29 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 1400 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katılım gösterdiği günün Koşusu olan Şartlı-4/Y-1 yarışta; son 200’de orta kulvardan içte HADİGEL binicisi K.Yılmaz ve dışında HAVZALI binici S.Çelik başa baş mücadelesinde son 5 metrede dışındaki HAVZALI safkanı barıyer dibine sokması ile birlikte iki kez tampon faulu yaptı. Foto Finiş sonucu burun farkıyla koşuyu HAVZALI kazandı. HADİGEL ikinci oldu. Koşuya Protesto çekildi. % 100 sıra değişikliğine gidilmesi gereken koşuda sıra dışı değişikliğine gidilmemesi bize göre hatalı bir karar. Bursa Osmangazi Hipodromu'nda görevli Komiserler kurulu kararına imza atmışlardır. İlk yarışında HADİGEL Handıkap ve Şartlı koşusunda kazanabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız. GÜLENKIZIM, 44.yarışında M.Taşkın ilk kez safkana binip hayatında iki yarış kazanan safkan son 100'den sonra orta kulvardan safkanların dışından 1.2.3 olan safkanlardan fotoya daha canlı girmesi ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülürken, notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

Koşuda 6 numarada kayıtlı HADİGEL isimli atın Antrenörü EMİR CİHAN BAYDAN Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 5 numarada kayıtlı HAVZALI isimli atın, son düzlükte atının aksiyonunu bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto ettiği bildirmiştir. Yapılan inceleme sonucunda Protesto, oy birliği ile reddedilmiştir.

Koşuda 5 numarada kayıtlı HAVZALI isimli atın Binicisi SEZER ÇELİK, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici SEZER ÇELİK; ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendi isteği üzerine savunmasını yapmak üzere 7 gün süre verilmiştir.

Koşuda 6 numarada kayıtlı HADİGEL isimli atın Binicisi KÜRŞAT YILMAZ, son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici KÜRŞAT YILMAZ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.