6 Eylül Pazar günü Izmır Şirinyer Hipodromu'nda yapılan 7 koşuda EMPEROR SlON (3) AGF %43 (1) at olan safkan bekleme yarışı yapan EMPEROR SlON iki atın dışından kolay tempoda gittiği 700 metre civarında her kes kendi kulvarında giderken GRAND ZOFF isimli safkanın jokeyi Barış Kurdu YAHYAHAN'ın kulvarına bir anda girmesi atını yıkılmadan Mercan Çelik mücadele vermesi dışındaki BULL HEAD dışa hafif açılması EMPEROR SlON bundan etkilenip dışa doğru açılırken atın üstünde dengesini kaybeden  M.M.Bilgin attan düşerek safkan yarışı derecesiz bitirdi. Binici M.M.Bilgin'in bir sağlık problemi yoktur.

KOMİSERLER KURULU KARARI

3 numarada kayıtlı EMPEROR SION isimli atın aprantisi Muhammed Mir BİLGİN koşunun yaklaşık son 700 metrelerinde atından düşmüştür. Pist Muayene Hakemlerince inceleme yapılmış ve kazaya sebebiyet verecek şekilde pisten kaynaklanan herhangi bir olumsuz durum görülmediği bildirilmiştir.

6 numarada kayıtlı BULL HEAD isimli atın Aprantisi Fırat ARSLAN koşunun son virajında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden, savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve sözlü olarak uyarılmıştır.

8 numarada kayıtlı GRAND ZOFF isimli atın jokeyi Barış KURDU koşunun son virajında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden, savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen apranti savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi ve 2. maddesi gereği ihtar ve 1164 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.