMİSERLER KURURU KARARI 

Koşuda 4 numarada kayıtlı STARTAY isimli atın Binicisi SİNAN ÇETİN, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici SİNAN ÇETİN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 8 numarada kayıtlı EL MESCALERO isimli atın Binicisi MERTCAN ÇELİK, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MERTCAN ÇELİK; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (B-1) ve (C) bendleri gereğince 562 TL para cezası ve 3 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.