16 Mart Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan günün 8.Koşusu’na protesto çekildi. Hafif faullerle koşu sıralaması değişmez. Jokey Bekir Mert Mırık'ın aldığı ihtar ve para cezası doğru bir karardır.

Komiserler Kurulu Raporu

9 numarada kayıtlı KONDUBEYİ isimli atın antrenörü, 4 numarada kayıtlı BİGBOSS isimli atın binicisinin kendi atını engellendiği gerekçesi ile protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine oy birliği ile karar verilmiştir.

4 numarada kayıtlı BİG BOSS isimli atın binicisi Bekir Mert MIRIK son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 1.861,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

12 numarada kayıtlı BABA OZAN isimli at koşuyu gerilerde tamamlamıştır. Bahse konu at Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş ve atta herhangi bir klinik bulguya rastlanmadığı belirtilmiştir.