28 Ocak Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 7.Koşusu olan GR-2 isimsiz koşuda; son metrelerde GENERAL BRIELLA'nın dışından son metrelerda kuvvetli gelen ALTINSİMA'ya fotoyu geçmeye yakın hafif bir faul olup koşu mesafesi bitmesi nedeniyle protestoyu red ederek GENERAL BRIELLA'nın binicisi M. Akyavuz'a ihtar ve 1.861 TL para cezası verdi. ALTINSİMA, son metrelerde kuvvetli atakları boyun farkı 1.27.65 derecesi ile ilk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

7.Koşuda, koşuyu 2. olarak bitiren 1 numaralı ALTINSİMA isimli atın antrenörü Sait KAN, koşuyu 1. olarak bitiren 6 numaralı GENERAL BRIELLA isimli ata son 200 metreden sonra kendi atına faul yaptığı gerekçesiyle protesto çekmiştir.

Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir. Ayrıca protestoya neden olan, 6 numaralı GENERAL BRIELLA isimli atın binicisi Mehmet AKYAVUZ, son 10 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 1.861 TL para cezası verilmiştir.