5 Eylül Amerika Churchill Downs Hipodromu'nda Kentucky Derbisini Hayeller gerçek oldu AUTHENTIC Jokeyi john Velazguez ile kazandı ikinci ağır Fovori TIZ THE LOW oldu. Antrenör Bob Buffett bu önemli koşuyu 6. Kez kazanırken jokeyi John Velazguez 3.kez kazandı. Covid 19 dolayı atın ilgilileri haricinde tarihinde ilk kez Kentucky Derbisini seyircisiz koşuldu.

ABD’de “Sporun En Güzel 2 Dakikası” olarak bilinen Kentucky Derby’nin 146.sı 5 Eylül Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece TSİ 02.01’de koşuldu. Pandemi nedeniyle bu yıl seyircisiz olarak gerçekleştirilen Churchill Downs Hipodromu’ndaki Kentucky Derby’i Spendthrift, Madaket, MyRaceHorse Haraları ve Starlight Racing ortaklığındaki, Bob Baffert’in antrene ettiği Authentic (Into Mischief – Flawless / Mr. Greeley) jokeyi John Velazquez ile kazandı.

2000 metre kum pistteki, Triple Crown’ın bu yıla mahsus ikinci ayağını oluşturan Kentucky Derby’de bu yıl 3 yaşlı 15 tay birincilik mücadelesi verdi. Startın verilmesinden bir süre sonra öne düşüp bilinen stiliyle koşuda tempoyu belirleyen Authentic, koşunun büyük favorisi Tiz The Law’un düzlük üzerindeki tüm ataklarına başarıyla yanıt vererek adını tarihe yazdırdı.

146. Kentucky Derby’de ikinciliği Manuel Franco idaresinde koşuya favori olarak katılan ve Triple Crown’ın bu yıl ilk ayağı olarak koşulan G1 Belmont Stakes’in galibi Tiz The Law  (Constitution – Tizfiz / Tiznow) elde ederken, Mr. Big News (Giant’s Causeway – Unappeased / Galileo) üçüncü, Honor A.P. (Honor Code – Hollywood Story / Wild Rush) ise dördüncü oldu.

Kazanan Authentic, 2.00.61’lik bitiriş derecesiyle 2001 yılından bu yana en iyi, tarihte ise en iyi 7. dereceyle galibiyete ulaştı.

2018 yılı Keeneland Satışları’ndan 350.000 Dolar bedelle alınan ve 9 Kasım 2019 tarihinde Del Mar’da kariyerine kazanarak başlayan Authentic, 4 Ocak günü G3 Sham Stakes ve akabinde 7 Mart’ta G2 San Felipe Stakes’i kolay kazandı ve 3’te 3 yaptı. 6 Haziran’da G1 Santa Anita Derby’de Honor A.P.’nin ardında ilk ve tek mağlubiyetini alan Authentic, 18 Temmuz günü G1 Haskell Stakes’te bir kez daha zafere uzanmıştı. 146. Kentucky Derby zaferiyle birlikte Authentic, kariyerinin 6. startında 5. birinciliğine imza attı.

Authentic’in zaferiyle birlikte antrenör Silver Charm (1997), Real Quiet (1998), War Emblem (2002), American Pharoah (2015) ve Justify’dan (2018) sonra 6. Kentucky Derby zaferine uzanırken, Ben Jones’un rekoruna ortak oldu.

AUTHENTIC  SOY GÜTÜĞÜ 

BOB BAFERRT 6.inci derbisini kazandı

 

ENABLE Kraliçe hala saltanatını sürüyor. Kempton parkta G-3 çok kolay kazandı.Duygusal bir Frankie Dettori etkinliği kraliçe ENABLE'ye saygısını sunuyor.