Hipodromlarda gönüllü karantina ve giriş-çıkışların sınırlandırılması

Atçılık camiamızın değerli mensupları,

Dünyanın tamamını etkisi altına alan Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında bugüne kadar Devletimizin açıkladığı ve yayınladığı her türlü kararı dikkatlice inceleyerek, Hipodrom ve Haralarımız için aldığımız ve duyurularımız vasıtasıyla sizlerle paylaştığımız tüm tedbirleri sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız, 27.03.2020 tarihinde (dün) ulusa seslenerek kamuoyuna bir takım yeni tedbirleri açıklamış ve yaptığı açıklamada anılan hastalığın giderek yaygınlaşarak daha çok can aldığının ve çok ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğumuzun altını çizmiştir. Tedbirlerin ne kadar süreceğinin halkımızın uygulamadaki kararlılığının belirleyeceğini ve alışveriş ihtiyacı dışında sokağa çıkmayarak tedbirlerin etkinliğini artırmanın şart olduğunu belirtmiştir. Evden çıkmamak anlamındaki gönüllü karantina şartlarına uyulmaması halinde, tedbirlerin daha ileri noktalara taşınabileceğini de sözlerine eklemiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ek tedbirler ve hastalığın boyutunun ciddiliği konusundaki açıklaması, kurumumuzun aldığı tedbirlere ilave tedbir alınmasını zaruri kılmaktadır.

Bildiğiniz üzere koronavirüsten korunmanın en etkin yöntemlerinden biri de kontaminasyon riskini azaltmak amacıyla temas çevremizi daraltmak, kalabalık ortamlardan kaçınmak ve kişisel karantinamızı sıkıca sağlamaktan geçmektedir.

Dolayısıyla, atların ihtiyacı olan günlük beslenmesi, bakımı ve idmanı için Hipodromda bulunması elzem olan seyis, antrenör ve idman jokeylerinin, hipodrom dışındaki geniş topluluklar ile irtibatını keserek temas çevrelerini daraltmak ve hipodrom içinde kendi gönüllü karantina alanlarını oluşturmanın şart olduğu düşünülmektedir

Yarışların yakın zamanda tekrar başlamasını olumsuz yönde etkileyecek sonuçların doğmasını engellemek amacıyla gönüllü karantinayı oluşturmak için hipodromda kalmayı tercih edenlere, temel ihtiyaçlarını karşıladıkları hipodrom sınırları içerisindeki bakkal/marketlere gerektiğinde lojistik destek sağlanacaktır.

Hipodromlarda kalmaya, dolayısıyla dışarıya giriş-çıkış yapmamaya dayalı bu gönüllü karantina dışında alınabilecek diğer tedbirler ise asgari seyis sayısı ile çalışmak ve beslenme/bakım hizmetlerinde direkt mesaisi olmayan at sahibi ve ilgililerinin kesinlikle hipodroma gelmemeleridir.

At sahiplerinin ve antrenörlerin bu doğrultuda gerekli önlemi almaları önemle rica olunur.

Ayrıca bireysel önlemlerin hassasiyetle alınmasının toplumsal önlemlerin başarısına direkt etkisi olduğu gerçeğiyle; kişilerin bulundukları her ortamda sosyal mesafeyi (en az 1,5-2 metre) koruyarak hareket etmesi ve özellikle el hijyen kurallarına en üst düzeyde dikkat etmesi hayati önem taşımaktadır.

Göstereceğiniz işbirliği ve hassasiyetiniz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.